• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pantelić: Neću imati protekciju kod Pižona

"U karijeri nikada nisam postigao nešto ili dobio poziv zbog toga što me je neko protežirao i tako će biti uvijek", kaže fudbaler Olimpijakosa.

 Pantelić: Neću imati protekciju kod Pižona Izvor: MONDO

Nešto južnije od Soluna, grada u kojem je 1995. godine počela seniorska karijera tada 17-godišnjeg Marka Pantelića, napadač nacionalnog tima Srbije nastavlja da trese mreže. Što mu je i posao..:

Pantelić je u drugoj prvenstvenoj utakmici za atinski, tačnije pirejski Olimpijakos, postigao prvi gol u crveno-belom dresu. Ne Zvezdinom, ali...

"Kao da sam u grčkoj Zvezdi. Ipak, 'Marakana' je 'Marakana', moj klub je moj klub, moja kuća. To se nikada neće promijeniti, ali kada već nisam u Zvezdi, onda je idealno mjesto koje mogu da osjećam kao dom baš ovdje u Olimpijakosu", kaže Pantelić u intervjuu "Večernjim novostima".

Popularni Panta se u dresu Olimpijakosa "upisao" pobjedonosnim golom na terenu Panserijakosa, za pobjedu od 1:0, kojom su se crveno-bijeli odlijepili na tabeli od Panatinaikosa i PAOK.

Olimpijakosov "Gate 7" zna da ste bivši fudbaler "bratske" Crvene zvezde i njen veliki navijač. Da li vam je to pomoglo u prvom kontaktu?

"Fenomenalno su me dočekali, počeli su da me veličaju odmah poslije prvog gola. Imamo sjajnu podršku sa tribina na svakoj utakmici", dodao je Pantelić.

Golovi su najbolja preporuka za novi poziv u nacionalni tim, ali ovog puta pozivaće Vladimir Petrović Pižon?

"Pižon mi je bio trener u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Smatram ga za velikog fudbalskog majstora, ali i čoveka koji ima uspjehe kao trener. Uvjeren sam da će svoje bogato znanje prenijeti i na nas igrače i da će reprezentacija Srbije s njim biti uspješna", dodaje Pantelić.

S obzirom na to da vas Petrović poznaje od ranije, da li je moguća neka vrsta "protekcije"?

"U karijeri nikada nisam postigao nešto ili dobio poziv zbog toga što me je neko protežirao i tako će biti uvijek. Iza mene stoje samo rezultati, a oni su u posljednjih pet-šest godina na evropskom nivou po prosjeku postignutih golova i asistencija, bilo u klubovima, bilo u reprezentaciji", kaže Beograđanin, rođen 18. septembra 1978. godine.

"Za Srbiju sam igrao i povrijeđen i bolestan. Ponekad ni selektori, a bilo ih je trojica otkako sam reprezentativac, nisu znali da sa mnom nešto nije u redu. Uvijek sam bio profesionalac, ponašao sam se i igrao onako kako sam osjećao u grudima. Čak sam često više igrao srcem nego glavom. Takav ću ostati zauvijek", poručuje Pantelić u svom stilu.

Iako je ušao u 33. godinu, Pantelić i dalje osjeća posebnu strast na pomen reprezentacije Srbije.

"Uvijek ću biti vojnik svoje zemlje, spreman da u svakom momentu dam cijelog sebe za Srbiju. Ali, isto tako, sebi nikad nisam pravio reklamu van terena, niti sam se gurao ili brisao svoje ime sa spiska. I sada je nebitno šta bih ja volio da bude, jer su želje jedno, a odluka selektora, čiji je posao da sastavlja reprezentaciju, nešto drugo", podsjeća Pantelić da njegova želja nije dovoljna sama po sebi.

"O tome ko će igrati ima ko da odlučuje, to je novi selektor Vladimir Petrović, a moje je da radim svoj posao, da igram što bolje mogu i da tresem mreže", kaže Pantelić i potom odbija da komentariše smjenu na čelu reprezentacije.

"Nikad se nisam bavio politikom, niti Saveza, niti bilo kog kluba u kojem sam igrao. Ja sam fudbaler, to mi je posao, ima ko je plaćen da rukovodi, isto kao što je teren moje radno mjesto. Ono što mogu da kažem jeste da smo se mi stariji igrači tokom posljednje četiri godine, otkako igramo kao Srbija, uvijek trudili da napravimo dobru atmosferu i da sve bude bez problema. Tako je i bilo u ekipi svo ovo vrijeme".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC