• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adrijano planirao samoubistvo?

"Rekla sam mu da fudbal toga nije vrijedan i da postupi slušajući svoje srce", otkrila je italijanskim medijima Adrijanova majka Rosilda.

 Adrijano planirao samoubistvo? Izvor: MONDO

Mnogi su očekivali da će drugi pokušaj nekada "Imperatora", a sada samo Adrijana, da se dokaže u Italiji biti uspješan...

Adrijano je ljetos pompezno najavljen i dočekan u Romi, kada se poslije dvije godine rehabilitacije, što mentalne, što fudbalske u Brazilu, vratio u Seriju A kao slobodan igrač.

Ali, do danas, a skoro će oktobar, Adrijano je odigrao samo nešto više od 24 minuta u finišu utakmice Superkupa Italije, protiv Intera (1:3), 21. avgusta. Potom je odigrao po poluvrijeme u Seriji A protiv Breše (1:2) i Ligi šampiona u duelu sa Klužom (2:1). Ukupno 114 minuta, u osam takmičarskih mečeva Rome.

Navijači ga viđaju uglavnom na treninzima.

Dakle ni drugi pokušaj da se karijera ovog nesvakidašnje talentovanog, ali psihički labilnog fudbalera, stabilizuje u Italiji, za sada nije uspio.

Koliko je dubok Adrijanov problem, ovih dana Italijanima otkrila je njegova majka Rosilda, koja je rekla da je njen sin planirao samoubistvo poslije očeve srmti. Poslije pada u depresiju, odavanja akloholu, noćnim izlascima, propuštanju treninga, kocki i druženju sa narko dilerima u Brazilu, Adrijano je bio blizu pomisli da sebi oduzme život, tvrdi Rosilda u intervjuu za "Gazetu Delo Sport".

"Nikada nije prebolio očevu smrt i to je bio uzrok njegove depresije. Zbog nenormalnog uspjeha, mnogi ljudi blatili su ga i kritikovali, iako nisu znali šta se zaista događa kod njega, a sve to zajedno gurnulo ga je u duboku depresiju", objasnila je Rosilda događaje koji su prethodili povratku u Brazil na liječenje u duševnoj bolnici, potom neuspjeli povratak u Inter, raskid ugovora sa nerazurima, šestomjesečnu apstinenciju od fudbala i potpisivanje ugovora sa Flamengom.

"Niko ne zna prirodu te bolesti bolje od onih koji pate od nje, a ja zbog toga vjerovatno nisam znala kako da mu pomognem. Jednog dana, još dok je bio u Italiji, u Milanu, zvao me je i rekao da ne može više, da želi da prestane da igra fudbal".

"Kasnije, u tom razgovoru, priznao mi je da razmišlja o samoubistvu. Rekla sam mu da fudbal toga nije vrijedan i da postupi slušajući svoje srce. Rekla sam mu da ništa nije važnije od njegove sreće i ako je potrebno da ostavi fudbal da bi bio srećan, da to odmah i uradi", dodala je Rosilda.

Poslije šest mjeseci, Adrijano je odlučio da u Sao Paolu i Flamengu oživi svoju karijeru. U brazilskoj konkurenciji, uprkos višku kilograma, nagovijestio je da može da bude onaj igrač iz 2004, 2005. i dela 2006. godine, ali očigledno je da za Italiju treba više od toga.

Prednost iz utakmice u utakmicu dobijaju Marko Borijelo, Mirko Vučinić, Frančesko Toti i Žeremi Mene, a Adrijano čeka...

"Hvala Bogu da mu je Roma pružila novu šansu i nadam se da će je moj sin iskoristiti", dodala je Rosilda, koja je 17. februara 1982. godine na svijet donijela Adrijana Leite Ribeira.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC