• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Strašan Majnc! Gol Kuzmanovića

Majnc slavio protiv Bajerna i poslije šest kola zna samo za pobjede. Kuzmanović pogodio za Štutgart, ali Švabe ubjedljivo poražene. Šalke se provukao.

 BUNDES: Strašan Majnc! Gol Kuzmanovića Izvor: MONDO

Oni definitivno više nisu iznenađenje. "Mali" Majnc nakon šest kola ima isto toliko pobjeda, a pritom su pregrmili gostovanje na "Alianc Areni" i iz Minhena odnijeli sva tri boda.

Taman kada se činilo da je kriza za Bajern prošlost u goste šampionu došao je Majnc. I pobijedio! Upravo ovom utakmicom "nulfinfer" je položio glavni test i svima u Bundesligi nagovijestio da će u novoj sezoni imati ulogu koju nikada ranije u svojoj istoriji nije imao. Konkurisaće za titulu šampiona.

Možda će neko reći da je još uvijek rano za takve prognoze, ali šta reći kada jedna ekipa pobijedi Bajern u Minhenu sa 2:1, a prije vicešampiona Evorope savlada sve ostale protivnike u prvenstvu (Štutgart, Volfsburg, Kajzerslautern, Verder i Keln).

Očekivali su svi da će Bavarci konačno prekinuti sjajnu seriju Majnaca, ali je Tomas Tučel sa svojim pulenima zaledio i "Alinac Arenu". Gosti su poveli preko Samija Alaguija u 15. minutu, a Bajern je izjednačio uz dosta sreće... Igrao se 43. minut kada je Bo Svenson postigao autogol, poslije velikog nesporazuma sa svojim golmanom Kristijanom Vetklom. Danac je u jednoj ne toliko opasnoj situaciji po gol Majnca, glavom zakačio loptu, prema kojoj je već krenuo Vetklom. Ona je promijenila pravac, krenula ka golu, tako da i uz sve napore koje je uložio čuvar mreže gostujuće ekipe da je stigne, lopta je na kraju završila u mreži.

Trenutak odluke dogodio se u 77. minutu. Bio je to najljepši momenat na utakmici, mada je i prvi gol Tunišanina bila prava majstorija. Alagui je petom savladao Hans Jerga Buta, a Adam salai je zatresao mrežu posle fantastičnog udarca iz okreta.

Mladom Mađaru, koji je tri godine bio član Real Madrida, asistirao je Andre Šurle.

Bajern je pokušao da se vrati, ali za Van Galovu četu više nije bilo spasa. Šampion je upisao već drugi poraz.

Zdravko Kuzmanović bio je strijelac za Štutgart i to je za Švabe bio jedini svijetli momenat na "Gotlib Dajmler" stadionu protiv Bajera iz Leverkuzena. "Farmaceuti" su slavili sa ubjedljivih 4:1. Domaćin je od 31. minuta igrao bez isključenog Maura Komoranezija, kada je Bajern već imao prednost od 2:0. Srpski reprezentativac uspio je na početku drugog poluvremena samo da smanji na 2:1.

Šalke se provukao u Gelzenkirhenu protiv Menhengladbaha - 2:2. Borusija je poslije prvih 45 minuta vodila sa 2:0, ali su u nastavku meča konačno počela da se isplaćuju pojačanja iz Real Madrida. Klas Jan Huntelar pogodio je u 52, a Raul Gonzales u 87. minutu. Doduše, Holanđaninu je ovo bio treći gol, na isto toliko uzastopnih utakmica u Bundesligi, dok je Raul postigao svoj prvenac u sezoni.

Prednost domaćeg terena iskoristio je Ajntraht. Grk Teofanis Gekas i Brazilac Kris bili su kobni za Nirnberg - 2:0.

Borusija iz Dortmunda lako je izašla na kraj u Hamburgu protiv Sent Paulija i nakon pobjede od 3:1 zadržala drugo mjesto i u stopu prati Majnc. Za "Milionere" je cio meč odigrao Neven Subotić.

U večernjem terminu super zanimljivu utakmicu odigrali su Verder i HSV. Tim iz Bremena pobijedio je sa 3:2, ali je do trijumfa stigao tek pred kraj meča.

Verder je poslije prvog poluvremena golovima Marka Marina i Huga Almeida vodio sa 2:0, ali su Rud van Nistelroj i reprezentativac Burkine Faso Džonatan Pitroipa na početku drugog poluvremena vratili rezultatsku ravnotežu.

Portugalac Almeida je u 85. minutu postigao drugi gol, kojim je Verder osvojio sva tri boda i pobjegao od opasne zone.

Parovi i rezultati 6. kola:

Bajern - Majnc 1:2 (1:1)
/Svenson 45 (a.g) - Alagui 15, Salai 77/

Ajntraht - Nirnberg 2:0 (1:0)
/Gekas 17, Kris 88/

Šalke - Menhengladbah 2:2 (0:2)
/Huntelar 52, Raul 87 - Dems 15 (pen), Bredli 43 /

Sent Pauli - Dortmund 1:3 (1:1)
/Henings 26 - Groskrojc 17, 60, Kagava 50/

Štutgart - Bajer 1:4 (0:2)
/Kuymanović 52 - Hipija 19, Vidal 21, Balič 69, Sam 88/

Verder - Hamburg 3:2 (2:0)
/Marin 25, Almeida 28, 85 - Van Nistelroj 59, Pitroipa 63/

Nedelja

Volfsburg - Frajburg 15,30
Kajzerslautern - Hanover 17,30

Petak:

Keln - Hofenhajm 1:1 (1:0)
/Podolski 17' - Demba Ba 54'/

TABELA: Majnc 18, Dortmund 15, Hofenhajm 11, Bajer 11, Hanover /-1/ 10, Frajburg /-1/ 9, Hamburger 8, Bajern 8, Sent Pauli 7, Kajzerslautern /-1/ 7, Verder 7, Volfsburg /-1/ 6, Nirnberg 6, Ajntraht 6, Keln 5, Menhengladbah 4, Štutgart 3, Šalke 4 boda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC