• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi sukob huligana Čelika i Želje, 20 uhapšenih

Policija Zeničko-dobojskog kantona uhapsila je 20 navijača Čelika i Željezničara zbog međusobnog obračuna u Zenici.

 Novi sukob huligana Čelika i Želje, 20 uhapšenih Izvor: MONDO

Sukob navijača dogodio se po povratku pristalica Želje iz Banjaluke, gdje je sarajevski tim igrao susret osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine sa Borcem (0:0). Popularnim "Manijacima" je priređena klasična  sačekuša od zeničkih "Robijaša".

"Privedeno je po 10 navijača Čelika i Željezničara, koji su saslušani i na kojima je odrađena kriminalistička obrada", potvrdila je za "SCSport" portparol policije Ze-Do kantona Aldina Ahmić.

Ona je dodala da su pristalice Željezničara puštene kući, ali i podvukla da i njih najvjerovatnije očekuje novčana kazna.

Do nereda je došlo u zeničkom naselju Crkvice kada su tifozi iz Zenice napali navijače Želje.
Zasad nema podataka o eventualnim povrijeđenim osobama, ali je u incidentima oštećena čak i policijska stanica. Razbijeno je nekoliko stakala, a oštećeno je i nekoliko automobila.

Interesantno je to i da su ovi rivali trebali igrati u subotu u okviru 9. kola Premijer lige BiH na sarajevskoj "Grbavici", ali je susret odgođen.

MUP Kantona Sarajevo poslao je pismo u Fudbalski savez BiH i na adresu FK Željezničar u kojem traži odgađanje utakmice, jer nema dovoljno pripadnika da obezbijedi red i mir zbog činjenice da se dan kasnije održavaju Opšti Izbori u BiH.

U Želji najprije nisu željeli odgađanje utakmice pošto su već štampali ulaznice i produzeli ostale mjere za organizaciju ovog meča. Takođe je ranije bio dogovoren i TV prenos na BHT 1, ali sada se sve odgađa do daljneg.

Podsjećamo, navijačke grupe "Manijaci" i "Robijaši" su u konstantnom sukobu od 2008. godine kada su Zeničane žestoko napali domaći huligani u Sarajevu.

Povod za napad na fanove Čelika bila su podignuta tri prsta iz jednog od automobila i skandiranja "Srbija, Srbija" i "Markale, Markale", što "Robijaši" često rade prilikom utakmica sa oba sarajevska kluba.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC