• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Venger pristao na slabije svjetlo

Od sumraka do svitanja - takav put prošli su fudbaleri Partizana i Arsenala u utorak uveče.

 Kako je Venger pristao na slabije svjetlo Izvor: MONDO

Struja je na stadionu u Humskoj nestajala četiri puta uoči početka utakmice. Vladala je bojazan da se neće igrati čak i kad se struja "vratila", jer osvjetljenje nije bilo na maksimalnom nivou.

Trener crno-bijelih Aleksandar Stanojević je zasluge što se lopta uopšte zakotrljala pripisao zamjeniku generalnog sekretara, Marku Vjetroviću.

"Stajali smo u hodniku i čekali. Tu je bio Venger, sudije, delegat, ljudi iz UEFA, Vjetrović i ja. Svi su se složili da treba da se igra, preostalo je samo da Venger kaže šta misli. Tada je nastupio Vjetrović", objasnio je Stanojević i nastavio:

"Obratio mu se riječima da su svi 'za' da se utakmice odigra i da se čeka samo njegovo mišljenje. Venger je djelovao zbunjeno. Čak i da je bio protiv, vjerovatno bi ga bilo sramota da to kaže".

A u čemu je zaista bio problem?

"Uradili smo sve prema propisima UEFA - u 17 sati smo izvršili probu, zatim i u 19,00 u punom naponu. I sve je bilo u redu. Međutim, kada su se sva reportažna kola 'nakačila' na nove sisteme, došlo je do preopterećenja i zagrijavanja reduktora, što je napravilo cio problem", pojasnio je Marko Vjetrović.

"Odmah su reagovale naše službe za održavanje, kao i služba Elektrodistribucije za hitne slučajeve. Problem je bio u tome što je reduktoru potrebno vrijeme da se ohladi, pa je zato struja nestajala nekoliko puta".

Vjetrović tvrdi da odigravanje utakmice nije dolazilo u pitanje.

"Imali smo sastanak sa ljudima iZ UEFA i delegatom, kome je najznačajnije bilo mišljenje sudija. A sudije su rekle da bi uslova za igru bilo i da je svjetlo bilo 20 odsto slabije. Čak i 'iskakanje' sjevero-istočnog reflektora nije bilo strašno, jer može da se igra bez svjetlosti jednog reflektora".

I tako je osvjetljenje na stadionu Partizana sve vrijeme utakmice "održavano" na zadovoljavajućem nivou.

"I poslije utakmice smo imali sastanak, na kome smo dobili zaista mnogo pohvala. Mi smo i do sada bili primjer, koji je UEFA često koristila, jer 2003. smo uradili sve kako je trebalo u pripremi za učešće u Ligi šampiona iako su svi sumnjali da ćemo stići. Bivši generalni sekretar Intera, sada jedan od direktora UEFA, pohvalio je požrtvovanje i predanost poslu svakog zaposlenog u klubu, kao i redarske službe. I navijači su zaslužili čestitke, jer su bili korektni i prilagodili se novim pravilima i spuštenim ogradama", zaključio je Marko Vjetrović.

(MONDO, foto Partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC