• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pižon neće Klea, hoće Salatića?

Veroljub "Vero" Salatić nalazi se u planovima novog selektora Srbije Vladimira Petrovića Pižona, piše "Press", a poziva se na tekst švajcarskog "Blika".

 Pižon neće Klea, hoće Salatića? Izvor: MONDO

Petrović, navodno, namjerava da nagovori Salatića, momka rodom iz Zvornika, koji je kao dijete otišao da živi u Švajcarskoj, da zaigra za srpski nacionalni tim.

Defanzivni vezista Grashopersa nastupao je za mlade selekcije Švajcarske, ali od 2006. godine bez uspjeha očekuje poziv za seniorski tim zemlje u kojoj je odrastao. Ipak, ni Kobi Kun, ni Otmar Hicfeld nisu ga pozivali.

S druge strane, na njegovoj stranici na Vikipediji stoji da je Salatić do sada dva puta odbio poziv iz Fudbalskog saveza Srbije i da želi da igra za Švajcarsku.

On je rođen 14. novembra 1985. godine, a ima državljanstvo i Švajcarske i Srbije. Za Grashopers iz Ciriha nastupa od 2003. godine i od tada je postigao osam golova na 130 prvenstvenih utakmica za "skakavce". Bio je član mlade reprezentacije Švacarske u generaciji sa Blerimom Džemailijem, Trankiljom Barnetom, Valonom Behramijem i ostalima, ali poput nabrojanih, nije dočekao seniorski debi.

Ukoliko treći pokušaj FSS, ovog puta sa Petrovićem na čelu tima, bude "slomio" Salatića, on će postati treći reprezentativac iz aktuelne generacije, koji je odrastao u inostranstvu, nastupao za mlađe kategorije drugih reprezentacija, ali zaigrao za seniorski tim Srbije. Prije njega, na takav potez odlučili su se Zdravko Kuzmanović i Neven Subotić.

Salatić ima privatni web portal, na kojem stoji da voli da sluša "serbiše muzik", dok u pozadini ide melodija iz pjesme "Molitva" Marije Šarifović.

Kada je riječ o Kleu, "Press" navodi da Partizanov as još nije dobio srpski pasoš, jer poslije najava ministra policije i potpredsjednika Vlade Srbije Ivice Dačića, da će Brazilac ekspresno dobiti naše državljanstvo, niko iz FSS nije kontaktirao vrh MUP-a tim povodom.

Kleov menadžer Ranko Stojić kaže da će njegov klijent dobiti srpske "papire" zahvaljujući ljudima iz Partizana, a da li će to kasnije iskoristiti i FSS, odnosno selektor Petrović, ostaje da se vidi.

"Nadam se da će Kleo uskoro da dobije srpske papire. Koliko znam ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije nisu pokrenuli proceduru za dobijanje pasoša. To je isključivo stvar Partizana i nadležnog ministarstva. Kontakt isključivo održavam sa Kleom i on je ubijeđen da će uskoro dobiti papire", rekao je Stojić za "Press".

Pižon je s druge strane najavio da Klea neće zvati za mečeve sa Estonijom i Italijom.

Dakle, do proljeća, ništa od Klea u dresu Srbije, a poslije toga - samo Petrović zna.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC