• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mateus: Bugarska će igrati fudbal. Sa Berbom!

Čuveni Nijemac, koji je sa Partizan ušao u Ligu šampiona, sije optimizam u Sofiji. "Vratiću Berbatova, igraćemo na EURO 2012".

 Mateus: Bugarska će igrati fudbal. Sa Berbom! Izvor: MONDO

Lotar Mateus od četvrtka je novi selektor reprezentacije Bugarske, a njegova obećanja su da će preporoditi nacionalni tim i da će pokušati da ubijedi najveću zvijezdu Dimitra Berbatova da se vrati u reprezentaciju.

Za 30.000 evra mjesečno, koliko će Mateus dobijati od Bugarskog fudbalskog saveza u narednih 12 mjeseci na koliko je potpisan ugovor (uz opciju da se saradnja produži na još dvije godine), Mateus ima zadatak da vrati poljuljano povjerenje u reprezentaciju. Za to će mu biti potrebno više od optimizma kojim je zračio na konferenciji za novinare u Sofiji.

Prije svega, moraće da ubijedi napadača Mančester junajteda Dimitra Berbatova da promijeni odluku da iz privatnih razloga više ne igra za reprezentaciju.

"Berbatov je uvijek dobrodošao u nacionalni tim. Razgovaraću sa njim, odluka će, naravno, biti na njemu, ali ću probati da ga ubijedim da se vrati. I ja sam imao slična iskustva u karijeri. Bez obzira na motive i razloge, svaki fudbaler trebalo bi uvijek da se odazove pozivu u nacionalni tim", istakao je njemački trener.

Bugarska je svojevremeno bila četvrta reprezentacija na svijetu, ali godinama unazad reprezentacija te zemlje ne uspijeva da se povrati. Kvalifikacije za Mundijal u Južnoj Africi bile su više nego neuspješne, a ni početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine nije ništa bolji - dva poraza.

Poslije poraza od Engleza i Crnogoraca u kvalifikacijama za EP, Stanimir Stoilov je podnio ostavku na mjesto selektora, a u Bugarskom fudbalskom savezu uvjereni su da će stranac, konkretno Mateus uvesti red i disciplinu.

"Vjerujem da Bugarska posjeduje kvalitet da osvoji jedno od prva dva mjesta u svojoj kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Neće biti lako nakon poraza od Engleske i Crne Gore, ali pred nama je veliki izazov. Razmišljam pozitivno i vjerujem da ćemo se plasirati na EURO 2012. i u dužem periodu na Mundijal u Brazilu", rekao je Mateus novinarima u Sofiji.

Bivši trener Partizana, Makabija i selekcije Mađarske, rekao je da želi da Bugarska igra atraktivno i napadački i pozvao je fudbalsku javnost da se ujedini.

"Znam da je interes javnosti ogroman i da je Bugarska fudbalska zemlja. Hvala svima na povjerenju i nadam se da ćemo ostvariti ciljeve", rekao je 49-godišnji Mateus.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC