• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSL: Zvezda preuzela vrh, OFK pobedio!

Zvezda deklasirala Vojvodinu i zahvaljujući boljoj gol-razlici prestigla Partizan, koji u nedelju dočekuje Borac. OFK Beograd pobedio posle 13 kola.

 MSL: Zvezda preuzela vrh, OFK pobedio! Izvor: MONDO

Fudbaleri Crvene zvezde ekspresno su se oporavili od eliminacije iz nacionalnog Kupa i trijumfom nad Vojvodinom 5:1 prvi put od početka sezone postali lideri Meridian Superlige!

Po dva gola postigli su Igor Burzanović i Nenad Milijaš, a jednom je strelac bio Nenad Jestrović.

Zvezda je iz 26 utakmica sakupila 56 bodova, koliko i Partizan, koji u nedelju uveče dočekuje Borac iz Čačka. Crveno-beli su zahvaljujući boljoj gol-razlici preuzeli vrh tabele najmanje na 27 sati.

Ova subota dugo će se slaviti na Karaburmi, gde je OFK Beograd uspeo da prekine seriju od 13 prvenstvenih, a ukupno 15 zvaničnih utakmica bez pobede!

"Romantičari" su pred svojim navijačima gubili od Smedereva, ali su pogocima Miloša Bosančića iz penala i Brazilca Oliveire, na asistenciju Veselinovića, preokrenuli na 2:1 i pobegli iz zone ispadanja.

Kamen sa srca pao je treneru Ljupku Petroviću, koji je u sredu posle poraza u Zemunu imao i zdravstvenih problema. OFK je prethodnu pobedu zabeležio još 3. novembra(!), kada je bio bolji od Bežanije - 1:0.

Iako do poslednjeg minuta nije izgledalo da će biti tako, na pretposlednjoj poziciji se sedam kola pre kraja sezone obreo Banat.


Zrenjaninci su u Železniku dva puta gubili od Bežanije, zatim su preokrenuli na 3:2, da bi Ranđelović iz penala u sudijskoj nadoknadi vremena doneo "fenjerašu" bod koji ga makar teoretski održava u borbi za opstanak.

Fudbaleri Banata puno su se bunili zbog odluke sudije Filipovića, koji se kažnjavanjem Trnavčevog starta na Ranđeloviću samo iskupio za to što deset minuta ranije nije svirao penal kada je Trnavac rukom zaustavio šut Korejca Honga.

Odličan učinak ekipa iz "donjeg doma" zaokružio je Napredak, savladavši Čukarički 2:0, a oba pogotka delo su sigurnog penaldžije Milana Gajića.

MUK I APLAUZI NA MARAKANI


Utakmica Zvezda - Vojvodina protekla je u znaku lepih golova, ali i tišine koja je bolno "probadala uši" tokom prvih 27 minuta.

Domaći navijači su drugi meč zaredom ćutali tačno toliko, odajući počast ubijenom pristalici Vojvodine Dejanu Dimitrijeviću, a stotinak gostiju iz Novog Sada je u "kavezu" na istočnoj tribini bilo nemo od početka do kraja.

"Firmaši" su samo istakli transparent "Dejan Dimitrijević 1981-2008".


Na prvi gol nije se čekalo dugo. Ognjen Koroman prošao je po levoj strani, prvi šut Burzanovića zaustavio je rezervni golman Vojvodine Željko Brkić, ali drugi nije mogao, pošto je Dejan Milovanović omogućio "popravni" reprezentativcu Crne Gore.

U 28. minutu bilo je 2:0 - kontru je povukao Milovanović, Jestrović proigrao Burzanovića, koji je iz drugog plana sam izbio pred Brkića i lako ga matirao.

Na poluvreme se otišlo sa još ubedljivijim vođstvom, a napad su izvela ista trojica fudbalera. Milovanović za Burzanovića, ovaj šalje loš pas ka Jestroviću, koji ležeći na zemlji ipak dolazi do lopte i šalje je u mrežu - 3:0.

Vojvodina, koja je prošle sezone "smenila" Dušana Bajevića pobedivši na Marakani 3:0, a jesenas se iz Beograda vratila sa bodom, potvrdila je da bez Kačara, Kahrimana, Pekarića i Despotovića nije ni senka tog tima.

"Tačku na i" u drugom poluvremenu je stavio Milijaš, a počasni pogodak za goste bio je delo Makedonca Grozdanovskog, koji je glavom sa sedam metara savladao Bobana Bajkovića.

Prvi golman Zvezde Ivan Ranđelović ove subote je dobio odmor od trenera Aleksandra Jankovića, kao i njegov kolega Đorđe Babalj od stratega Vojvodine Ivice Brzića.

REZULTATI 26. KOLA:


ŽELEZNIK: Bežanija - Banat 3:3
(Hong 28, Ranđelović 48, 90+3p - Vujović 34, Markoski 62, Baljak 69)

BEOGRAD:
Crvena zvezda - Vojvodina 5:1
(Burzanović 6, 27, Jestrović 36, Milijaš 63p, 90+3 - Grozdanovski 68)

KULA: Hajduk - Mladost Lučani 0:0

KRUŠEVAC:
Napredak - Čukarički 2:0
(Gajić 38p, 62p)

BEOGRAD:
OFK Beograd - Smederevo 2:1
(Bosančić 66p, Oliveira 79 - Ćeran 62p)

U NEDELJU (19.00)


BEOGRAD:
Partizan - Borac Čačak

TABELA:
Crvena zvezda 56, Partizan (-1) 56, Vojvodina 44, Čukarički 34, Borac (-1) 34, Smederevo 32, Mladost 31, Napredak 28, OFK Beograd 28, Hajduk 27, Banat 27, Bežanija 16 bodova.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC