• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Zlatan gao dao svojima, Bajern se provuče

Bajern se provukao u Švajcarskoj, Čelsi rutinski protiv Marseja, Real se mučio protiv Oksera, gol Zlatana Ibrahimovića protiv bivšeg kluba...

 LŠ: Zlatan gao dao svojima, Bajern se provuče Izvor: MONDO

Bajern osvojio nova tri boda, ali teškom mukom. Bazel vodio, Švajnštajger autor preokreta. Roma dobila Kluž na Olimpiku.

Čelsi je rutinski dobio Marsej, cio posao je završio već u prvom poluvremenu, a Spartak iz Moskve je lagano dobio slovačku Žilinu 3:0.

Ajaks je vodio protiv Milana, ali je bivši "kopljanik" Zlatan Ibrahimović donio bod "rosonerima". Real jedva dobio Okser.

Šahtjor rutinski protiv Brage u Portugalu, Arsenal jak za Partizan.

GRUPA E

Roma je na svom "Olimpiku" imala inicijativu protiv Kluža, ali nije bilo opipljivog rezultata. Bedem Rumuna probijen je 20 minuta prije kraja kada je defanzivac Filip Mekses, poslije kornera, opalio po lopti i posrećilo mu se. Dva minuta kasnije Marko Borijelo podiže prednost Rome za , činilo se, siguran trijumf, ali je "vučica" strijepila u finišu meča jer je Kluž uspio da smanji.

Poslije trijumfa nad Interom u Seriji A i ove nad Klužom, Roma pokazuje da ulazi u formu.

Minhenski Bajern se provukao u Švajcarskoj. Bazel je poveo poslije dvadesetak minuta igre, golom najiskusnijeg napadača Aleksandera Fraja, ali su se Bavarci vratili u 56. minutu pogotkom Bastijana Švajnštajgera iz penala. Mirisalo je na remi, ali je njemački reprezentativac postigao još jedan gol u finišu meča i donio drugu pobjedu svom timu u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.

GRUPA F

Bez neizvjesnosti u Moskvi i u Londonu.

Spartak, polufinalista Kupa evropskih šampiona iz sezone 1990/91, kada je prvak postala Crvena zvezda, na svom stadionu u Moskvi lagano je pobijedio slovačku Žilinu sa 3:0 (2:0).

Sva tri gola postigli su Brazilci, prva dva Ari (34, 61), a treći Ibson (89).

Spartak, koji ima 21 titulu prvaka SSSR i Rusije, ali nijednu od 2001. godine, poveo je golom Arija na asistenciju još jednog Brazilca, Aleksa. Prvi nebrazilski fudbaler koji je učestvovao u akciji kod gola, bio je Dmitrij Kombarov, koji je centrirao Ariju za gol u 61. minutu, poslije čega se slovački tim, sa nadimkom "šošoni", nije oporavio.

U Londonu je Čelsi za pola sata slomio Marsej, koji je imao veliku podršku na tribinama Stamford bridža. Gotovo rutinska pobjeda.

GRUPA G

Milan Ibrahimović je ponovo igrao u Amsterdamu, protiv svog bivšeg kluba. Ajaks je poveo poslije sjajne akcije Luisa Suareza, kada je "promiješao" Alesandra Nestu i pronašao El Hamduija koji pogađa mrežu Abijatija. Ali, 15 minuta kasnije Ibrahimović je na dodavanje Klarensa Sedorfa zagorčao život svojima. Sva tri gola za Milan u dvije utakmice Lige šampiona dao je upravo Zlatan!

Real je imao inicijativu protiv Oksera, ali je najveći problem ekipe Žozea Murinja i dalje realizacija. Okser je u većem dijelu meča bio u podređenom položaju, ali mu je nedostajalo 10 minuta da osvoji bod. Argentinac Anhel di Marija je u 81. minutu iskoristio izvanredan pas Mesuta Ozila i donio je nova tri boda "kraljevskom klubu". Zanimljivo je da je Di Marija samo pet minuta prije gola ušao u igru.

GRUPA H

Šahtjor je dobio Bragu na njenom terenu zahvaljujući dvostrukom strijelcu Luizu Adrijanu. Ukrajinska ekipa je "otvorila" Bragu početkom drugog poluvremena, a 15 minuta kasnije i završila posao.

REZULTATI 2. KOLA:

GRUPA E

Roma - Kluž 2:1 (0:0)
/Mekses 69', Borijelo 71' - Rada 78'/

Bazel - Bajern 1:2 (1:0)
/Fraj 19' - Švajnštajger 56'p, 89'/

PRVO KOLO: Bajern - Roma 2:0; Kluž - Bazel 2:1

GRUPA F

Spartak Moskva - Žilina 3:0 (1:0)
/Ari 34', 61', Ibson 88'/

Čelsi - Marsej 2:0 (2:0)
/Teri 7', Anelka 28'p/

PRVO KOLO: Žilina - Čelsi 1:4; Marsej - Spartak Moskva 0:1

GRUPA G

Ajaks - Milan 1:1 (1:1)
/Hamdui 23' - Ibrahimović 37'/

Okser - Real Madrid 0:1 (0:0)
/Di Marija 81'/

PRVO KOLO: Milan - Okser 2:0; Real Madrid - Ajaks 2:0

GRUPA H

Braga - Šahtjor 0:2 (0:0)
/Adrijano 56', 72'/

Partizan - Arsenal 1:3 (1:1)
/Kleo 32' - Aršavin 15', Šamak 71', Skilaći 81'/

PRVO KOLO: Arsenal - Braga 6:0; Šahtjor - Partizan 1:0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC