• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Povratak u borbu za bodove

Poslije čistilišta u šesnastini finala Kupa Srbije, timovi Superlige vraćaju se borbi za bodove. Neki nasmijani, neki ne.

 JSL: Povratak u borbu za bodove Izvor: MONDO

Partizan igra u petak, Crvena zvezda i Vojvodina u nedjelju, a između su smještena tri duela u kojima će ekipe, svaka sa svojim mukama i planovima, pokušati da dođu do preko potrebnih bodova, uglavnom u bježanju od crte koja vodi dole.

U subotu od 16 časova sastaju se Inđija - BSK Borča, Javor - Jagodina i Metalac - Smederevo.

U Ivanjici, fudbaleri Javora pokušaće da poprave utisak poslije, kako sami priznaju, blamaže u Kupu i eliminacije od Srema u Jakovu. Poslije 2:2, Ivanjičani su pali u produžetku (2:3) i sada im do kraja sezone ostaju samo superligaške brige.

Uspjeh protiv Jagodine, koja je svoju ulogu favorita u Kupu opravdala bez mnogo problema i pobijedila Bežaniju sa 4:0, donekle bi popravio atmosferu u timu Radovana Ćurčića.

Defanzivac Marko Milovanović, jedan od rijetkih kojem je bilo do priče poslije eliminacije u Jakovu, gotovo je siguran u pobjedu Javora nad Jagodincima.

"Sve propuste ispravićemo u subotu protiv Jagodine. Ta pobjeda će nam vratiti samopouzdanje i izbrisati loš utisak sa Kup utakmice", rekao je Milovanović.

S druge strane, fudbaleri Jagodine u Ivanjicu dolaze vedri, svjesni da igraju u dobroj formi. Sanjaju prvu pobjedu u tom gradu, ali ne bi bili nesrećni ni sa bodom.

"Javor izuzetno poštujem. Neće nam biti lako sa domaćinom koji će pred svojom publikom učiniti sve da osvjetla obraz. I nemamo izbora, već da damo maksimum i pokušamo da izborimo dobar rezultat. Nadamo se pobjedi koja bi bila prva protiv Javora na njegovom terenu, mada bismo bili zadovoljni i sa bodom", rekao je Bojan Živković.

Uoči meča u Ivanjici, u Jagodini došlo je do privremene smjene na mjestu prvog čovjeka kluba. Dosadašnji predsjednik Upravnog odbora Goran Milanović povukao se zbog obaveza u Radnom tijelu koje će do daljeg voditi posrnuli Fudbalski savez Beograda.

Ne želeći da FK Jagodina trpi zbog njegovog angažmana na drugom mjestu, Milanovićev predlog bio je da ga privremeno zamijeni dosadašnji sportski direktor "ćurana" Životije Jeremić, a UO je to prihvatio.

Jagodinci u gostima ove sezone imaju remi u Novom Sadu protiv Vojvodine (0:0) i poraze od Crvene zvezde (2:1) i Inđije (2:0). S druge strane, Javor još nema pobjedu ove sezone. Redom, Ivanjičani su igrali neriješeno protiv Borca u Čačku (1:1), Spartaka kod kuće (0:0), bili poraženi u Novom Sadu od Vojvodine (2:0), pa opet igrali neriješeno kod kuće bez postignutog gola, protiv Smedereva, da bi prošlog vikenda doživjeli poraz u Beogradu od Crvene zvezde (1:0).

Šesto kolo, Ivanjičani dočekuju sa tri boda.

Teško je reći kom su od dva rivala u Inđiji više potrebni bodovi. I Inđija i BSK Borča eliminisani su u Kupu, domaćini imaju šest bodova u Superligi, a gosti svega dva.

No, ukoliko žele stabilnu debi sezonu u eliti, u Ivanjici su svjesni da protiv ekipa kao što je BSK moraju da "uzimaju" tri boda na svom terenu. To svakako neće biti lako, uprkos činjenici da su Borčanci u problemu, da su u Kupu ispali od Srema iz Sremske Mitrovice, a da u prvenstvu nemaju pobjedu, već samo dva remija u pet kola.

"Sa ovakvom igrom nemamo šta da tražimo u Superligi. Sa izdanjem kao što je bilo protiv Srema, koje ne priliči ni amaterskim fudbalerima, iluzorno je da govorimo o opstanku u ligi", rekao je trener Borčanaca Srđan Vasiljević.

"Problem je u glavama. Uvijek postoji 'što ne igram ja, nego onaj drugi'. A, kada dobiju priliku da pokažu šta znaju, slijedi blamaža", dodao je on.

Njegov kolega na klupi Inđije Momčilo Raičević ima sve manje dilema oko toga ko bi trebalo da igra, a ko ne. On nije preterano nezadovoljan zbog eliminacije u Kupu, od Borca u Čačku, a kaže i da mu je taj meč pomogao da shvati gdje je ko u ovom trenutku, kada su njegovi igrači u pitanju.

"Uvjerio sam se da se pojedinci nameću, ali da je jedna grupa ipak daleko od prvog tima", rekao je Raičević, čiji će tim juriti treću pobjedu ove sezone, poslije onih nad timovima Hajduka i Jagodine.

U Kragujevcu, na Čika Dači, sastaće se dva "tvrda" rivala Metalac i Smederevo.

I jedni i drugi, muke u Kupu riješili su na penal ruletu. Milanovčani su izbacili na penale Novi Sad, a Smederevo ekipu Mokre Gore, tako da se ni jedni, ni drugi, ne mogu pohvaliti sjajnom formom.

Ipak, trener Smedereva Dragan Đorđević podsjetio je da je protiv Mokre Gore odmarao najbitnije igrače, ali da se plaši umora kod onih koji su morali da "upregnu".

"Standardni prvotimci su predahnuli, ali se pribojavam umora kod pojedinih igrača na koje računamo za utakmicu sa Metalcem", rekao je Đorđević, čiji je tim van Smedereva ostvario poraz i remi ove sezone.

Isto bodova, jedan, ove sezone je osvojio Metalac u ulozi domaćina. To je premalo, u borbi za opstanak.

Da bi mogao da računa na što veći broj igrača do kraja prvenstva, trener Metalca Zvonko Živković u Kupu je pružio priliku nekolicini novih igrača i razočarao se.

"U timu je bilo nekoliko novih igrača sa manjom minutažom. I olako su prokockali ukazano povjerenje. Zato će protiv Smedereva biti promjena u timu, uz očekivanje da će najzad da prorade napadači", rekao je Živković čiji je tim ove sezone bilježio rezultate: 0:1, 0:0, 0:1, 0:1, 1:1.

PAROVI 6. KOLA:

U petak:

BEOGRAD: Partizan - Spartak Zlatibor Voda (19.00)

U subotu:

INĐIJA: Inđija - BSK Borča (16.00)
IVANJICA: Javor - Jagodina (16.00)
KRAGUJEVAC: Metalac Gornji Milanovac - Smederevo (16.00)

U nedjelju:

UŽICE: Sloboda Point Sevojno - Vojvodina
BEOGRAD: OFK Beograd - Rad
BEOGRAD: Čukarički - Crvena zvezda
KULA: Hajduk - Borac Čačak

TABELA: Partizan 15, Crvena zvezda 13, Vojvodina 11, Spartak 9, Sloboda 9, OFK Beograd 9, Rad 8, Borac 8, Jagodina 7, Inđija 6, Smederevo 6, Javor 6, Metalac 3, BSK 2, Hajduk 0, Čukarički 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC