• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Arsenal je bolji tim

Stanojević priznaje da se njegov tim nameračio na jači, ali kaže da je trud crno-bijelih za poštovanje. Venger: "Sjajna atmosfera".

 Stanojević: Arsenal je bolji tim Izvor: MONDO

Partizan je pred svojim navijačima izgubio prvu utakmicu u Ligi šampiona. Arsenal je u prestonici Srbije, uprkos tome što je igrao bez nekoliko vrlo bitnih igrača, pokazao zbog čega ga mnogi ubrajaju u među najbolje klubove Premijer lige i Evrope.

Šampion Srbije nije razačarao iako je na kraju londonski klub slavio sa 3:1. Da su crno-bijeli dali sve od sebe potvrđuje i bis na koji su ih pozvali Grobari.

Upravo je to u uvodnom izlaganju istakao trener Partizana Aleksandar Stanojević, uz ocjenu da je ključni momenat meča bilo isključenje Marka Jovanovića.

"Izdvojio bih dva segmenta sa kojima sam zadovoljan. Kao prvo, to je atmosfera koja je vladala za vrijeme meča i poslije. Navijači su nas na kraju pozdravili što nam govori da je ipak bilo dobro. Kao drugo, mislim da je crveni karton bio ključni momenat na utakmici. Protiv Arsenala je teško igrati sa 11 igrača, a kamoli sa 10", rekao je mladi stručnjak.

On je naglasio da se Partizan trudio da opravda očekivanja navijača i da mu je žao što je poraz na kraju bio ubjedljiv.

"Moglo je da bude i drugačije. Arsenal je bolji tim od nas i razlika u kvalitetu je velika", priznao je Stanojević.

Upitan da prokomentariše da li je bio penal nad Šamakom, odnosno crveni karton za Marka Jovanovića, trener Partizana je rekao:

"Ne mogu da komentarišem. Međutim, dobio sam informaciju da penal nije postojao. Ali, suđenje je bilo adekvatno, kao i cijela atmosfera".


Da li ste zadovoljni zalaganjem baš svih igrača?

"Ne vjerujem da je na kraju utakmice samo Kleo dobio ovacije. Volio bih da vidite statistiku koliko je ko pretrčao, pa zajedno da komentarišemo. Svi su dali maksimum u skladu sa svojim mogućnostima. Ali, to je opet za vašu analizu i našu, unutrašnju".

Da li ste planirali ranije da uvedete Ilieva?

"Naravno. Planirao sam da igram sa trojicom pozadi, ali se onda desio crveni karton. To nas je dosta poremetilo. Zanimljivo, kad god smo htjeli da reskiramo izmjenom, nešto nas je poremetilo - prvo je to bio crveni karton, a onda i treći gol Arsenala", rekao je Stanojević i složio se da će se Partizan i Braga boriti za treće mjesto u Grupi H.

Arsen Venger bio je, naravno, zadovoljan.

"Partizan je je igrao onako kako smo očekivali, sa puno strasti, agresivno...Bio je opasan iz prekida. Mi smo dobro počeli, imali smo mnogo šansi i ono što je važno uspjeli smo da se vratimo poslije gola. Kada smo drugi put poveli bilo je mnogo lakše i mogli smo da privedemo utakmicu kraju", ocijenio je menadžer Arsenala.

"Zabrinuo sam se kada nismo iskoristili penal. Ali, znao sam da imamo još dosta vremena da postigemo gol, tako da sam ostao miran".


Jedno od pitanja je bilo ko mu se u timu Partizana posebno svidio. Venger je bez razmišljanja odgovorio:

"Krstajić, Stojković, Kleo i Kamara".

Menadžer Arsenala bio je oduševljen ambijentom na stadionu crno-bijelih.

"Atmosfera je bila posebna, fantastična... Navijači nisu agresivni i cijelu utakmicu pjesmom bodre svoj tim. To je ono što svi mi hoćemo. Ja to poštujem", rekao je francuski stručnjak.

(V.S. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC