• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukinuta suspenzija Borcu!

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine poništila je u četvrtak odluku o suspenziji banjalučkog Borca!

 Ukinuta suspenzija Borcu! Izvor: MONDO

Na ponovljenoj sjednici u prostorijama FS BiH, "disciplinci" su preispitali svoju odluku od 2. juna, i uvažili su nove dokaze u "slučaju Zoran Deket", koje je dostavio banjalučki klub.



Nakon toga, odluka o suspenziji Borca stavljena je van snage.

Tako će Banjalučani u subotu moći da igraju utakmicu osmog kola Premijer lige BiH protiv Budućnosti u Banovićima. Zaključeno je da Borčeva dugovanja prema državi moraju biti izmirena, ali da novac ne može u nečiji privatni džep.

"Donijeli smo odluku da se ukine suspenzija. Borac je izmirio svoja dugovanja prema igraču, a dio dugovanja koji se odnosi na radno-pravni propis Borac će morati regulisati sa institucijama u Republici Srpskoj", izjavio je predsjednik Disciplinske komisije FS BiH Goran Kosorić.

On je dodao da su glas za ukidanje suspenzije dala trojica "disciplinaca", dvojica su bila suzdržana, a jedan protiv, ali imena nije želio da pominje.

"Mislim da to u ovom trenutku i nije bitno", podvukao je Kosorić.

Direktor Borca Radmilo Šipovac očekivao je ovakav ishod glasanja.

"Iznošenjem dokaza i odlukom u korist Borca stavili smo rampu svima koji pukušavaju da zavuku ruku u Borčevu kasu. Do sada je to prolazilo, ali od sad više neće. Ko god je ranije tužio klub mogao je dobiti spor, jer se u klubu nije radilo kako treba. Više neće biti toga. Pravda je pobijedila i ovo je jedina ispravna odluka. Nikada nisam ni sumnjao da će biti odlučeno drugačije", rekao je Šipovac.

Podsjećamo, Borac je zbog navodnog dugovanja bivšem igraču Deketu (oko 25.870 KM) izdao saopštenje da FS BiH pokušava da reketira klub, pa će zbog toga tužiti Sudu BiH krovnu fudbalsku organizaciju.

Deket, sa druge strane, najavio je da će pravdu da potraži kod Evropske fudbalske unije (UEFA).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC