• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pižon odredio pomoćnike, jedan iz Partizana

Očekivane odluke selektora prilikom izbora saradnika u stručnom štabu "orlova". Trener golmana - Goran Pandurović. Za Klea ima vremena, kaže Pižon.

 Pižon odredio pomoćnike, jedan iz Partizana Izvor: MONDO

Treneri Javora i BSK iz Borče Radovan Ćurčić i Srđan Vasiljević biće pomoćnici novom selektoru fudbalske reprezentacije Srbije Vladimiru Petroviću-Pižonu, objavljeno je na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Takođe, Pižon je u svoj tim pozvao i trenera golmana u Partizanu Gorana Pandurovića, dok će za kondiciju reprezentativaca biti zadužen Željko Boljević.

Nije precizirano da li će Ćurčić, Vasiljević i Pandurović ostati da rade u svojim klubovima.

"Pažljivo sam birao saradnike. Izabrao sam mlade trenere koji rade u Srbiji i koji su se edukovali u domaćoj trenerskoj školi FSS. Sa Boljevićem sarađujem 15 godina i veoma dobro se poznajemo. Pandurović radi sa golmanom Vladimirom Stojkovićem u klubu i to smatram veoma korisnim. Svi oni su pokazali ozbiljnost u radu i svakako će mi biti od velike koristi. Uz to, svi su oni svakodnevno u radu, što i za trenere smatram izuzetno dobrom karakteristikom", izjavio je selektor.

Prvi pomoćnik Pižona biće Radovan Ćurčić koji je 2009. godine proglašen za najboljeg trenera u Srbiji. U februaru u Osaki je predvodio selekciju fudbalera Superlige koja je porazila reprezentaciju Japana 3:0. Vasiljević je trener BSK-a, a radio je i u Čukaričkom.

Pižon se osvrnuo i na situaciju oko naturalizovanog Srbina, odnosno Brazilca Klea, ponavljajući da ga neće zvati za dva predstoječa meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine protiv Estonije i Italije.

Ali...

"Kada sam sastavljao spisak za mečeve protiv Estonije i Italije, Klea nisam zvao jer u tom trenutku nije imao naš pasoš. Ali, poslije tih utakmica, svaki igrač, a samim tim i Kleo, biće praćeni i njihova igra biće analizirana, pa ćemo vidjeti šta će biti po tom pitanju u budućnosti. Dalje priče o statusu Klea u ovom trenutku djeluju samo opterećujuće i zamolio bih sve za razumjevanje i prihvatanje ovog mog stava", naglasio je selektor.

Inače, pred utakmice sa Estonijom i Italijom, fudbalska reprezentacija će promijeniti bazu. Umjesto Kovilova, biće smješteni u hotelu "Hajat".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC