• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kristić: Pišu se samo bodovi

"Imali smo dobre i loše momente, ali kada se podvuče crta, zadovoljan sam krajnjim ishodom", rekao je trener Crvene zvezde poslije pobjede nad Čukaričkim.

 Kristić: Pišu se samo bodovi Izvor: MONDO

Ne postoji štampano izdanje u Srbiji, koje je u ponedjeljak ujutru osvanulo na kioscima sa pohvalnim riječima o igri fudbalera Crvene zvezde u nedjelju popodne na Banovom Brdu.

Golom Dejana Milovanovića iz slobodnog udarca u 31. minutu, crveno-bijeli su nekako opravdali ulogu favorita protiv tima koji u šest prvenstvenih kola Superlige nije postigao nijedan gol, odnosno osvojio nijedan bod.

Ipak, postoji i druga strana medalje, a ona kaže da je ekipa Aleksandra Kristića zabilježila petu uzastopnu pobjedu u ligi i da se pred sedmo kolo izjednačila sa Partizanom na čelu tabele.

Ukratko, u Ljutice Bogdana ne mogu da budu zadovoljni igrom koju je ekipa pružila protiv Čuke, ali rezultatom svakako da.

"Tri boda se pišu, najvažnije je da smo ih osvojili", rekao je trener Kristić, koji je još u 13. minutu morao da napravi prvu izmjenu i umjesto povrijeđenog štopera Danijela Mihajlovića ubaci lijevog beka Nikolu Ignjatijevića, a potom u centar odbrane premjesti Duška Tošića.

"Imali smo dobre i loše momente, ali kada se podvuče crta, zadovoljan sam krajnjim ishodom", dodao je Kristić.

Na Banovom Brdu bilo je oko 3.000 navijača, uglavom Zvezdinih, koji su pred kraj meča uputili i koji zvižduk na račun igre svojih ljubimaca. Ali, već narednog jutra pogled na tabelu bio je dovoljan da se popravi raspoloženje, jer Crvena zvezda prvi put ove sezone ne zaostaje za Partizanom po bodovima.

"Rekao sam i prije meča da je nama najvažnija pobjeda. Zbog toga sam zadovoljan i okrećemo se sljedećim utakmicama. Hvala i navijačima, koji su ponovo došli da nas bodre u velikom broju", rekao je Kristić, koji se u isto vrijeme i zahvalio svima u Čukaričkom na fer borbi, a svom kolegi i imenjaku Aleksandru Joviću poželio da počne da sakuplja bodove što prije.

Ljekarski pregledi utvrdiće koliko je ozbiljna povreda koljena koju je zadobio Mihajlović. U klubu se nadaju da nisu na dugo izgubili stopera, s obzirom na to da još od ranije ne mogu da računaju na Milana Vilotića i kapitena Slavoljuba Đorđevića.

U srcu odbrane, skoro 80 minuta na Brdu, igrali su Li Adi i Duško Tošić, kojima je primarna pozicija uz lijevu aut liniju, ali imaju dovoljno znanja i vještine da igraju i kao centralni igrači odbrane.

Milovanović je u 218. utakmici u crveno-bijelom dresu postigao prvi gol od kada se ljetos vratio u klub, kao pozajmljen igrač Lansa. Računajući i prošlu sezonu u Francuskoj, Milovanović je na pogodak čekao šest mjeseci i izuzetno je emotivno doživio trenutak kada je vidio da lopta prolazi pored Saše Radivojevića.

"Drago mi je zbog gola, a najvažnije je da smo pobijedili, jer smo znali da će biti teško. Čukarički je odlična ekipa, koja nikako ne zaslužuje trenutnu poziciju, odnosno da bude bez bodova", rekao je Milovanović.

Njegovu, kao i igru svih ostalih aktera meča, sa tribina pratio je novi selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon. On je sjedio u loži "tik" iza predsjednika Crvene zvezde Vladana Lukića, sa kojim se srdačno pozdravio, uprkos činjenici da je Pižon prošlog marta neočekivano smijenjen sa mjesta trenera Crvene zvezde, u trenucima kada je ekipa držala prvo mjesto na tabeli.

Petrović je u petak gledao meč Partizan - Spartak (0:0), a na poluvremenu utakmice između Čukaričkog i Crvene zvezde novinarima je "namignuo":

"Gledam, gledam... Ja sve gledam. Svako ko igra dobro, kandidat je za reprezentaciju", ostao je zakopčan Petrović po pitanju toga koga je konkretno vidio u nedelju.

Od srpskih igrača koji su bili u sastavu Crvene zvezde u nedjelju, Petrović je prošle sezone trenirao Sašu Stamenkovića i Pavla Ninkova, a kasnije su u igru ušli Nikola Ignjatijević, Aleksandar Jevtić i Marko Perović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC