• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Sve je drugačije pred Arsenal

"Utakmicu protiv Spartaka smatramo vrlo bitnom", rekao Stanojević, ali i prizano da će u podsvijesti svima u klubu biti Arsenal!

 Stanojević: Sve je drugačije pred Arsenal Izvor: MONDO

Partizan i Spartak u petak u Humskoj "otvaraju" šesto kolo Jelen Super lige. Povodom ove utakmice na stadionu Partizana održana je konferencija za medije, ali se daleko više pričalo o narednom meču u Ligi šampiona nego o sljedećem protivniku u domaćem prvenstvu.

I sam trener crno-bijelih Aleksandra Stanojević kaže da je u klubu vanredno stanje.

"Ništa nije kao i obično. Sve je drugačije, dolazi nam jedan gigant i to je uspjeh za sve nas. Imamo obavezu prema vama da ne budemo Bešiktaš ili Braga."

O Subotičanima, prvom od tri rivala sa kojim će "parni valjak" odmjeriti snage u naredna tri dana, nije se mnogo pričalo.

"Utakmicu protiv Spartaka smatramo vrlo bitnom. Igramo protiv ekipe koja je igrala u Evropi ove godine, osvojili su četvrto mjesto prošle sezone, a novu su započeli veoma dobro. Znamo šta nas čeka i maksimalno smo pripremljeni", rekao je Stanojević i dodao da su "golubovi" prošli detaljan skener crno-bijelih skauta.

"Dobro smo analizirali igru Spartaka i nadam se da ćemo uspjeti da iskoristimo sve njihove slabosti i da ćemo smo ih spriječiti da na našem stadionu pokušaju nešto više."

Neobično za srpski fudbal, Partizan će poslije duže vremena jedan meč odigrati u petak.

"Možda je za igrače bolje da igraju petkom zato što izlaze subotom i petkom uveče", našalio se Stanojević, a onda se uozbiljio: "Da bi se odmorili sa utorak i duel sa Arsenalom, milslim da nam jedan dan mnogo znači. Ta utakmica u Ligi šampiona nije u interesu samo Partizana već i srpskog fudbala, jer se mi borimo za bodove i donosimo ih i drugim klubovima. Mislim da je i Spartaku u interesu da igramo u petak. Izgleda da u Srbiji samo Partizan osvaja bodove za rejting, pa bi u slučaju plasmana Subitičana u Evropu i sljedeće sezone mogli da dobiju lakšeg protivnika," naglasio je Stanojević.



On je za razliku od svojih kolega, koji se u sličnim situacijma služe stereotipnim odgovorima "da su isključivo fokusirani na sljedećeg protivnika", priznao da on i njegovi igrači razmišljaju i o Arsenalu i da je to normalno.

"I treba da im stoji u podsvijesti meč sa Arsenalom. I ja kada pripremam utakmicu razmišljam o Arsenalu, ali isto tako i o Vojvodini. Zašto? Da ne razmišljam o utorku, sutra bi igrao Krstajić...", počeo je da nabraja Stanojević i zastao uz obrazloženje da ne želi da otkriva tim.

"Kod nas su velike utakmice rijetke. U Engleskoj svaki treći dan igraju jake duele tako da oni i ne znaju s kim će se sastati za šest dana, a nama je dolazak Arsenala veliki događaj i prirodno je da svi razmišljamo o tome."

Jedno od pitanja je bilo da li Spartak može u bilo kom smislu da glumi engelski klub.

"Ne može! Možda možemo mi da glumimo Arsenal...", nasmijao se trener Partizana i nastavio. "Ne potcjenjujem naravno Spartak i nijednu našu ekipu. Realnost je da mi diktiramo ritam, da mi imamo posjed lopte i da se mi pitamo uz svo uvažavanje protivnika."

Osim Miljkovića i Moriere svi ostali su spremni za utakmicu sa Spartakom. Portugalac još nije spreman da pomogne saigračima, a i pitanje je da li će...

"Svaki dan pitam Moreiru da li može da igra. Kada sam ga pitao da li je spreman za Spartak, rekao mi je da nije i odradio je trening sa 50 odsto mogućnosti. Na neke stvari ne mogu da utičem. Nije tačno da sam ga ostavio po strani, da mi je rekao da će igrati bio bi u stratnoj postavi u petak", otvoreno govori Stanojević.

"Imam dosta bitnijih stvari i ne želim da ulazim dublje u ovaj problem. Sada ću početi da ga ispitujem svaki drugi dan, pa svaki treći, pa svaki petnaesti... i onda ga više neću ni pitati da li može da igra."

Mladi stručnjak pretpostavlja koji će tim izvesti Venger u Humskoj.

"Arsenal je dobro poznat svima. Možda je trebalo da pozovem trenera Bešiktaša ili trenera Brage. Turci su prošle godine primili osam golova na "Emirejtsu". Suvišno je pričati o Vengerovom timu. Oni su sposobni da postignu pet golova i da požele još tri u narednih 15 minuta. Poštujem to, jer takav sam i ja. Nisam tip trenera koji će se zadovoljiti sa 2:0. Ne znam šta će se desiti ako počnu da nam daju golove. Svašta možete da očekujete sa moje strane", ponovo je sve okrenuo na šalu Stanojević.

Stanojević je na kraju rekao da prati igre najvećih rivala u Super ligi, ali da bi bilo neumjesno da ih komentariše. "I dalje tvrdim da će ovo prvenstvo biti najneizvjesnije bez obzira što su prognoze dugačije. Daj Bože da nije tako, ali vidjećete", zaključio je Aleksandar Stanojević.

Meč sa Spartakom počinje u 19 sati, cijene ulaznica su 200 dinara Jug, odnosno po 400 Istok i Zapad.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC