• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Manćini popravio atmosferu u Čuki

Do koje mjere besparica nagriza srpski klupski fudbal, može se lijepo uočiti na primjeru Čukaričkog.

 Kako je Manćini popravio atmosferu u Čuki Izvor: MONDO

U ovom klubu igrači i zaposleni mjesecima unazad nisu primili ni dinara, po možda zato i ne treba da čudi što poslije šest odigranih kola u Superligi nemaju ni bod, pardon ni postignut gol...

Ali, jedan transfer fudbalera, koji je za Čukarički nastupao do prije četiri i po godine (!?) uticao je na to da se u cijelosti popravi atmosfera u klubu, na Banovom Brdu. A, radi se samo o prvoj rati!

Kada je 24. jula ove godine, Mančester siti kupio Aleksandra Kolarova od Lacija za 18,5 miliona evra, dio te sume preusmjeren je na račun OFK Beograda, iz kojeg je ljeta 2007. godine lijevi bek otišao u Lacio, a opet, dio te sume pripao je Čukaričkom, iz kojeg je februara 2006. godine Kolarov otišao u redove gradskog rivala.

"Dil" između Čukaričkog i OFK Beograda bio je takav da je "Brđanima" sledio procenat od novca koji bi OFK Beograd dobio prilikom svakog transfera koji ostvari Kolarov. Tako je, odlukom da po svaku cenu dovede Kolarova ovog leta, menadžer Mančester sitija popravio finansijsku situaciju u jednom malom srpskom klubu.

"Uplatom druge rate još više će se popraviti situacija, a time će i igrači biti mnogo zadovoljniji", rekao je za "Sport" direktor Čukaričkog Dragoljub Spasenović.

"Sport" podsjeća da je u prvi mah bilo "frke" oko prelaska Kolarova u OFK Beograd, jer je taj igrač želio da napusti Čukarički prije isteka ugovora. Jedan od načina na koji je prevaziđena kriza odnosa dva kluba i izbjegnut odlazak na arbitražu bio je baš ovaj, da Čukarički "učestvuje" u narednim transferima Kolarova i eto, poslije četiri i po godine, novac je stigao.

Kolarov je rođen 10. novembra 1985. godine u Beogradu. Za Čukarički je nastupao od 2004. do 2006. godine i za to vrijeme na 44 prvenstvene utakmice postigao dva gola. U OFK Beogradu igrao je sezonu 2006/07 i postigao pet golova na 38 utakmica, kada je za 925.000 evra prešao u Lacio, gdje se zadržao tri sezone i do ovog ljeta postigao šest golova na 82 prvenstvene utakmice za nebesko plave.

Malo nakon što je debitovao u Premijer ligi za Mančester siti, 14. avgusta protiv Totenhema u prvom kolu, doživio je tešku povredu koljena od koje se još oporavlja.

Za reprezentaciju Srbije, Kolarov je nastupao 16 puta.

Biće zanimljivo kada poslije ove finansijske "injekcije" Čukarički počne da sakuplja bodove... Tada će budući rivali Brđana vjerovatno žaliti što uplata nije stigla prije početka prvenstva, kada su fudbaleri Rada, Borca, Spartaka, Vojvodine, Smedereva i Crvene zvezde uglavnom lako osvajali bodove protiv demoralisane ekipe.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC