• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CRNO-BIJELI: Nećemo okrenuti leđa Arsenalu

Fudbaleri Partizana pokazuju veliki respekt prema "tobdžijama", ali poručuju da se neće uplašiti.

 CRNO-BIJELI: Nećemo okrenuti leđa Arsenalu Izvor: MONDO

Kad Arsen Venger komanduje, svejedno je da li je na terenu Fabregas ili Nasri, Van Persi ili Šamak... Svi zuje kao osice i nemilosrdno pune mrežu protivnika.

Kako se usprotiviti tome?!

Trener Partizana Aleksandar Stanojević ima ideju, a suština njegove zamisli je da psihološki pripremi igrače. Sudeći prema izjavama crno-bijelih, mladi stručnjak je uspio da ih opusti i skine okove od straha.

"Očekujemo utakmicu u kojoj treba da uživamo, kako mi na terenu, tako i gledaoci na tribinama i kraj malih ekrana. To smo zaslužili do sada uloženim trudom. Treba da iskoristimo utakmicu kao veliko iskustvo i, ako Bog da, da napravimo podvig", riječi su Radosava Petrovića.

Reprezentativni vezista je jasan po pitanju želja:

"Mi smo Partizan, nas jedino pobjeda zanima. Bilo koja... U stvari, da zaštitimo Stojketa (prim. aut. golman Vladimir Stojković), neka bude 1:0".

Petroviću se snovi ostvaruju kao na traci. Došao je u Partizan, postao mladi, pa "A" reprezentativac, ušao u Ligu šampiona... Šta je sljedeće?

"Nedostaje samo da osvojimo ligu šampiona", kaže Petrović i nastavlja:

"Naravno, šalim se. Zaista bi bio veliki podvig da pobijedimo ekipu kakva je Arsenal. Težimo tome, ko ne razmišlja tako, nije za Partizan".

On smatra da crno-bijeli ne smeju da se prilagođavaju protivniku, makar to bio Arsenal.

"Treba da igramo kao i do sada, nema potrebe da od toga odstupamo. Naravno, uz oprez i koncentraciju kao nikada do sada. I uz Božju pomoć možda i napravimo veliku stvar za srpski fudbal".

Petrović neće morati da se bori sa Seskom Fabregasom. Kapiten "tobdžija" je povrijeđen.

"Engleske ekipe igraju više od 50 utakmica po sezoni i na svakoj poziciji imaju po dva-tri igrača, pa im neigranje nekolicine nije pretjerani hendikep. Fabregas je kapiten, ali imaju dobre alternative".

Biće teško na trkačkom planu parirati igračima Arsena Vengera.

"Pokazali smo u kvalifikacijama da možemo, ne samo da pariramo, nego i da nadtrčimo rivala, kao protiv Anderlehta. Zašto ne bismo to ponovili? Arsenal je veći klub i bolji tim, ali zašto ne bismo ponovili borbenost iz dvomeča sa Belgijancima", pita se Petrović.

"Oni su u prednosti, jer ovakve utakmice igraju svaka tri dana, a nama se tek sada ukazala prilika da odigramo najmanje šest. Mada se nadamo da će ih biti i više. Da svake godine igramo ovo takmičenje, a daće Bog da hoćemo, mogli bismo da im pariramo u svim segmentima".

Mladi vezista jedva čeka trenutak kada će izaći iz tunela stadiona u Humskoj, zatim i čuti himnu Lige šampiona...

"U tom trenutku ne treba razmišljati ni o čemu, već udisati miris tartana i našeg stadiona i uživati u ambijentu", zaključio je Radosav Petrović.

Nemanja Tomić će morati da se "kida" sa bekovima Arsenala.

"Glupo je pričati o Arsenalu, ekipi iz vrha engleskog fudbala. Sve su to sjajni igrači, ali nećemo okrenuti leđa i pustiti ih da nam daju golove".

Pretjerani respekt mogao bi da se vrati crno-bijelima i "pokosi" kao ih bumerang. Tomić negira da bi to moglo da se desi.

"Nećemo izaći sa strahom. Što više respektujemo protivnika, igraćemo bolje"

Ofanzivni vezista Partizana bi prihvatio remi da mu neko ponudi.

"Sigurno da bih. Ni u Ligi Evrope nismo osvojili bod, a kamoli Ligi šampiona".

Jedini strijelac za Partizan u Ligi šampiona je Andrija Delibašić, koji je 2003. dao sva tri gola (dva Portu i jedan Marseju).

Ko li će biti sljedeći? I da li će ga uopšte biti?!

"Nije važno ko će... Neka bude Kleo", završio je Nemanja Tomić.

Ivan Stevanović ne želi da prognozira ishod meča u utorak.

"Loš sam kladioničar. Mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe da klub i državu predstavimo u najboljem svijetlu. Oni su apsolutni favoriti, što ne znači da nemamo šanse. Zato je fudbal zanimljiv. Imamo šansu, imamo harizmu", poručio je Stevanović.

Ukoliko bude u timu, u borbi "prsa u prsa" namjeriće se na Andreja Aršavina.

"Imaju igrače svjetskog kalibra, sve sami reprezentativci, vidi se kakvi su i po tržićnoj vrednosti. Jedan njihov igrač je skuplji od cijelog Partizana, to je neosporno... Naši mladi saigrači su do skora skupljali sličice igrača protiv kojih će u utorak igrati. Ali, ne treba od njih praviti vanzemaljce", jasan je Stevanović, koji je prošle sezone u dresu Sošoa igrao protiv Bordoa čiju je navalu tada predvodio Šamak.

Svjestan snage ekipe iz Londona, bio bi srećan kada bi u Humskoj ostao bod:

"Kako ne bi, bilo bi ekstra. Potrudićemo se da igramo maksimalno, svim srcem, a ne bojažljivo. Nemamo opterećenje, jer su apsolutni favoriti".

Ni on ne smatra da poštovanje prema rivalu prelazi potrebnu granicu.

"Bolje je tako. Ne treba davati pompezne izjave", podvukao je Ivan Stevanović.

Pjer Boja će utakmicu početi sa klupe. Kamerunac zna da je izostanak velikog broja povređenih igrača Arsenala samo varka.

"Gledali smo mlade igrače Arsenala u Karling kupu protiv Totenhema... Biće teško. Ali, ne treba da razmišljamo o tome, već da se koncentrišemo i damo sve od sebe".

Boja je dodao da ekipa nije uzdrmana posle prvenstvenog remija sa Spartakom.

"Ne možemo da pobijedimo svaku utakmicu. I Real je igrao neriješeno, Barsa je nedavno izgubila... U fudbalu mora to da se dešava".

Jedva čeka da čuje huk sa tribina.

"Atmosfera će biti sjajna, to je sigurno. Samo da Bog bude na našoj strani", nastavio je tamnoputi napadač:

"Poslije Barse, Arsenal je najbolja ekipa po držanju lopte, ali kod kuće se nećemo braniti. Makar bod da uzmemo".




Vojislav Stanković je sebi već obezbijedio mjesto u istoriji Partizana. Dao je odlučujući gol iz penala u Briselu, za plasman u Ligu šampiona.

"Arsenal dolazi bez nekoliko igrača, ali je i bez njih opasan. Opasnost prijeti sa svih strana, ali najveća od Šamaka, Aršavina i Nasrija. Naš adut je organizovana igra u odbrani i čekanje šanse za polukontre i kontre. Najviše bismo voljeli da nametnemo svoj stil, ali biće teško s obzirom na način igre Arsenala", iskren je Stanković.

Igračima koje Aleksandar Stanojević pošalje u vatru, velika podrška stizaće sa klupe.

"Ne vidim našu prednost u neigranju Fabregasa i ostalih povrijeđenih igrača, jer Arsenal ima alternativu za svakog", ocijenio je Marko Šćepović.

Talentovani napadač se nada da će se promašaji protiv Spartaka "vratiti" u meču sa Arsenalom i tvrdi da će Grobari pomoći u tome.

"Sigurno će nam pomoći. Želimo da imamo više perioda ofanzivne igre kakav smo imali u finišu utakmice sa Šahtjorom. A to će biti lakše kada nas ponese atmosfera na stadionu", zaključio je Šćepović.

(MONDO, foto Partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC