• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Pobjeda Junajteda. Penali na sve strane...

Inter sa pola snage pobijedio Verder, Junajted bolji od Valensije, Šalkeu svanulo, Totenhem zabilježio prvu pobjedu u Ligi šampiona.

 LŠ: Pobjeda Junajteda. Penali na sve strane... Izvor: MONDO

Šampion Evrope zabilježio je sigurnu pobjedu, prvu u novoj sezoni Lige šampiona. Inter je na "Meaci" deklasirao Verder sa 4:0, trostruki strijelac bio je Samjuel Eto. "Nerazuri" su već poslije prvog poluvremena rešili pitanje pobednika.

Golovima Kamerunca i Vesli Snajdera domaćin je na odmor otišao sa tri gola prednosti. Tim kapitena "orlova" Dejana Stankovića, koji je zamijenjen u 79. minutu, u nastavku meča je oduzeo gas, ali je Eto još jednom savladao Tima Vizea.

Totenhem je samo rezultatski deklasirao Tvente - 4:1. Možda je utakmica na Vajt Hart Lejnu bila i najzanimljivija u srijedu. Šampion Holandije je u najmanju ruku bio ravnopravan. I jedni i drugi propustili su po nekoliko odličnih prilika. "Pijevci" su pored veće podrške navijača imali i blagu naklonost sudije iz Horveške Terjea Haugea.

U Beogradu na meču Partizan - Arsenal svirana su tri penala, a u srijedu ih je bilo isto toliko u Londonu i svi su dosuđeni za domaćina. Rafael van der Vart je promašio prvi, tačnije Nikolaj Mihailov je odlično reagovao. Međutim Bugarin nije uspio da u drugom dijelu zaustavi još dva udarca sa "bijele tačke" Romana Pavljučenka.

Van der Vart je postigao prvi gol za Totenhem, a posljednji Garet Bejl.

Tvente je smanjio na 2:1 u 56. minutu preko Čadlija. Ubrzo poslije tog gola ostao je i sa igračem više u polju zbog isključenje Van der Varta, ali brojčanu prednost Holanđani nisu znali da iskoriste. Bila je to prva pobjeda za Totenhem u istoriji Lige šampiona.

Lion je pobijedio Hapoel u Tel Avivu sa 3:1. I na ovoj utakmici svirana su dva penala, po jedan na obje strane. Bastos je upravo sa 11 metara doveo u vođstvo Francuze. Isti igrač je pogodio i u 36. minutu fantastičnim udarcem sa preko 20 metara. Neizvjesnost je vratio golman izraelskog šampiona i reprezentacije Nigerije Vinsent Enjama, pošto je sa penala savladao svog kolegu Huga Lorisa.

Lion je izdržao do kraja, a tačku na trijumf, stavio je Miralem Pjanić u posljednjim trenucima sudijske nadoknade.

Pobedu za samopouzdanje zabilježio je i Šalke. Nijemci su u Gelzenkirhenu slavili protiv Benfike nakon velike borbe. Tek u finišu meča Šalke je preko Džefersona Farfana i Klas Jan Huntelara (73. i 85.) stigao do prvih bodova.

Rendžers je na početku duela u Glazgovu presudio Bursi 1:0. Gol odluke postigao je Stiven Nejsmit u 18. minutu. Za turskog šampiona igrali su Ivan Ergić i Milan Stepanov.

Derbi na Mestaji pripao je Mančester junajtedu. Valensiji je presudio 22-godišnji Havijer Ernandez u 85. minutu. Meksikanac je na teren ušao u 77. minutu umjesto Andersona. Nemanja Vidić bio je jedan od boljih u redovima "crvenih đavola".

Kopenhagen poslije dva kola u Grupi D vodi ispred Barselone sa maksimalnih šest bodova. Posle Rubina, Danci su bili bolji i od Panatinaikosa u Atini sa 2:0. Katastreofalnu grešku Aleksandrosa Corvasa sredinom poluvremena iskoristio je Dam N'Doje. Drugi gol djelo je Martina Vingarda u 37. minutu.

Rubin i Barselona igrali su 1:1.

Utakmice drugog kola Lige šampiona obilježili su brojni penali. Bilo ih je čak 12.

Za svoje klubove nastupili Dejan Stanković (Inter), Nemanja Vidić (Mančester), Ivan Ergić i Milan Stepanov (Bursa).

Uskoro opširnije...

Rezultati i parovi 2. kola (SRIJEDA):

Grupa A:

Inter - Verder 4:0 (3:0)
/Eto 21, 27, 81, Snajder 37/

Totenhem - Tvente 4:1 (0:0)
/Van der Vart 47, Pavljučenko 50(pen), 63(pen), Bejl - Čadli 56/

TABELA: Inter 1, Totenhem 1, Verder 1, Tvente 1.

Grupa B:


Hapoel - Lion 1:3 (0:2)
/Enjama 79(pen) - Bastos 8(pen) 36, Pjanić 90/

Šalke - Benfika 2:0 (0:0)
/Farfan 73, Huntelar 85/

TABELA: Benfika 3, Lion 3, Šalke 0, Hapoel 0.

Grupa C:

Rendžers - Bursa 1:0 (1:0)
/Nejsmit 18/

Valensija - Mančester junajted 0:1 (0:0)
/Ćikarito 85/

TABELA: Valensija 3, Rendžers 1, Mančestr junajted 1, Bursa 0.

Grupa D:

Rubin - Barselona 1:1 (1:0)
/Noboa 30(pen) - Vilja 60(pen)/

Panatinaikos - Kopenhagen 0:2 (0:2)
/N'Doje 28, Vingard 37/

TABELA: Barselona 4, Kopenhagen 3, Rubin 1, Panatinaikos 0.

Rezultate i izvještaje sa utakmica odigranih u utorak možete pogledati OVDJE. Partizan je u Beogradu izgubio od Arsenala sa 1:3.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC