• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Zvezda na "mišiće" - opet Kaluđerović

Crvena zvezda plasirala se u osminu finala Kupa Srbije savladavši Slogu u Kraljevu - 2:0. Istim rezultatom prošla i Voša, Teleoptik eliminisao OFK.

 KUP: Zvezda na "mišiće" - opet Kaluđerović Izvor: MONDO

Mučila se Crvena zvezda sa Slogom u Kraljevu u šesnaestini finala Kupa. Mučila se baš kao i minule subote u prvenstvu sa Javorom.

Scenario je bio sličan, a glavni junak isti - Andrija Kaluđerović je odveo crveno-bijele u osminu finala, a za razliku od hica kojim je srušio Javor, mrežu odličnog golmana Sloge Aleksandra Božovića pogodio je dva puta u 90. i 92. minutu.

Prvo je sa 20-ak metara krenuo ka golu, prošao dvojicu domaćih igrača i donio prednost Zvezdi, a nedugo zatim je primio loptu u kaznenom prostoru i onda izvršio egzekuciju.

Trener Zvezde Aleksandar Kristić najavio je da će njegovi igrači maksimalno ozbiljno shvatiti duel sa srpskoligašem. Napravio je dve izmjene u sastavu u odnosu na meč sa Ivanjičanima, umjesto Kadua igrao je Koroman, a umjesto Trifunovića - Jevtić.

Međutim, u prvom poluvremenu utakmice pred četiri i po hiljade gledalaca, među kojima i predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, nije djelovalo da crveno-bijeli igraju sa sto odsto motiva i snage.

Gas su dodali tek u drugom poluvremenu kada su se nizali udarci Isaha, Mihajlovića, Milovanovića...

Kaluđerović je zatresao mrežu domaćina u 68. minutu, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Krunu odlične role golman Sloge Božović imao je u 81. minutu kada je sjajan šut Lija Adija, koji je išao pod prečku, uspio da odbrani.

Najbolju šansu srpskoligaš je imao u 72. minutu. Memedović je krenuo ka golu Stamenkovića, ali ga je oborio Vešović, koji je dobio žuti karton.

Kada niko drugi nije mogao, raspucao se Andrija Kaluđerović...

CRVENA ZVEZDA: Stamenković - Ninkov, Adi, Mihajlović, Tošić (od 46. Ignjatijević) - Milovanović, Isah, Vešović (od 65. Kadu), Koroman - Jevtić (od 56. Trifunović), Kaluđerović.

Istim rezultatom i rivala istog imena pobijedila je i Vojvodina, koja je ipak lakše nego Zvezda stigla do osmine finala pred oko dve hiljada ljudi u Petrovcu na Mlavi. Golove su postigli Stevanović i Oumaru.

U gradskom derbiju Teleoptik je bio bolji od OFK Beogarda - 2:1 (1:1).

"Romantičari" su poveli preko Milića u 13. minutu, izjednačio je Jovanović samo tri minuta kasnija, a pobedu Partizanovom mlađem bratu u "Zemunelu" donio je Antelj u 52.

Gosti su u 93. minutu pogodili stativu...

Pet učesnika osmine finala odlučeno je poslije penala. Smederevo nije uspjelo da u regularnom toku opravda ulogu favorita u Zubinom Potoku protiv Mokre Gore, pred skoro pet hiljada gledalaca. Superligaš je spriječio iznenađenje tek boljim izvođenjem jedanaesteraca - 9:8.

Srećniji na penal ruletu bili su i dva Srema - ekipa iz Sremske Mitrovice protiv BSK-a iz Borče, a Jakovčani protiv Javora. Superligaša je eliminisala i Kolubara, u Kuli je Hajduk "pao" sa bele tačke, baš kao i Novi Sad u Kragujevcu protiv Metalca.

Borac je golovima Prtenjaka i Stojanovića još u prvom poluvremenu riješio pitanje pobednika protiv Inđije u duelu superligaša (2:0), a Jagodinci su bili ubjedljivi protiv Bežanije - 4:0.

U osmini finala Kupa su i Rad, koji nije imao problema na gostovanju Donjem Sremu u Pećincima (2:0), niški Sinđelić koji je iz dva penala srušio Čukarički (2:0), novosadski Proleter koji je ostvario minimalac protiv kruševačkog Napretka i Sloboda Sevojno koja je bila silna na strani, protiv Mladog radnika - 3:1.

REZULTATI 1/16 finala Kupa:

BEOGRAD: BSK - Srem (Sremska Mitrovica) 1:1 (0:0), penalima 2:4
PEĆINCI: Donji Srem - Rad 0:2 (0:0)
KRALJEVO: Sloga - Crvena zvezda 0:2 (0:0)
ZUBIN POTOK: Mokra Gora - Smederevo 0:0, penalima 8:9
JAKOVO: Srem - Javor 2:2 (1:1), penalima 5:4
NIŠ: Sinđelić - Čukarički 2:0 (2:0)
PETROVAC NA MLAVI: Sloga - Vojvodina 0:2 (0:1)
ČAČAK: Borac - Inđija 2:0 (2:0)
BEOGRAD: Teleoptik - OFK Beograd 2:1 (1:1)
NOVI SAD: Proleter - Napredak 1:0 (0:0)
KRAGUJEVAC: Metalac - Novi Sad 1:1 (1:0), penalima 4:2
JAGODINA: Jagodina - Bežanija 4:0 (2:0)
POŽAREVAC: Mladi radnik - Sloboda Sevojno 1:3 (1:3)
KULA: Hajduk - Kolubara 0:0, penalima 4:5

Odloženo

SUBOTICA: Spartak Zv - Novi Pazar 28. septembar, 15,00
APATIN: Mladost - Partizan 6. oktobar, 15,00

Mečevi osmine finala Kupa Srbije biće odigrani u sredu, 27. oktobra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC