• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gulan debitovao poslije tri "sušne" godine

Nikola Gulan, tada još golobradi dječak, potpisao je ljeta 2007. godine ugovor sa Fiorentinom, iako je prije toga odigrao svega osam utakmica za Partizan.

 Gulan debitovao poslije tri "sušne" godine Izvor: MONDO

Beograđanin rođen 23. marta 1989. godine čekao je više od tri godine da konačno zabilježi debi u ljubičastom dresu!

Ono što Ćezareu Prandeliju nije padalo na pamet iz sezone, u sezonu, njegov nasljednik na klupi Fiorentine Siniša Mihajlović uradio je u nedjelju popodne, kada je ubacio Gulana "u vatru" protiv Parme. Mihajlović je uveo Gulana u igru u 69. minutu, umjesto Felipea i to u trenutku kada je Viola vodila samo sa 1:0 protiv gostiju.

Na kraju, meč se završio pobjedom Fiorentine od 2:0.

"Gulan je dobar dečko i veliki profesionalac", kratko je prokomentarisao Mihajlović odluku da pruži šansu momku, koji je od 2007. do 2010. godine bio na pozajmicama u Partizanu, Sampdoriji, Minhenu 1860 i Empoliju.

Do prošle sezone, kada je otišao u Empoli za koji je odigrao 25 utakmica, Gulan je za dve sezone zabilježio samo tri prvenstvena nastupa, a u jednom trenutku vezao je godinu dana bez izlaska na teren u zvaničnom meču.

Pobjeda nad Parmom bila je prva zvanična od kada je ekipu ljetos preuzeo Mihajlović.

"Svo vrijeme smo dobro trenirali, ali sada, kada na tabeli imamo pet bodova i pobjedu poslije dugo vremena, možemo da nastavimo dalje sa više samopouzdanja. Zbog povreda i suspenzija nismo mogli da treniramo sa mnogo igrača, a sada nam se fizička priprema poboljšava, samim tim djelujemo kao jedinstven tim na terenu", rekao je Mihajlović i dodao:

"Sada smo Fiorentina!"

Njemu se dopalo što je ekipa ofanzivnom igrom protiv Parme ulazila u rizik.

"Moramo uvijek da napadamo kako bismo pobjeđivali. Ne da se branimo... Ekipa je preuzela rizik i to mi se sviđa. Samo sam tražio od momaka da izađu na teren kao pravi ljudi i vratilo nam se na pravi način", podvukao je Mihajlović, koji još čeka na povratak povrijeđenog Stevana Jovetića.

Njega za sada odlično mijenja Adem Ljajić. Od kada ga je Mihajlović iskritikovao da ošiša šiške, smanji čokoladu i prekine da visi na kompjuteru, Ljajić je zaigrao bolje i bio strijelac u dve uzastopne utakmice na Artemio Frankiju.

Ljajićevu igru pohvalili su i defanzivci Parme, a Kristijan Zakardo rekao je:

"On je došao u januaru ove godine i svakako mu je trebalo vremena da se adaptira. Sada počinje da pokazuje da je Fiorentina u njemu dobila pravog igrača".

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC