• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kleo za Indipendent: Arsenal igra brazilski

Ugledni londonski list donosi članak o Partizanu uoči susreta sa Arsenalom. U centru pažnje Kleo i njegov poseban odnos sa Grobarima.

 Kleo za Indipendent: Arsenal igra brazilski Izvor: MONDO

Londonski "Indipendent" objavio je članak u susret meču Lige šampiona između Partizana i Arsenala, sa posebnim osvrtom na Brazilca Klea i njegov uticaj na igru crno-bijelih, kao i na njegovu sve veću popularnost u Srbiji.

Upoznajući čitaoce sa predstojećim protivnikom Arsenala, londonski list u članku "Prijetnje smrću nisu uplašile lava Klea", apostrofira prelazak Klea iz Crvene zvezde u Partizan, što je bilo prvi put poslije 20 godina u istoriji najvećih srpskih fudbalskih rivala da se tako nešto dogodi.

Kleo je bio na pozajmici u Crvenoj zvezdi iz jednog brazilskog kluba, ali je brzo stekao popularnost u Srbiji. Prelazak iz Zvezde u Partizan, a potom i gol koji je dao svom bivšem klubu i tako pomogao novom da dođe do nove titule samo su pojačale tenzije među navijačima i čak prouzrokovale prijetnje smrću koje je dobijao, piše list.

"Indipendent" dodaje da ga navijači Partizana nisu voljeli dok je igrao za Zvezdu, ali da je polako zadobijao njihovo povjerenje. Ključni trenutak za ljubav navijača Partizana i Klea dogodio se kada je Crvenoj zvezdi dao gol u "vječitom derbiju".

"U početku je stvarno bilo teško, atmosfera nije bila baš najpovoljnija. Ali, taj gol mi je pomogao da osvojim srca navijača Partizana", rekao je Kleo.

Nova sezona za Klea je počela onako kako je samo mogao da se nada. Zahvaljujući njegovim golovima, konstatuje list, Partizan je ušao u Ligu šampiona, prvi put poslije 2003. godine. Kleo je postigao gol u svih šest kvalifikacionih mečeva.

Početne skromne ambicije beogradskog kluba naglo su porasle. Samopouzdanje tima i cijelog kluba značajno su porasli.

"Naš prvobitni cilj je bio da se plasiramo u Ligu šampiona i eventualno budemo treći u grupi. Ali, način na koji smo ušli u Ligu šampiona dalo nam je za pravo da naši snovi postanu veći. I mi smo sami iznenađeni što smo izgubili samo jednu utakmicu do sada, ali smo kao grupa veoma jaki, ujedinjeni", kaže Kleo.

O narednom protivniku u Ligi šampiona, Arsenalu, Kleo ima samo riječi hvale. "U Srbiji se sa velikom pažnjom gleda Liga šampiona. Arsenal gaji gotovo brazilski stil igre. Dopada mi se i što Arsen Venger daje priliku mladim igračima. Izuzetno cijenim Seska Fabregasa, Andreja Aršavina i Šamaka. Biće nam čast da igramo protiv tih momka. Kada smo čuli kako su razvalili Bragu, bili smo pomalo zabrinuti, ali vjerujem da će navijači Partizana otežati posao Arsenalu", kaže Kleo.

Ali, dodaje naturalizovani Srbin, i Arsenal ima koga da se pribojava, navodeći Sašu Ilića, Radosava Petrovića i Nemanju Tomića, kao neke od glavnih aduta crno-bijelih.

(MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC