• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Sa 11 igrača sigurno ne bismo izgubili

Trener Partizana još ne može da vjeruje kakva je atmosfera bila na stadionu. Smatra da će njegov tim, ako stigne do Lige Evrope, daleko dogurati.

 Stanojević: Sa 11 igrača sigurno ne bismo izgubili Izvor: MONDO

Jutro poslije je uvijek najteže. Svaki poraz boli, čak i kada se izgubi hrabro i pritom sačuva ponos, a još više peče kada se utisci slegnu poslije prospavane noći.

"Neprospavane", ispravlja trener Partizana Aleksandar Stanojević, koji je noć između utorka i srijede iskoristio da gledanje snimka i detaljnu analizu utakmice sa Arsenalom.

"I sada mi je najjači utisak atmosfera na stadionu. Takav spektakl ovde dugo nije viđen. Fasciniran sam ambijentom", mnogo puta je ponovio Stanojević i u srijedu u razgovoru sa novinarima beogradskih medija.

Atmosferu u Humskoj naširoko su hvalili i svi iz tabora "tobdžija". Igrači Arsenala su redom, izlazeći iz svlačionice poslije utakmice, virili iz tunela u nevjerici - nikada nisu vidjeli sa fudbaleri otpozdravljaju navijačima pola sata i da pjesma podrške sa tribina ne prestaje. I to poslije poraza!

"Žao mi je što će u istoriji ostati zapisan samo rezultat, koji je mogao da bude drugačiji".

Upitan koliko je Partizan bio blizu bar remija, Stanojević je odgovorio:

"Kada bih pričao 'šta bi bilo kad bi bilo', to ne bi bila ozbiljna analiza utakmice. Ali, bili smo blizu dobrog rezultata. Ne znam da li bismo pobijedili, a ubijeđen sam da ne bismo izgubili da Marko nije isključen. To je definitivno bio ključni momenat (56. minut)".

Crno-bijeli su na početku imali nekoliko šansi, rano su mogli do vođstva.

"Uvodnih 15 minuta je bio najbolji period naše igre, uspjeli smo da odaljimo protivnika od gola, ali nam je Arsenal iz prve šanse dao gol. Tada je nastupilo 15 minuta pakla za mene, jer su gosti zaigrali kako znaju".

I tada je reagovao.

"Morao dam da promijenim osnovnu formaciju, poslao sam Boju na desno krilo, zbio redove u sredini da bi ponovo agresivnošću odbili napad protivnika. I opet sam dobio Partizan kakav želim. U drugo poluvrijeme smo ušli sa namjerom da idemo na pobjedu. Međutim, kad god sam htio da napravim rizičan potez, nešto se desilo - isključenje, treći gol Arsenala, naš promašen penal... I kod 1:2 sam imao namjeru da pređem na sistem 3-4-2, ali smo primili treći gol i tada sam mijenjao 'glavu za glavu' da ne bismo doživjeli katastrofu, koju navijači nisu zaslužili".

ZAŠTO SE KLEO IZVINJAVA?!

Ni u posljednjim trenucima meča, kada je na semaforu stajalo 1:3, Stanojević nije gubio nadu.

"Kada je Kleo krenuo da izvede penal, pozvao sam Krstajića i rekao mu da ćemo nastaviti sa trojicom u zadnjoj liniji kako bismo pojačali napad, jer moramo da damo treći gol. Bio sam siguran da će Kleo smanjiti na 2:3".

Stanojević nema običaj da sa igračima komentariše utakmicu odmah po njenom završetku, ali je sa Kleom imao kraći dijalog.

"Prišao mi je i izvinio se. Pitao sam ga što se izvinjava, da li zato što je igrao odlično ili zato što je dao gol. Sljedeći put kada se vidim sa igračima reći ću im: 'Svaka čast".

Nema dileme da će Brazilac i dalje izvoditi penale.

"Kleo nikada, čak ni na treningu, nije promašio. Uostalom, mi i nemamo mnogo penala. Otkako sam ja trener, imali smo samo jedan, odnosno ukupno dva tokom cijelog prošlog prvenstva. Ne kažem da je trebalo da ih bude više, nije bilo spornih situacija".

STOJKOVIĆ SE NALJUTIO NA TRENERA


Stanojević je razmijenio koju riječ i sa golmanom Vladimirom Stojkovićem, koji je u posljednjim trenucima meča krenuo ka protivničkom šesnaestercu, kada su se crno-bijeli spremali da izvedu korner.

"Malo se naljutio na mene što mu nisam da dao na 1:3 da krene. Pa šta je trebalo, da postigne gol poslije svih onih odbrana. Ne bismo mogli da živimo od njega", u svom stilu, šaljivim tonom je rekao Stanojević.

Stojković je bio junak. Tri puta je kapitulirao, ali je odbranio penal i imao mnogo sjajnih intervencija.

"Ostavio me je bez teksta. Da sam mogao, rekao bih Marku Jovanoviću da ne pravi prekršaj nad Šamakom (kod isključenja), jer sam siguran da bi Stojković i to odbranio. Nije stvar samo u njegovim odbrana, već u tome da svima nama uliva sigurnost. To je najvažnije".

Šef struke Partizana objasnio je zašto se odlučio da se nadigrava sa jednim od najboljih ekipa u Evropi.

"Mogli smo da se zatvorimo, ali naši navijači i cio događaj nisu zaslužili takvu predstavu. Publika je zaslužila ofanzivni Partizan".

Zadovoljan je arbitražom Volfganga Štarka iako je Nijemac kod 0:0 mogao da pokaže na bijelu tačku u šesnaestercu Arsenala.

"Sudije uvijek u podsvijesti imaju da veliki klubovi moraju da imaju određenu prednost. To je prirodno. Mogao je da svira penal nad Bojom i Tomićem, ali ponavljam - to je Arsenal. Normalno je da će imati malo zaštite od sudije. Žao mi je samo što je isključen Jovanović, koga ne krivim zbog toga. A ubijeđen sam da ne bismo izgubili da nije dobio crveni karton".

Izveo bi isti sastav da se utakmica ponovo igra.

"Iako smo na početku igrali najbolje, sada bih krenuo onako kako smo igrali od 30. minuta, sa Bojom na desnom boku. Ova ekipa, u istom sastavu, može da igra na različite načine i to je velika stvar".

Na pitanje šta Partizanu nedostaje da bi bio "u ravni" sa evropskim velikanima, Stanojević je rekao:

"Znam do u detalj šta nam nedostaje i radimo na tome. Mogao bih o tome mnogo da pričam, a prva stavka je - nemamo brzinu kakvu ima Arsenal".

Jasno je da Partiznu predstoji borba sa Bragom za treće mjesto u Grupi H Lige šampiona i plasman u proljećne borbe u Ligi Evrope.

Portugalski tim je u utorak uveče izgubio od Šahtjora - 0:3.

"Braga je igrala kao mi u prvih 15 minuta protiv Arsenala. Nadigrala je Šahtjor, stvarala šanse... Ali, tako je to protiv velikih ekipa (kao što je Šahtjor). Moramo sve da uradimo da budemo treći. Siguran sam da bismo daleko dogurati u Ligi Evrope. Jer, teže je biti treći u Ligi šampiona nego poslije pobjeđivati protivnike u dva meča".

A sada slijedi prvenstveni derbi sa Vojvodinom u Novom Sadu (u nedelju).

"Neko kaže da je samo prvenstvo važno, drugi mi poručuju da je Liga šampiona iznad svega. A meni je važno i jedno i drugo. Sa istim motivom ću pristupiti pripremi utakmice sa Vojvodinom, kao što sam pristupio i onoj sa Arsenalom", zaključio je Aleksandar Stanojević.

(MONDO, foto Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC