• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Nisam u Londonu, ekipa me treba

Trener Partizana otkazao put u London, jer je htio da ostane uz ekipu. Iz Humske upozoravaju navijače: "UEFA je kao Veliki brat".

 Stanojević: Nisam u Londonu, ekipa me treba Izvor: MONDO

Trener Partizana Aleksandar Stanojević trebalo je da u subotu popodne bude među 60.025 gledalaca na stadionu "Emirati" u Londonu i posmatra meč 6. kola Premijer lige između Arsenala i Vest Bromvič Albiona.

Ipak, Stanojević nije otišao u London, iako je imao kartu za let do britanske prestonice. Propustio je trener crno-bijelih priliku da uživo gleda kako Vest Bromvič Albion "dere" Arsenal (u jednom trenutku je bilo 3:0, na kraju 3:2), ali je za to imao dobar razlog.

MONDO je imao informaciju da će Stanojević biti na stadionu u Londonu i negdje oko 18.30 časova pozvali smo ga u namjeri da iz prve ruke čujemo kako je to VBA napravio veliko iznenađenje i ostvario, vjerovali ili ne, PRVU POBJEDU U GOSTIMA U PREMIJER LIGI!

"Ne, ne, u Beogradu sam", rekao nam je Stanojević, a onda dodao: "Imali ste tačnu informaciju, trebalo je da budem u Londonu, ali sam zbog rezultata protiv Spartaka (0:0) odlučio da ostanem uz svoju ekipu".

Stanojević je i u ovoj situaciji pokazao da je privržen ekipi sa kojom dijeli dobro i zlo (na njegovu sreću i sreću Partizana, za sada, uglavnom samo dobro).

A ekipa, koja ga sluša, sama je prije nekoliko dana zatražila da odmah poslije utakmice sa Spartakom u petak, ode u karantin i tako pokuša da se skloni od euforije koja je već zahvatila Beograd uoči dolaska Arsenala.

Ali, ogromno interesovanje za taj meč nije samo u Srbiji. U Partizanu kažu da će komentatorske pozicije na stadionu, osim srpske televizije, imati i telezivije iz Francuske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, naravno iz Engleske...

APEL NAVIJAČIMA - PONAŠAJTE SE, UEFA SVE GLEDA!




Do spektakla na stadionu u Humskoj ostala su još tri dana. Uprava Partizana već je "umila" stadion, što je i morala da učini zbog standarda i propisa UEFA (mada je bilo i krajnje vrijeme, ruku na srce i bez tih propisa).

Stariji navijači Partizana u petak su, na meču protiv Spartaka, mogli da se prisjete kako je stadion u Humskoj nekada izgledao bez visokih ograda na istočnoj i zapadnoj tribini, a oni mlađi su prvi put to iskusili.

"Gledaoci na istočnoj i zapadnoj tribini imali su priliku da vide igrače kao na dlanu. Drago nam je da je publika ispoštovala maksimalne napore uprave i to što smo spustili ogradu. Cilj Partizana je da, pošto smo već fudbalsku Srbiju uveo u Ligu šampiona, i publiku približi ponašanju na stadionima širom Evrope", rekao je za MONDO portparol Partizana Marko Vjetrović.

U utorak od 20.45 časova oni kojima je crno-bijela boja na srcu ponovo će imati priliku da vide "mušemu" Lige šampiona (bila je ona i na meču plej-ofa protiv Anderlehta), ali sada će ugođaj biti drugačiji. Jer, ipak, to je Liga šampiona!

"Molimo gledaoce da dođu ranije na stadion kako bi se izbjegle gužve na ulazima. Partizan će prvi put uvesti takozvane kontrolne prstenove oko ulaza na sam stadion. Zbog infrastrukture primorani smo da taj prilazni prsten stadionu bude mali. U njega neće moći da uđe niko bez ulaznice", rekao je Vjetrović i dodao da to nije zahtjev UEFA već da Evropska kuča fudbala to smatra poželjnim.

UEFA je zamjerala Partizanu što je na nekim prethodnim mečevima mnogo gledalaca ulazilo bez karata. Sada to neće biti slučaj. Vjetrović je rekao da će na stadion moći da uđe samo gledalac sa ulaznicom i svaki gledalac će imati svoje mjesto na tribini. Broj redara će biti povećan i oni će upućivati publiku na prava mjesta.

Najavljen je i dolazak 10 redara iz Engleske, tačnije stjuarda (steward), od kojih dvojica govore srpski jezik.

"Partizan moli sve navijače da poštuju sve bezbjednosne procedure, da ne donose vuvuzele, koje je UEFA zabranila. Upozoravamo da će UEFA i najmanji propust novčano kažnjavati. U subotu je u Beograd doputovao sedmočlani tim UEFA, koji će imati samo jedan zadatak - da isključivo vodi računa o ponašanju gledalaca", rekao je Vjetrović.

Što se tiče dolaska gostujućih navijača, u Partizanu imaju najavu da će doći oko 1.300 simpatizera Arsenala.

"U posljednjih nekoliko dana održali smo nekoliko sastanaka sa predstavnicima srpske i engleske policije, kao i sa ljudima iz Arsenala. Za njihove navijače važi da su veoma druželjubivi, nisu problematični i raduju se dolasku u Beograd, jer Arsenal u skorije vrijeme nije imao priliku da igra ovdje", dodao je portparol crno-bijelih.

Trener Arsenala Arsen Venger neće promijeniti praksu ni u Beogradu - dan pred utakmicu neće biti treninga.

(V.S. - P. V. - MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC