• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Čelsi zaustavljen i Arsenal izgubio

Mančester siti pobijedio Čelsi, Arsenal izgubio od VBA 2:3, novi kiks Liverpula. Birmingem neriješeno, Žigić opet ušao sa klupe.

 PREMIJER: Čelsi zaustavljen i Arsenal izgubio Izvor: MONDO

Hm, da li je ova subotnja vijest iz Londona dobra ili loša po Partizan? Teško je reći. U svakom slučaju, Arsenal je, pred dolazak u Beograd, izgubio kod kuće od Vest Bromvič Albiona 2:3!

To je prvi poraz oslabljenog Arsenala u ovoj sezoni i došao je pred gostovanje "tobdžija" Partizanu u Ligi šampiona. E, sad je teško biti mudar i procijeniti da li je Arsenal u padu forme ili će mu ovo biti "šamar" pred duel sa srpskim šampionom...

Bilo kako bilo, Vest Bromvič Albion je bio ubjedljiv na "Emiratima" - 3:2, a vodio je i sa 3:0! Poslije prvog poluvremena bez golova (VBA promašio penal), gosti su brzo postigli dva gola u razmaku od dva minuta, a potom je u 73. bilo 3:0!

Ipak, Nasri je sa dva gola, u 75. i 90. minutu, uspio da ublaži poraz.

Arsenal je igrao u ovom sastavu: Almunija, Sanja, Skilaći, Koščelni, Kliši, Ebue, Song, Dijabi, Nasri, Aršavin i Šamak Igrali su još: Rosicki, Vilšajr i Vela.

U derbiju kola, Mančester siti je pobijedio Čelsi 1:0 i nanio mu takođe prvi poraz u sezoni. Strijelac odlučujućeg gola bio je Karlos Tevez, koji se baš navadio na Čelsi.

Postigao je šesti gol protiv "plavaca" u posljednjih pet utakmica. I to ne bilo kakav - postigao je pobjedonosni gol kojim je zaustavio aktuelnog šampiona Engleske, zahuktalog i na startu ove sezone:

"Građani" su nanijeli prvi ovosezonski poraz Čelsiju, koji je uraganski počeo sezonu i vezao pet pobjeda (uz gol-razliku 21:1). Tako je Mančester siti poslije utakmice šestog kola prišao Čelsiju na četiri boda.

Ujedno, Tevez je vratio nadu svima u Sitiju da ipak mogu da se umiješaju u borbu za titulu.

Takvom ishodu su se obradovali i ostali pretendenti na tron, Mančester junajted, Arsenal, možda čak i Totenhem...

Odlučujući momenat u derbiju 6. kola Premijer lige dogodio se u 59. minutu.

Poslije greške Ramireza, lopte se na polovini terena domogao Argentinac, koji je jurnuo ka kaznenom prostoru gostiju, a kada je stigao do ivice, pomjerio se udesno i tukao precizno kroz noge Ešlija Kola - 1:0.

Utakmica nije obilovala prilikama, a najbolju je imao srpski reprezentativac iz Čelsija, Branislav Ivanović, u 29. minutu. On je šutirao glavom, ali je lopta pogodila prečku.

Na kraju, Siti je došao do treće uzastopne pobjede nad Čelsijem pošto je prethodno od istog rivala izgubio osam mečeva zaredom.

Dvojica italijanskih stručnjaka su se prije subotnjeg derbija suočili sa brojnim kadrovskim problemima. Menadžer Sitija Roberto Manćini nije mogao da računa na trojicu defanzivaca, Ričardsa, Kolarova i Boatenga, koji je ipak debitovao u finišu, ali je odbrana domaćina sve vrijeme djelovala sigurno. Takođe, za "građane" nisu igrali ni Leskot, Baloteli i Filips.

Karlo Anćeloti je bio lišen pomoći Lamparda, Kalua i Benajuna.

Agonija Liverpula se nastavlja. Poslije sramotne eliminacije iz Karling kupa od četvrtoligaša Nortemptona, Liverpul je odigrao samo 2:2 sa Sanderlendom na svom terenu.

Liverpul je vodio od 5. minuta, ali je Daren Bent sa dva gola preokrenuo, da bi Stiven Džerard nekako spasao svoj tim nove blamaže.

Birmingem je odigrao samo 0:0 sa Viganom, a Nikola Žigić je igrao pola sata (ušao je u igru u 62. minutu).


REZULTATI 6. KOLA:

Mančester siti - Čelsi 1:0 (0:0)
/Tevez 59'/

Arsenal - Vest Bromvič Albion 2:3 (0:0)
/Nasri 75', 90' - Odemvinge 50', Jara 53', Tomas 73'/

Birmingem - Vigan 0:0

Blekpul - Blekburn 1:2 (0:1)
/Filips 85' - Adam 21'ag, Emerton 90'/

Fulam - Everton 0:0

Liverpul - Sanderland 2:2 (1:1)
/Kujt 5', Džerard 64' - Bent 25'p, 48'/

Vest Hem - Totenham 1:0
/Pikjone 29'/

nedelja:

Bolton - Mančester junajted (13h)
Vulverhempton - Aston Vila (15h)
Njukasl - Stouk (17.10h

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC