• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuže: Može i remi sa "zmajevima"

"Protiv BiH bi nam odgovarao i remi", kaže Josip Kuže, selektor Albanije, narednog protivnika BiH u kvalifikacijama za EP 2012.

 Kuže: Može i remi sa "zmajevima" Izvor: MONDO

Albanci će 8. oktobra u Tirani ugostiti reprezentaciju BiH u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012, a Kuže upozorava da "zmajeve" ne očekuje lak posao protiv zahuktale Albanije, ali i dodaje da je BiH blagi favorit.

"Reprezentacija BiH zaslužuje naš maksimalan respekt. Imaju izvrsne pojedince, koji mogu da predstavljaju prijetnju svakoj reprezentaciji. Međutim, mi igramo na domaćem terenu, u posljednjih nekoliko utakmica postigli smo nekoliko solidnih rezultata, podigli kvalitet igre i sigurno je da 8. oktobra u Tirani očekujemo pozitivan rezultat", rekao je Kuže za banjalučke "Nezavisne novine".

Za nekadašnjeg trenera zagrebačkog Dinama, Mainca, banjalučkog Borca, Varaždina, Rijeke, Džef junajteda, pozitivan rezultat protiv bh. tima je sve osim poraza.

"Pobjeda bi bila idealna, ali i remi bi bio dobar. Neriješen ishod bi nas ostavio u nekom pozitivnom trendu koji imamo. U zavisnosti od ostalih rezultata zadržali bismo i bodovni saldo dovoljan za ostanak u gornjem dijelu tabele", dodao je Kuže.

Selektor Albanije u posljednjih nekoliko mjeseci pomno je pratio ekipu Safeta Sušićao uživo u Frankfurtu gledao meč Njemačka - BiH.

"Detaljno sam pratio rad bh. tima u posljednjih nekoliko mjeseci. Pregledao sam gotovo sve utakmice otkako je Safet Sušić preuzeo funkciju selektora. Imam dosta informacija i bez obzira na nesporan kvalitet Džeke i Misimovića, mogu reći da oni nisu jedina dvojica fudbalera koja bi nam mogla zadati probleme. Izdvojio bih Senijada Ibričića koji je, rekao bih, u životnoj formi. Tu je uvijek opasni Miralem Pjanić. On je sjajan igrač kojeg će biti teško zaustaviti, zatim Vedad Ibišević koji se vraća u golgetersku top formu. Zato ako želimo da napravimo nešto protiv BiH, onda moramo djelovati kvalitetno kao kolektiv. Naša igra u posljednje vrijeme nije loša, ali ne smijemo se uzdati samo u jednog ili dvojicu pojedinaca. Moramo svi odigrati kvalitetno i požrtvovano", rekao je Kuže.

Kuže je uputio i riječi hvale za selektora reprezentacije BiH Safeta Sušića.

"Kada se spominje Safet Sušić onda se misli na jednu fudbalsku veličinu. Imajući u glavi sliku njegovih igračkih dana, na njega mogu da gledam samo kao na nešto veliko i značajno", kazao je Kuže.

Napadač Hofenhajma Vedad Ibišević koji je potvrdio dobru formu pogotkom protiv Bajerna u utorak uveče, izjavio je da jedva ček meč u Tirani.

"Prije meča s Albanijom, očekuju me i utakmice s klubom protiv Kelna i Mainca, ali već sada razmišljam o duelu u Tirani. Moraćemo dati sve od sebe da pobijedimo, jer ovaj meč nam je jedan od najbitnijih. Naravno, i poslije Albanije ima dosta važnih utakmica, ali u Tirani je zaista teško gostovanje. Oni imaju snažnu ekipu i nikome neće biti lako igrati protiv njih. Ko ih uspije pobijediti u Tirani može se nadati dobrom plasmanu u grupi", rekao je Ibišević za "Nezavisne novine"

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC