• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurić: Navijači, uživajte uz najbolji fudbal

"Bitno je naglasiti da se ne opterećujemo toliko rezultatom, ipak nam u goste dolazi jedan od najvećih timova svijeta", rekao je predsjednik FK Partizan Dragan Đurić.

 Đurić: Navijači, uživajte uz najbolji fudbal Izvor: MONDO

U utorak 28. septembra, od 20.45, u Beogradu će se sastati fudbaleri Partizana i Arsenala.

Nažalost, ovakve utakmice postala su prava retkost u srpskom fudbalu. Sa te tačke gledišta, koliki je značaj plasmana Partizana u Ligu šampiona?

"Počevši od utorka i meča sa Arsenalom, Partizan, Beograd i Srbija će imati priliku da poslije sedam godina ponovo ugoste krem evropskog fudbala. Značaj plasmana Partizana u Ligu šampiona nije potrebno posebno napominjati, svi vrlo dobro znamo šta to znači za srpski fudbal, kako klupski, tako i uopšte", rekao je predsjednik crno-bijelih Dragan Đurić, u intervjuu objavljenom na zvaničnom sajtu kluba.

"Ovim uspjehom smo ponovo u epicentru fudbalskih dešavanja, ali i pod budnim oko cijele fudbalske Evrope. Standarde koji su postavljeni pred nas morali smo do tančina ispuniti, dakle nije teško kvalifikovati se samo u sportskom već i na organizacionom planu. Na takmičarskom planu smo se dokazali i pokazali da nam je mjesto u eliti, a kada su igrači i stučni štab odahnuli, bar na kratko, za upravu i sve ostale zaposlene u klubu, počela je utakmica sa vremenom i zahtjevima evropske kuće fudbala", podsjeća Đurić da Liga šampiona nije samo ono što se događa na terenu, već i oko njega.

Šta je uprava Partizana preduzela kako bi stadion Partizana i cjelokupna organizacija zadovoljili visoke standarde?

"Od tog dana do danas, trudimo se da naš stadion dovedemo u stanje koje zadovoljava minimum standarda stadiona za 21. vijek. Naš stadion je naša kuća, koji datira od 1949. godine i koji je u to vrijeme bio jedan od najmodernijih spotskih objekata u Evropi, ali koji je danas, na našu neizmjernu žalost muzejski primjerak", svestan je Đurić.

"Ogromnim zalaganjem službe održavanja stadiona, na krovu iznad zapadnih loža nikle su nove moderne komentatorske kabine, sa kompletnom infrastrukturom koja je potrebna za neometani rad televizijskih komentator. Na terenu su takođe izvršene neke izmjene, kao što je proširivanje samog dijela terena koji se koristi za igru, ali i cjelokupne travnate površine, postavljeni su novi golovi, pojačano je osvetljenje na kompletnom stadionu, snaga reflektora je takođe pojačana i pored prošlogodišnje intervencije na njima, postavljena je nova miks zona i adaptiran je prostor predviđen za održavanje konferencije za medije, kao i prostor u kome će biti smješten takozvani 'Klub šampiona'. Ima tu još nekih uljepšavanja stadiona koja, siguran sam neće proći nezapaženo", dodao je.

Koja bi bila vaša poruka navijačima pred meč?

"Jedna stvar koju smo uradili i koja zaslužuje poseban osvrt, a to je da smo prvi u Srbiji učinili do juče nezamislivu stvar - snizili smo ograde koje dijele navijače od terena cijelom dužinom istočne i zapadne tribine. Na ovaj, može se reći podjednako smjeli i rizičan potez smo se odlučili zbog naših navijača, a ne toliko zbog obaveze koju imamo ispred UEFA. Uradili smo to kako bi navijači mogli da u potpunosti osjete i uživaju u čarima fudbalske igre, da se i bukvalnio osjete dijelom tima koji pobjeđuje", rekao je Đurić, koji se ne plaši mogućih incidenata.

"Mi u klubu imamo potpuno povjerenje u naše navijače da neće zloupotrebiti ovaj gest, čak smo sigurni u to, jer navijači Partizana gaje iskonsku ljubav prema klubu i svjesni su koliko njihova podrška može pomoći igračima, stručnom štabu kao i svima nama koji vodimo klub, ali su isto tako svjesni i posljedica koje bi klub imao ukoliko bi se ovaj potez na bilo koji način zloupotrebio".

I za kraj, kakva su očekivanja pred utakmicu?

"Naravno da su naša očekivanja da će ekipa na terenu dati svoj maksimum, pogotovo što igramo pred domaćom publikom i siguran sam da će igrači nošeni njihovom podrškom dati i više od tog maksimuma. Bitno je naglasiti da se ne opterećujemo toliko rezultatom, ipak nam u goste dolazi jedan od najvećih timova svijeta, veliki Arsenal".

"Stoga, moja poruka svima je, da uživaju u spektaklu uz najbolji evropski fudbal", zaključio je Đurić.

(MONDO, foto: partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC