• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Jovanović: Za ovakve utakmice se živi

U Partizanu čekaju duel sa Arsenalom kao zapete puške. "Cijeli život treniraš da bi igrao takve utakmice", kaže za MONDO Marko Jovanović.

 Marko Jovanović: Za ovakve utakmice se živi Izvor: MONDO

Marko Jovanović je u Partizanu već jednu deceniju. Prošao je sve mlađe kategorije, bio je i član filijale Teleoptika. Sada mu se u 22. godini pružila mogućnost da igra u Ligi šampiona i to sa klubom koji voli.

Na njegovu nesreću, nije mogao da igra u prvom meču crno-bijelih u grupnoj fazi LŠ protiv Šahtjora u Donjecku. Zbog parnih kartona morao je da gleda saigrače iz studija RTS-a i da komentariše.

"Bilo mi je baš teško...toliko godina sam u Partizanu. Borili smo se za Ligu šampiona i na kraju kada smo se za nju izborili nisam imao pravo da igram. Nekako mi je bilo lakše da gledam utakmicu iz studija, nego da sam na stadionu. Ne znam kako bih izdržao da sam bio tamo. Za utjehu mi ostaje to što su momci odigrali zaista dobro", rekao je Jovanović u razgovoru za MONDO.

Ipak, Jovanović će biti u kombinaciji za utakmicu 2. kola LŠ protiv Arsenala u Beogradu, 28. septembra. Kaže da nas očekuje poslastica!

"Arsenal je sigurno među sedam, osam najboljih ekipa u Evropi, potvrdio je to igrama protiv Brage ili Totenhema. Sa druge strane, svi se mi zbog karijere odričemo mnogo toga da bismo stigli upravo do ovakvih utakmica. Pored toga što ćemo se boriti za boje Partizana trudićemo se predstavimo srpski fudbal u što boljem svjetlu. Igraćemo časno, pa šta bude", poručuje defanzivac Partizana.

Prije Arsenala, međutim, igrače Partizana očekuje novi test u srpskom prvenstvu. U petak u Humsku dolazi subotički Spartak, odlična ekipa koja je prošle sezone crno-bijelima otkinula bod u Subotici (bilo je 1:1).

"Svima će nam negdje u malom mozgu u petak biti utakmica sa Arsenalom. Cijeli život treniramo i borimo se da bismo igrali takve utakmice, kao što je duel sa 'tobdžijama'. Međutim, moramo da se skoncetrišemo na Spartak. Od takvih utakmica nam zavisi sezona, moramo da pobeđujemo u prvenstvu da bismo i sljedeće godine imali priliku da igramo LŠ. Spartak je nezgodan rival, prošle sezone nas je namučio i nikako nam ne leži. Ima nekoliko vrlo iskusnih igrača poput Bratića, Torbice...ali mi moramo da damo sve od sebe i da pobijedimo. To bi nam donijelo dodatno samopouzdanje pred meč sa Arsenalom".

Jovanović je protiv Borca u Čačku povredio koleno i nije isgurno da će u petak biti u timu protiv Spartaka. Ali, i on ističe da crno-bijeli imaju dovoljno rješenja za zadnju liniju ako neko "ispadne".

"Dolaskom Stefana Savića dobilči smo mnogo, u Donjecku je potvrdio klasu i nametnuo se treneru Stanojeviću. Tu su još naravno Mladen Krstajić, Vojislav Stanković, Matija Nastasić, na svakoj pozicji imamo po dvojicu kvalitetnih igrača tako da nijednog trenutka nema opuštanja. Svi se trudimo i radimo maksimalno na treninzima, a atmosfera je i pored konkurencije pozitivna".

Jovanović je zadovoljan igrama koje pruža, ali one su, kaže, u službi rezultata ekipe. Prezadovoljan je što pored sebe ima Krstajića, koji mnogo znači ekipi. Nedavno je u šali Aleksandar Davidov izjavio da bi pored Krstajića i on postao štoper.

"Kad sam ja u pitanju znam da ima još dosta prostora za napredak. Moram da napomenem da mi rad sa Krstajićem puno znači. On mi uliva sigurnost i daje mi savjete. Igrati u istom klubu sa njim je pravo zadovoljstvo i uvjeren sam da će mi to dosta pomoći u daljoj karijeri", rekao je Marko Jovanović.

(V. S. - MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC