• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Novi gol Ljajića, Lacio lider

Fudbaleri Lacija, koji su prošle sezone na jedvite jade izborili opstanak, sada su lideri Serije A, zajedno sa šampionom Interom.

 SERIJA A: Novi gol Ljajića, Lacio lider Izvor: MONDO

Nebesko plavi iz Rima drugi put zaredom dobili su van svog stadiona, poslije Firence prije sedam dana, tri boda odnijeli su i iz Verone i sada sa deset bodova dočekuju sedmo kolo na prvom mkestu kalča.

Kjevo je imalo šansu da pobjedom nad Lacijom postane usamljeni lider na tabeli, ali je Mauro Zarate u 69. minutu izveo minijaturu na Bentegodiju i pokvario planove "letećim magarcima" - 0:1.

Na dugu loptu sa svoje polovine, Argentinac je majstorski reagovao, primirio je i onda "uhvatio" polu-volej, na koji je Stefano Sorentino mogao samo da stane i gleda. Zarate je pogodio donji ugao i donio veliku radost svom timu, koji se jako dugo nije nalazio na vrhu tabele.

Ka vrhu, konačno je krenula i Fiorentina Siniše Mihajlovića. Tek u petom kolu, u Firenci se slavila pobjeda.

Fiorentina je dobila Parmu sa 2:0, a ponovo je strijelac bio Adem Ljajić i ponovo je to bilo sa bijele tačke, u 61. minutu. Potom je uz dozu sreće, stvari na Artemio Frankiju riješio Lorenco De Silvestri, golom u 77. minutu.

U prva četiri kola, Mihajlovićev tim sakupio je samo dva boda i atmosfera u klubu je bila ozbiljno narušena, čak su i navijači protestovali. Miha je prije utakmice sa Parmom rekao da ekipa mora da pobijedi ne samo tog rivala, već i narednog - Palermo.

Pola posla obavili su "ljubičasti" najviše zahvaljujući nesrećnom defanzivcu Parme Alesandru Lukareliju, koji je prvo skrivio penal, a potom podmetnuo nogu na šut De Silvestrija i skrenuo loptu u svoju mrežu.

Lukareli je na odličan centaršut Huana Manuela Vargasa povukao za dres Alberta Đilardina, što je bilo dovoljno da sudija dosudi penal za Fiorentinu. Zvuči gotovo nevjerovatno, ali protiv Parme je ove sezone u Seriji A dosuđen penal na svakoj od pet utakmica!

Ljajić je rutinski izveo najstrožu kaznu, gotovo po sredini gola, kada je vidio da će golman da "izabere" svoj donji desni ugao - 1:0.



To nije oslobodilo stresa domaće igrače, Mihajlovića i navijače, jer je Fiorentina i prošlog vikenda povela iz penala, golom Ljajića, ali je Lacio potom preokrenuo stvari na Frankiju i zabilježio pobjedu (1:2).

No, svima je laknulo u 77. minutu, kada je De Silvestri pomalo neinventivno riješio da akciju završi udarcem ka golu i taj šut nikako ne bi završio u mreži da Lukareli nije podmetnuo nogu na način na koji je to uradio.

Mihajlović je u 69. minutu poslao na teren i Nikolu Gulana, dok Ivan Radovanović nije igrao za Bolonju na gostovanju u Kataniji. Bolonjezi su poveli golom Marka Di Vaja, ali je potom Migel Britos postigao autogol i ostavio bod domaćinima.

Leće je vodilo na Siciliji sa 2:0, ali je Palermo uspio da osvoji bod u finišu meča, golom Masima Makaronea i to u trencima kada su gosti igrali sa desetoricom zbog isključenja kapitena Giljerma Đankomacija.

REZULTATI 5. KOLA

Ćezena - Napoli 1:4 (0:0)
/Parolo 48 - Lavezi 72, Hamšik pen 81, Kavani 88, 90/

Bari - Breša 2:1 (1:1)
/Kone 30, Bareto pen 55 - Rivas 16/

Katanija - Bolonja 1:1 (0:1)
/Britos autogol 66 - Di Vajo 40/

Kjevo - Lacio 0:1 (0:0)
/Zarate 69/

Fiorentina - Parma 2:0 (0:0)
/Ljajić pen 61, De Silvestri 77/

Palermo - Leće 2:2 (0:1)
/Pinilja 52, Makarone 90+3 - Đankomaci 8, Korvija 46/

Sampdorija - Udineze 0:0

Juventus - Kaljari (20.45)

U subotu:

Milan - Đenova 1:0 (0:0)
/Ibrahimović 49/

Roma - Inter 1:0 (0:0)
/Vučinić 90+1'/

TABELA: Inter 10, Lacio 10, Kjevo 9, Breša 9, Milan 8, Napoli 8, Bari 8, Katanija 8, Ćezena 7, Kaljari (-1) 6, Bolonja 6, Sampdorija 6, Parma 5, Đenova 5, Roma 5, Palermo 5, Leće 5, Fiorentina 5, Juventus (-1) 4, Udineze 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC