• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u brojkama: Igrajte, bre, fudbal!!!

Sramno, užasno i katastrofalno šesto kolo Jelen Superlige. Samo sedam golova, u prosjeku čak ni jedan cijeli gol po meču!

 Superliga u brojkama: Igrajte, bre, fudbal!!! Izvor: MONDO

"Fudbal je igra u kojoj je cilj DATI GOL (više od protivnika)"..."Fudbal je igra u kojoj je cilj DATI GOL (više od protivnika)"..."Fudbal je igra u kojoj je cilj DATI GOL (više od protivnika)"..."Fudbal je igra u kojoj je cilj DATI GOL (više od protivnika)"..."Fudbal je igra u kojoj je cilj DATI GOL (više od protivnika)"..."Fudbal je igra u kojoj je cilj DATI GOL (više od protivnika)"..."Fudbal je igra u kojoj je cilj DATI GOL (više od protivnika)"..."Fudbal je igra u kojoj je cilj DATI GOL (više od protivnika)"...

Mislili smo da gore od onog 2. kola Jelen Superlige Srbije, kada je postignuto samo osam golova na osam utakmica, ne može. Ali, naši superligaški fudbaleri uvek mogu da nas razuvjere i iznenade. Neprijatno, razumije se.

Samo SEDAM golova postignuto je u 6. kolu JSL. Nikad slabije! Čak četiri utakmice završene su rezultatom 0:0, dve sa po 1:0, jedna 1:1, i samo jedna sa više od dva postignuta gola Metalac - Smederevo 0:3.

Ako se, donekle, i može razumjeti ekipa Spartaka koja je u Humsku došla sa idejom da se brani i to je hrabro učinila u meču protiv, objektivno, kvalitetnijeg rivala - Partizana, kakvo opravdanje mogu da nađu, recimo, fudbaleri Javora i Jagodine ili Inđije i BSK-a?

Riječ je o ekipama sličnog kvaliteta, pa ako i ne mogu da se nose sa jačim od sebe, onda je, valjda, za očekivati da bodove traže u duelima sa timovima istog ranga.

Nema opravdanja ni za fudbalere Slobode Sevojno, Vojvodine, pa ni Crvene zvezde, koja protiv ubjedljivo najslabije ekipe u takmičenju - Čukaričkog - nije uputila NIJEDAN šut u gol protivnika u drugom poluvremenu!? Istina, Zvezda je dala tri gola u prvom poluvremenu, od toga je samo jedan priznat, ali šta onda reći za više nego blijedo izdanje pretendantena na titulu u drugih 45 minuta...

Zanimljiva je bila i izjava trenera Borca Nenada Milovanovića, čiji je tim odigrao u nedjelju neriješeno protiv Hajduka u Kuli - 1:1 (zamislite, bilo je golova!). "Dali smo sve od sebe, mislim da smo dobro odigrali prvo poluvrijeme, ali Hajduk je bio bolji u drugom. Mi smo u tom dijelu igre 'sjeli našem golmanu u krilo'...", rekao je Milovanović.

Zato i ona rečenica sa početka teksta. Trebalo bi svaki fudbaler da je ispiše 100 puta na tabli (ili u svom kompjuteru, znamo da ih svi "šetaju") kao đaci u školi kad su kažnjeni.

Fudbal se, dragi naši igrači, igra za golove, za publiku, lijep potez. Amin!

Možda bi čelnici srpskog fudbala trebalo da razmisle o promjeni pravila i da se, na primjer, ponovo uvedu penali poslije neriješenih rezultata ili da nijedna ekipa poslije rezultata 0:0 ne dobije ni bod!

Ne treba onda ni da se čudimo što je posjeta stadionima u Srbiji mizerna...

I za kraj malo statistike sa utakmica 6. kola.

- Partizan je prvi put odigrao neriješeno u ovoj sezoni, a ujedno Spartak je prekinuo niz srpskog šampiona od 12 utakmica u kojima je odnosio sva tri boda (računajući i posljednjih sedam iz prošle sezone).

- Crvena zvezda je od pet pobjeda ove sezone, čak tri ostvarila rezultatom 1:0. Inače, Dejan Milovanović je iz "slobodnjaka" protiv Čukaričkog prekinuo post od šest mjeseci bez gola.

- Smederevo je ostvarilo prvu pobjedu na strani i to pre svega zahvaljujući inspirisanom Nenadu Marinkoviću (dve asistencije i gol). Inače, Smederevo je u prethodnih pet kola ukupno dalo tri gola, a sada u ovom kolu, isto toliko protiv Metalca.

- Ivanjički Javor je čak treći put u prvih šest kola odigrao 0:0, a nije dao gol još od početka nove sezone, dakle od 14. avgusta, kada je gostovao Borcu u Čačku! To je jedini gol koji je ta ekipa dala u ovoj sezoni.

- Hajduk iz Kule je sa novim trenerom, Dragoljubom Bekvalcem, osvojio prvi bod u šampionatu.

- Čukarički ni poslije šest kola nije uspeo da da gol...

- U ovom kolu pokazana su dva crvena kartona: Vidaku Bratiću (Spartak) i Aleksandru Đukiću (BSK).

- Sviran je jedan penal, za čačanski Borac, gol je dao Boban Dmitrović.

(P. V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC