• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektori i selektorke, srećna Nova godina, svi ste otpušteni!

Autor mondo.ba

Čelnici Fudbalskog saveza Gane (GFA) otpustili su trenere svih muških i ženskih reprezentacija, među kojima je i selektor seniorske reprezentacije Džejms Kvesi Apija.

GFA nije obrazložio svoju odluku, međutim predsjednik Kurt Okraku, koji je imenovan u oktobru, obećao je da će "izgraditi novi savez" nakon optužbi za primanje mita i korupcije u dokumentarcu koji je snimio jedan novinar.

"Fudbalski savez Gane raspustio je stručne štabove svih reprezentacija s trenutnim učinkom. Ova odluka se odnosi na sve muške i ženske nacionalne selekcije", navedeno je u saopštenju GFA.

Možda će vas zanimati

Kvesi Apija je preuzeo reprezentaciju Gane u aprilu 2017. godine nakon što je izraelski stručnjak Avram Grant napustio kormilo zbog neuspjeha na Afričkom kupu nacija u Gabonu. Apiji je to bio drugi mandat nakon što je reprezentaciju vodio od 2012. do 2104.

Okraku je za kormilom GFA naslijedio Kvesija Njantakija koji je vodio savez od 2015. do juna 2018. kada je "uhvaćen" u primanju mita. Novinar jednog TV kanala u Gani, snimio je bivšeg člana Izvršnog odbora FIFA kako prima 65.000 dolara mita. FIFA ga je odmah doživotno suspendovala, a morao je da plati i kaznu od 500.000 franaka, prenijela je agencija "Fena".

Ministarstvo sporta je 2018. raspustilo fudbalski savez zbog korupcijskog skandala, a prošle godine GFA je obnovljen, a za novog predsjednika je izabran Okraku.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC