• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Digla se "frka" oko Zidanovog sina Enca

I Španci i Francuzi utrkuju se da pridobiju Enca Zidana, najstarijeg sina slavnog Zinedina, koji nagovještava da bi mogao da bude paklen igrač, kakav je njegov otac bio...

 Digla se "frka" oko Zidanovog sina Enca Izvor: MONDO

Svijetu fudbala mnogo nedostaje Zinedin Zidan. Ima onih koji smatraju da od povlačenja ovog velikana, 2006. godine, nema igrača koji se može uporediti sa njim.

Ali, ima i onih koji tvrde da će se jedan takav uskoro pojaviti. I to, ni manje, ni više, Zinedinov najstariji sin Enco.

Taj "klinac" uveliko je kapiten mladog tima Reala iz Madrida, a po načinu na koji igra, neodoljivo podsjeća na slavnog oca, koji trenutno radi kao savjetnik predsjednika Reala Florentina Pereza.

Mladi Enco, rođen je 24. marta 1995. godine, a ima i francuski i španski pasoš. Govori oba jezika, živi u Madridu sa ocem i majkom Veronikom i još tri brata Lukom, Teom i Elijasom. Samo najmlađi Elijas ne igra za Real Madrid.

Upravo to, što ima dva državljanstva, Enca je "gurnulo" u fokus javnosti ovog septembra.

Naime, on je dobio ponudu da nastupi i za mlađe selekcije španske, kao i francuske reprezentacije. Navodno je ocu Zinedinu, legendi francuskog i svetskog fudbala, rekao da mu je teško da odluči. I još nije odlučio... Zinedin ne želi da ga pritiska, a mladi Enco će svakako imati priliku da se predomisli prije nego što odigra prvu utakmicu za seniorsku reprezentaciju.

Dok se španski i francuski novinari utrkuju ko će prije uraditi intervju s njim, za sada češće se o Encu može čuti od njegovog oca, koji želi sina da zaštiti od pritiska javnosti. Evo šta je slavni Zidan, svetski i evropski prvak sa Francuskom, rekao za najstarijeg sina.

"Prije svega, ništa još nije odlučio... Do danas, Enco nije odabrao ni Španiju ni Francusku. I mislim da je za sada tako najbolje...", dodao je Zinedin i onda istakao da "vidi sebe" u svom sinu.

"Istina je... Po gestovima na terenu, kada ga gledam, jednostavno vidim sebe..."

I svaki odlazak na utakmice mladog tima Reala potvrđuje gledaocima ovu tvrdnju. Enco neodoljivo na terenu podsjeća na oca, "prodaje" slične driblinge, ima iste pokrete tijelom...

Bilo bi sjajno kada bi jednog dana dostigao očeve fudbalske visine, jer je u istoriji igre bilo malo igrača kao što je to bio Zinedin Zidan.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC