• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Krasićev het-trik za ćerkicu Milu

Poslije serije asistencija, Miloš Krasić odlučio je da navijačima Juventusa pokaže da ima urođen osjećaj za gol.

 SERIJA A: Krasićev het-trik za ćerkicu Milu Izvor: MONDO

To je demonstrirao tri puta u pobjedi nad Kaljarijem - 4:2. Svaki od tri gola posvetio je ćerkici Mili.
Nije jedan, nisu dva, nego tri...

Toliko golova postigao je Miloš Krasić za Juventus u prijeko potrebnoj pobjedi bjankonera nad Kaljarijem.

U nedelju uveče, Juve i Krasić iskalili su sav bijes nad timom sa Sardinije, koji je platio za sva dosadašnja posrtanja slavnog torinskog kluba. Na Olimpiku bilo je 4:2 za crno-bijele, a srpski reprezentativac odigrao je jednu od najboljih partija u karijeri i postigao prvi, drugi i četvrti gol za Staru damu, koja je peto kolo Serije A dočekala na pretposljednjem mjestu (!?), ali se sada "popela" ka sredini tabele.

Svaki od postignutih golova, Krasić je posvetio svojoj ćerkici Mili, koja je na svijet došla u ponedeljak, prije šest dana.

Njeno rođenje, Miloš nije mogao na pravi način da proslavi još u četvrtak, kada je Palermo naneo težak poraz Juventusu u sred Torina. Bilo je 3:1 za Sicilijance i stoga u meču sa Kaljarijem, domaći tim nije imao opciju osim pobjede.

Sve je postalo mnogo lakše u 13. minutu, kada je Krasić u punom trku "uhvatio" jednu odbijenu loptu posle gužve u šesnaestercu gostiju sa Sardinije. Volej je završio u mreži, a način na koji je Krasić postigao gol neodoljivo podsjeća na poteze Pavela Nedveda. Bio je tu ujedno prvenac momka iz Kosovske Mitrovice u dresu slavnog kluba, u koji je ljetos došao iz CSKA Moskve za 15 miliona evra.

Prije gola u mreži Kaljarija, Krasić je briljirao u asistencijama i zabilježio ih pet od starta sezone, ali često golovi koje je namještao saigračima nisu značili i bodove.

Kaljari se preko sjajnog Alesandra Matrija brzo vratio u igru, u 20. minutu već je bilo 1:1, ali Krasić nije čekao odmor da postigne drugi gol.

U 34. minutu, Krasić je u stilu najvještijih centarforova reagovao na "dubok" centaršut sa lijevog boka. Nanjušio je gol i u punom trku istrčao ispred čuvara, koji ga nije ni vidio, postavio nogu u pravom trenutku u "čušnuo" loptu u mrežu - 2:1.

Krasićev niz "prekinuo" je Leonardo Bonući, pogotkom za 3:1 u 57. minutu, a da Kaljari ni ne pomisli na preokret, Krasić se pobrinuo u 70. minutu, kada je postigao treći gol i svakako "bukirao" naslovnice u italijanskoj štampi za ponedeljak ujutru.

Ovo je tek druga pobjeda Juventusa u pet kola Serije A, a nastavljena je i praksa da na mečevima bjankonera ove sezone "pada" mnogo golova. Do večeras, na posljednjih pet utakmica Juventusa bio je postignut 21 gol, a sada je taj odnos još značajniji.

Ova pobjeda svakako će poslužiti ne samo kao injekcija samopouzdanja za Krasića, već i za sve zaposlene u klubu. A u Torinu nije bilo dobrog raspoloženja poslije poraza od Palerma. Tada je sportski direktor kluba Đuzepe Bepe Marota izjavio da "Juventus nema šampione u svojim redovima".

Na sve, trener Luiđi Del Neri odgovorio je sa: "Ne postoje granice za Juventus".

Vrijeme će pokazati... Ali, jedna stvar je više nego očigledna. Miloš Krasić bio je potpuno u pravu kada je insistirao da pređe upravo u Juventus, jer se vidi da se jako lako adaptirao na igru novog tima, sredinu, stil...

Pročitajte izvještaje ostalih utakmica Serija A odigranih u nedelju.


REZULTATI 5. KOLA

Ćezena - Napoli 1:4 (0:0)
/Parolo 48 - Lavezi 72, Hamšik pen 81, Kavani 88, 90/

Bari - Breša 2:1 (1:1)
/Kone 30, Bareto pen 55 - Rivas 16/

Katanija - Bolonja 1:1 (0:1)
/Britos autogol 66 - Di Vajo 40/

Kjevo - Lacio 0:1 (0:0)
/Zarate 69/

Fiorentina - Parma 2:0 (0:0)
/Ljajić pen 61, De Silvestri 77/

Palermo - Leće 2:2 (0:1)
/Pinilja 52, Makarone 90+3 - Đankomaci 8, Korvija 46/

Sampdorija - Udineze 0:0

Juventus - Kaljari 4:2 (2:1)
/Krasić 13, 34, 70, Bonući 57 - Matri 20, 81/

U subotu:

Milan - Đenova 1:0 (0:0)
/Ibrahimović 49/

Roma - Inter 1:0 (0:0)
/Vučinić 90+1/

TABELA: Inter 10, Lacio 10, Kjevo 9, Breša 9, Milan 8, Napoli 8, Bari 8, Katanija 8, Juventus 7, Ćezena 7, Kaljari 6, Bolonja 6, Sampdorija 6, Parma 5, Đenova 5, Roma 5, Palermo 5, Leće 5, Fiorentina 5, Udineze 1.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC