• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Praznično ludilo" ima svoju cenu: Njukaslu se na meču povredila petorica

Autor mondo.rs

"Svrake" su imale loš početak 2020. godine jer su osim poraza dobili i dosta novih kadrovskih problema.

Stiv Brus će imati baš dosta glavabolja u narednom periodu. Menadžer Njukasla našao se u nezavidnom položaju, kada je meč protiv Lestera njegova ekipa morala da završi sa desetoricom igrača.

Razlog za to nije bilo isključenje nekog od igrača, već činjenica da su se čak petorica igrača njegovog tima povredila na istoj utakmici!

Možda će vas zanimati

Britanski mediji su u sredu preneli da su se samo tokom prvog dana Nove godine povredila devetorica fudbalera iz Premijer lige, što je očigledna posledica zgusnutog rasporeda, ali posebno je teško bilo "svrakama".


Veliki broj problema Njukaslu se desio u kratkom vremenskom periodu. Lester je već imao prednost 2:0 kada je u 45. minutu DžetroVilems morao da napusti igru, dok je u nadoknadi tog dela igre HavijerMankiljo zbog povrede mišića morao van terena.

U pauzi je iz istog razloga bio zamenjen i Džondžo Šelvi, da bi FabijanŠer u nastavku izašao bez prava zamene, jer je Brus prethodno već iskoristio sve tri.

Takođe, Deandre Jedlin je zaradio povredu ruke, ali je Amerikanac ostao na terenu i tako pomogao da Njukasl ne ostane sa devetoricom igrača na terenu.

"Za 40 godina bavljenja fudbalom nikada nisam video da se četvorica igrača povrede u 15 minuta. Umalo da i peti igrač napusti igru, jer je Jedlin slomio šaku, ali je muški izdržao. Igrati četiri utakmice u 10 dana je suludo. Trenutno nam je povređeno 10 od 22 igrača prvog tima. To je užasno. Povrede su ono što dobijate kada forsirate igrače da igraju umorni. To nije pravdanje, to je činjenica", rekao je Stiv Brus posle poraza od Lestera (3:0).

Brusu zbog povreda već nisu bili na raspolaganju Alan Sen Maksiman, Met Riči, Džamal Lasel, Kjeran Klark, Pol Damet...

Njukasl predstojećeg vikenda igra meč 3. kola FA kupa protiv četvrtoligaša Ročdejla, što bi mogla da bude prilika za mlađe fudbalere, naročito u ovakvoj situaciji.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC