• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Voleji Stankovića, ali Roma dobila!

Roma pobijedila Inter golom Mirka Vučinića, Stanković odličan. Milan pobijedio Đenovu, Ibrahimović opet jedini strijelac.

 SERIJA A: Voleji Stankovića, ali Roma dobila! Izvor: MONDO

Prošle sezone Roma i Inter su vodili bitku za Skudeto, ali njihov međusobni duel u novoj sezoni došao je u trenutku kada je klub iz Milana na liderskoj poziciji, a "vučica" je pri dnu.

Očekivano žestoka borba Rome i Intera na "Olimpiku", koja je završena pobjedom južnjaka 1:0. Strijelac gola odluke bio je Mirko Vučinić u prvom minutu sudijske nadoknade. Crnogorac je ušao u igru u 76. minutu umjesto Fračeska Totija.

Nije bilo ni previše šansi na meču, a Dejan Stanković je ponovo pokazao da mu je Roma velika inspiracija.

Kao i u vrijeme dok je nosio dres Lacija, najvećeg rivala Rome, Stanković je i u Interu uvijek dobre partije pružao protiv "vučice". Tako je bilo i u subotu uveče. Malo je nedostajalo da postigne gol, jer su njegova dva projektila prozujala iznad gola Bogdana Lobonta, koji je morao na gol umjesto povrijeđenog Žulija Serđa.

Rumun je u nekoliko navrata vrlo dobro intervenisao, pogotovo u 2. minutu kada je napravio paradu poslije "bombe" Stankovića sa oko 25 metara.

U 38. minutu još jedna majstorija kapitena srpske reprezentacije. Maikon mu je poslao finu loptu, a Stanković je uhvatio volejčinu. Lopta je pogodila prečku.

I kada se očekivalo da će derbi biti završen bez golova, Vučinić sjajnim golom glavom, na dodavanje De Rosija, donosi Romu prvu pobjedu u ovoj sezoni! I to protiv šampiona Italije i Evrope! Kada je postigao gol Vučinić je jednostavno "odlijepio" od sreće, udarajući u reklame oko terena. Rimljanima je ova pobjeda bila potrebna kao hljeb.

Milan je poslije tri kola posta, zabilježio tek drugu pobjedu u prvenstvu. "Rosoneri" su u premijernom meču 5. kola Serije A pobijedili Đenovu na "San Siru" sa 1:0.

Kupovina Zlatana Ibrahimovića potvrdila se kao pravi potez uprave Milana. Šveđanin je bio čovjek odluke protiv Đenove, jer je u 49. minutu na asistenciju Andree Pirla postigao jedini gol na meču. On je i u prošlom kolu protiv Lacija postigao jedini gol za Milan, kao i u Ligi šampiona protiv Oksera kada je dva pogađao mrežu.

Milan sada ima osam bodova i polako se probija prema vrhu.

Rezultati i parovi 5. kola:

Subota:

Milan - Đenova 1:0 (0:0)
/Ibrahimović 49/

Roma - Inter 1:0 (0:0)
/Vučinić 90+1'/

Nedelja:

Ćezena - Napoli (12.30)
Bari - Breša (15.00)
Katanija - Bolonja
Kjevo - Lacio
Fiorentina - Parma
Palermo - Leće
Sampdorija - Udineze
Juventus - Kaljari (20.45)

TABELA: Inter 10, Kjevo i Breša po 9, Milan /+1/ 8, Ćezena, Katanija i Lacio po 7, Kaljari 6, Sampdorija, Parma, Napoli, Bolonja, Đenova /+1/, Roma /+1/ i Bari po 5, Juventus, Palermo i Leće po 4, Fiorentina 2, Udineze 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC