• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Ponos je najvažniji

Trener Partizana realno sagledava odnos snaga njegovog tima i Arsenala. Traži od igrača da budu i rasterećeni i pod tenzijom i pod obavezno - hrabri.

 Stanojević: Ponos je najvažniji Izvor: MONDO

Srbija, Beograd i Partizan sedam godina su čekali da u Ligi šampiona ugosti evropskog velikana. Poslije Porta, Reala i Marseja, u Humsku stiže Arsenal.

Kako se pripremiti za Vengerovu mašineriju? Iako desetkovane, "tobdžije", predstavljaju strah i trepet.

Aleksandar Stanojević vidi način da im se suprotstavi. Svjestan je trener Partizana realnog stanja stvari - ko je gdje i ko je ko. Zato moli javnost da, kakav god da bude ishod utakmice drugog kola Grupe H u Humskoj, ostane pozitivna.

U pripremi utakmice pokušava da natera igrače budu opušteni, ali istovremeno i pod tenzijom, po svaku cijenu hrabri i, što je mladom stručnjaku najvažnije - da ostanu ponosni.

Potajno se nada da bi mogao da sruši velikog protivnika što bi Arsenalu bio jubilarni 50. poraz na evropskoj sceni.

"Rekao sam im: 'Vi ste zaslužni za ovo što nam se dešava i zato imate puno pravo da uživate u fudbalu", prenio je Stanojević dio razgovora sa svojim izabanicima.

Prezadovoljan je atmosferom u ekipi uoči velike ekipe i ocjenjuje je "kontradiktornom".

"To mi treba. Igrači su koncentrisani, ali i opušteni i pozitivni. Moramo da budemo sto odsto hrabri i iznad svega ponosni. Ne smijemo da dozvolimo da nam na našem stadionu bilo ko ugrozi ponos. Tako razmišljaju i naši navijači".

Nema Partizan šta da izgubi u utorak uveče, a može mnogo da dobije. Bez obzira što pokušava da opusti igrače, Stanojević ih drži i pod "rezultatskom tenzijom".

"Moramo da budemo takmičari i igramo na rezultat. Budimo realni, na terenu se Arsenal pita za sve. Mi ćemo pokušati ofanzivnom tendencijom da se i mi nešto priupitamo".

"Tobdžije" su u subotu kod kuće poražene od VBA (2:3). Upitan da li je igra ekipe iz Vest Bromviča recept kako se treba suprotstaviti Arsenalu, Stanojević je u svom stilu odgovorio:

"A možda će oni igrati onako kako je Spartak uspio da osvoji bod u petak".

Poslije šale trener Partizana se uozbiljio:

"U fudbalu su svaka utakmica, svako poluvrijeme i svaki detalj različiti. To je Arsenal i nema potrebe pričati više. Igra uvijek isto, i protiv Totenhema koga je savladao 4:1 i protiv VBA kada je poražen".

U borbi za treće mjesto u grupi, koje vodi u proljećne borbe u Ligi Evrope, Partizanu bi odgovaralo da Šahtjor pobijedi Bragu. Ipak, Stanojević ne bi "potpisao" poraz od Arsenala čak ni pod uslovom da Ukrajinci savladaju Portugalce.

"Poraz nikada ne bih potpisao. Iako je nerealno, ja se nadam i drugom mjestu", dodao je Stanojević.

"Nigdje neće pisati kako smo igrali protiv Arsenala, u istoriji će samo ostati zapisan broj bodova, a ja ne želim da on bude nula".

S obzirom da je u kvalifikacijama za Ligu šampiona pred svaku prvu utakmicu (Partizan uvijek bio domaćin) Stanojević pitan da li bi bio zadovoljan pobjedom 1:0, novinari nisu iznevjerili tradiciju. Pitali su ga isto.

Naravno, trener crno-bijelih se nasmijao i odgovorio:

"Više bih volio da bude 4:3... Šalim se... Svaki pozitivan rezultat protiv Arsenala je fantastičan uspjeh".

Moreira i dalje nije spreman, a ni Mladen Krstajić nije "fit".

"Krstajić je pod znakom pitanja, ali stvari se odvijaju u dobrom smjeru. Uvjeren sam da će igrati, jer igrao je i kada je bio teže povrijeđen".

Listi povrijeđenih igrača Arsenala nema kraja. Posljednji je na nju dospio golman Almunija. S obzirom na negativan stav engleske javnosti prema španskom golmanu, zbog brojnih kikseva, uslijedilo je pitanje za Stanojevića: Čija je prednost neigranje Almunije?

"Partizan ne može da ima bilo kakvu prednost u odnosu na Arsenal", zaključio je Aleksandar Stanojević.

(MONDO, foto Partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC