• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Borac nastavlja seriju u Banovićima

Banjalučki Borac u 8. kolu Premijer lige BiH u subotu gostuje u Banovićima, Velež dočekuje desetkovanog Želju, u nedjelju duel Sarajevo - Olimpik.

 PREMIJER: Borac nastavlja seriju u Banovićima Izvor: MONDO

Lider na tabeli Borac pokušaće da nastavi pobjednički niz na gostovanju u Banovićima, protiv Budućnosti.

Banjalučani su napravili dobar uvod u ovaj meč pobjedom nad BSK-om (2:0) u Kupu RS i sada puni samopouzdanja idu u Banoviće koji na svom terenu još nisu upisali tri boda.

Fudbaleru Borca Borisu Raspudiću Budućnost nije ostala u lijepom sjećanju pošto je klub iz Platonove poražen u Banovićima 1:0 u sezoni kada je ispao iz lige.

"Stvari su sada drugačije, kvalitetniji smo tim i vjerujem u svoje saigrače i sebe. Ne ide nam na ruku što Budućnost nema nijednu pobjedu kod kuće, oni će to pokušati da promijene ali i mi imamo svoj cilj, a to je da novom dobrom partijom potvrdimo prvo mjesto i nastavimo niz pobjeda", rekao je Raspudić.

Trener Banjalučana Vlado Jagodić neće moći da računa na povrijeđenog Ljubišu Vukelju, a pod znakom pitanja su i nastupi Marka Maksimovića i Milana Muminovića.

"Vidjećemo šta će biti s njima, ali bez obzira na sastav mi ćemo nastojati da nastavimo pobjedonosni niz", rekao je jagodić.

Čelik, koji je u prvih sedam kola ostvario samo jedan trijumf u subotu dočekuje komšije iz Travnika koje u posljednje vrijeme igraju izuzetno dobro, ali trener Čelika Abdulah Ibraković nada se pozitivnom rezultatu.

"Ispred nas je težak i zahtjevan meč. Dolazi nam tim koji je u posljednja tri kola postigao deset a primio samo jedan gol, i uz to osvojio maksimalan bodovni plijen. S druge strane mi nemamo izbora – pobijediti se mora. Negativnom nizu na Bilinom Polju mora doći kraj. Navijači zaslužuju pobjede", kazao je Ibraković,

Ibraković protiv Travnika neće moći računati na napadača Adilovića zbog crvenog kartona, dok se u tim vraća stoper Mehmedalija Čović.

Rudar iz Prijedora imaće težak zadatak protiv Zrinjskog, posebno jer će u Mostar putovati bez trojice prvotimaca.

Ognjen Dašić i Arnes Brkić pauziraće zbog povreda, a kapiten Goran Kotaran neće biti u kombinaciji zbog žutih kartona.

"Najvažnije je da ne primimo gol u ranoj fazi utakmice kao na prethodna dva gostovanja . Ukoliko sačuvamo svoju mrežu u prvom poluvremenu onda se možemo nadati dobrom rezultatu. Biće teško protiv Zrinjskog, posebno zbog činjenice da opet nećemo biti kompletni", izjavio je trener Rudara Bors Gavran.

Drina iz Zvornika pokušaće da osvoji bodove protiv Leotara, a to će biti debi Darka Vojvodića, koji je na klupi zamijenio Mileta Milanovića. Na drugoj strani Leotar u Zvornik dolazi bez Nenada Stojanovića koji je nakon sukoba sa trenerom Višnjevcem precrtan iz tima i trenira odvojeno od ekipe.

Aktuelni šampion BiH Željezničar na prijateljskoj utakmici u Kreševu ostao je bez napadača Bajre Spahića koji je slomio nogu a lakše su povrijeđeni i Svraka i Zeba. Željo će u subotu gostovati Veležu, a trener Amar Osim ističe da bi bio zadovoljan i remijem.

"Velež je dobro startao, ali nisu imali pozitivne rezultate u zadnjih nekoliko utakmica. To što je Velež u krizi i što nema rezultate, to se neće ni osjetiti. Mi moramo gledati sebe, svoju igru i pristup u gostima dramatično popraviti, a onda se imamo pravo nečemu nadati na gostovanjima. Ni bod po meni ne bi bio loš, obzirom na to kako smo igrali dosad na strani".

Izjava Osima ne čudi ukoliko se uzme u obzir da u Mostaru zbog povreda neće igrati Bogičević, Radovanović, Spahić, pod upitnikom je nastup Čolića i Svrake, Bešlija neće igrati zbog porodičnih problema (smrti oca), a Rovčanin ima tri žuta kartona.

Sarajevo će svoj prevenstveni meč odigrati u nedjelju i to protiv gradskog rivala Olimpika.


Parovi 8. kola Premijer lige BiH:

Subota

Sloboda - Široki Brijeg (15.30)
Drina - Leotar
Velež - Željezničar
Čelik - Travnik
Zrinjski - Rudar P.
Budućnost - Borac

Nedjelja:

Slavija - Zvijezda G. (15.30)
Sarajevo - olimpik (19.30)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC