• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaji produžen pritvor

Dragan Džajić, Miloš Marinković i Vladimir Cvetković ostaju u pritvoru.

 Džaji produžen pritvor  Izvor: MONDO

Krivično vanraspravno veće Okružnog suda u Beogradu produžilo je pritvor nekadašnjim funkcionerima fudbalskog kluba Crvena zvezda Draganu Džajiću, Vladimiru Cvetkoviću i Milošu Marinkoviću.


Okružni sud u Beogradu je saopštio da pritvor po novom rešenju može da traje do 5. maja.

Vrhovni sud Srbije u četvrtak je uvažio žalbu branioca Džajića i ukinuo rešenje Okružnog suda u Beogradu, kojim je nekadašnjem predsedniku Zvezde, ali i Cvetkoviću i Marinkoviću produžen pritvor. Predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovono odlučivanje.

Krivično veće je, odlučujući u ponovnom postupku, ocenilo da i dalje stoje razlozi za odredjivanje pritvora okrivljenima s obzirom da je u daljem toku postupka neophodno saslušati 13 predloženih svedoka i eventualno preduzeti i druge istražne radnje.

"Veće je mišljenja da...okolnosti ukazuju na opravdanu bojazan da bi okrivljeni boravkom na slobodi mogli uticati na nesaslušane svedoke i na taj način ometati dalji tok postupka", navodi se u saopštenju Okružnog suda.

Džajić, nekadašnji generalni sekretar crveno-belih Cvetković i bivši sekretar kluba Marinković pritvoreni su 5. februara zbog sumnje da su zloupotrebili položaj u Zvezdi i na transferu Gorana Drulića u Saragosu protivpravno prisvojili više od šest miliona evra.

Istraga protiv Džajića i Cvetkovića kasnije je proširena i zbog transfera Zorana Njeguša u madridski Atletiko na kome su nekadašnji funkcioneri Zvezde navodno prisvojili tri i po miliona maraka.

Okružni sud u Beogradu istragu protiv Džajića i Marinkovića potom je proširio i na transfer Nemanje Vidića u moskovski Spartak, na kome su bivši funkcioneri crveno-belih navodno zaradili dva miliona evra.

Okružno javno tužilaštvo u Beogradu juče je saopštilo da je podnelo novi zahtev za proširenje istrage protiv Džajića i Cvetkovića zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i prilikom transfera Perice Ognjenovića u madridski Real.

Ognjenović je u Zvezdi igrao od 1994. do 1998. godine, kada je prešao u Real za, kako su spekulisali mediji, tri miliona nemačkih maraka. Mediji su izvestili da su crveno-beli u finansijskim knjigama prikazali da je transfer bio vredan dva miliona maraka.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC