• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Tevez pogodio bod na "Ivud Parku"!

Zakuvalo se - Mančester junajted nije pobedio! Čelsi uoči sudara sezone sa liderom na svom "Stamford Bridžu" ima samo tri boda manje...

 PREMIJER: Tevez pogodio bod na "Ivud Parku"!  Izvor: MONDO

Fudbaleri Blekburna omogućili su svim ljubiteljima fudbala spektakularan završetak sezone u engleskoj Premijer ligi, pošto su remijem sa Mančester junajtedom (1:1) otvorili mogućnost Čelsiju da u direktnom dvoboju sa "crvenim djavolima" odlučuju o novom šampionu!

Sada je 81:78 za Mančester. U subotu, 26. aprila, u 13.45 svet će pratiti duel između Čelsija i Mančester junajteda.

A, malo je nedostajalo da pre početka najavljenog derbija dva tima dele samo dva boda. Junajted je u subotu bio veoma blizu poraza, ali je Argentinac Karlos Tevez u samom finišu iščupao remi gostima.

Do 88. minuta utakmice na "Ivud Parku" Roversi su imali tri boda u džepu, zahvaljujući Rokeu Santa Kruzu, koji je u 20. minutu, iskoristio grešku rovitog Srbina Nemanje Vidića.

Ekipa sa "Old Traforda", koja je bila bolji rival tokom većeg dela meča, do izjednačenja je stigla nakon kormera Majkla Kerika. Najviši u skoku bio je omaleni Pol Skols, prosledio je loptu do Teveza, koji je glavom šalje u gornji desni ugao gola Breda Fridela.

Argentinac se prvo "muvao" oko vremešnog Fridela, a potom ostao sam kao "duh" na tri metra od gola, odakle je reflekson reakcijom skrenuo Skolsov šut u mrežu. Da nije to uradio, teško da bi lopta ušla gol...

Na sreću Ser Aleksa Fergusona rezervista je konačno probio magiju Fridela, rođenog 1971. godine.

Neposredno pre, ali i posle gola Teveza, Mančester je bukvalno igrao "viktorije" oko gola Blekburna. Ronaldo je u 67. minutu iz trka uhvatio volej levicom sa leve strane i pogodio levu Fridelovu stativu. Amerikanac iz Ohaja na golu Blekburna, zaustavio je Tevezu šut na samoj gol liniji u 81. minutu, par sekundi nakon što je sudija mogao da dosudi i penal nad Ronaldom.

Runi je pre gola svog tima imao nekoliko oštrih pokušaja, a najbliži golu bio je Portugalac Nani. Njegov šut Fridel je magično odbranio... Ipak, nije odbranio sva tri boda.

Fudbaleri Arsenala pobedili su Reding rezultatom 2:0 u 35. kolu Premijer lige, čime su okončali "najgoru nedelju" otkako je tim, prema sopstvenom priznanju, preuzeo menadžer Arsen Venger.

Francuski stručnjak priznao je novinarima da mu eliminacija od Liverpula u Ligi šampiona i poraz od Mančester junajteda (2:1) u prošlom kolu, kojim su "tobdžije" izgubile sve šanse da osvoje titulu, predstavlja "najtužnijih sedam dana" od kako vodi tim sa "Emirejtsa".

Post od četiri meča bez trijumfa "tobdžije" su prekinule za samo sedam minuta. Goste je načeo Emanuel Adebajor, a dovršio Žilberto Silva.

Fudbaler iz Togoa je svoj 21. pogodak ove sezone postigao posle odlične akcije tima. Adebajor se učvrstio na trećem mestu liste strelaca. Tačku na "I" upisao je kapiten domaćina Žilberto Silva udarcem sa dvadesetak metara.

Liverpul je pobedom nad Fulamom u Londonu osigurao četvrto mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona naredne sezone. Tim sa "Enfilda" sada može mirne duše da se posvetiti polufinalnom dvoboju "elitnog" takmičenja sa Čelsijem.

Golove za Redse na "Krejven Kotidžu", u komšiluku Čelsijevog "Stamford Bridža" postigli su Džermejn Penant u 17. i Piter Krauč u 70 minutu. Posle ovog poraza, Fulam Roja Hodžsona, zapao je duboko u zonu ispadanja, odakle im izgleda nema spasa.

Vigan nije uspio da savlada Totenhem (1:1), ali je Bolton osvojio zlata vredne bodove na gostovanju u Midlsbrou (0:1). Gol odluke na "Riversajdu" postigao je Meken u 60. minutu.

U kasnijem terminu, najzanimljiviji meč igra se na "Ivud Parku", gde Blekburn dočekuje lidera Mančester junajted. "Đavoli" imaju samo dva boda više od drugoplasiranog Čelsija.

REZULTATI 35. KOLA PREMIJER LIGE:

U subotu:

Arsenal - Reding 2:0
/Adebajor 30, Žilberto 37/

Fulam – Liverpul 0:2
/Penant 17, Krauč 70/

Midlsbro – Bolton 0:1
/Mekken 60/

Vest Hem – Derbi 2:1
/Zamora 20, Kol 77 - Mirs/

Vigan – Totenhem 1:1
/Heski 12 – Berbatov 6/

Blekburn - Mančester junajted 1:1
/Santa Kruz 20 - Tevez 88/

U nedelju:

Aston Vila - Birmingem
Njukasl - Sanderlend
Mančester siti - Portsmut

U četvrtak:
Everton - Čelsi 0:1
/Esijen 41/

TABELA: Mančester junajted 81, Čelsi 78, Arsenal 74, Liverpul 69, Everton 61, Portsmut (-1) 57, Aston Vila (-1) 55, Mančester siti (-1) 52, Blekburn 52, Vest Hem 47, Totenhem 43, Njukasl (-1) 39, Midlsbro 36, Sanderlend (-1) 36, Vigan 36, Reding 32, Bolton 32, Birmingem (-1) 31, Fulam 27, Derbi 11.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC