• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: U suštini, bolje od ovoga nemamo

Stanković možda bliže napadačima, Ivanović ostaje na boku, Krasić i Jovanović menjaće strane. Selektor bi prihvatio četiri boda iz dva meča.

 Petrović: U suštini, bolje od ovoga nemamo Izvor: MONDO

Sedam dana prije debija na klupi reprezentacije Srbije, selektor Vladimir Petrović Pižon pročitao je svoj prvi spisak.

Ukratko: Nema Marka Pantelića, Antonija Rukavine, Nemanje Tomića, Jagoša Vukovića i Bojana Isailovića, kao ni od ranije povrijeđenih Aleksandra Kolarova i Boška Jankovića, dok su tu povratnik Vladimir Stojković, Pavle Ninkov, Slobodan Rajnković, Marko Lomić i Dragan Mrđa.

Opšti utisak je da Petrović, koji je nedavno zamijenio Radomira Antića na klupi "orlova", nije previše mijenjao, sjekao, samim tim ni preuziamo veliki (nepotreban) rizik, jer uostalom nije još održao ni prvi trening sa ekipom. To će se dogoditi u ponedeljak, 4. oktobra, kada se najbolji fudbaleri Srbije budu prvi put odazvali na Pižonovu prozivku.

Dok kvalifikacije za EURO 2012 već traju, Srbija se nalazi na nakoj vrsti početka, iako poslije dva kola ima četiri od šest mogućih bodova i pomalo poljuljanu atmosferu.

Čovjek koji bi stvari trebalo da vrati na svoje mjesto, a one su dobrim dijelom Antićevog šefovanja bile pozitivne, prokomentarisao je svoj prvi spisak na ovaj način:

"Ne volim da se ponavljam, a već smo mnogo pričali, a malo radili... Zato, moj stručni štab i ja, jedva čekamo ponedeljak, da konačno krenemo da radimo sa igračima. Dobra stvar je da nema mnogo povrijeđenih, mada je rano o tome pričati, svi će igrati za klubove ovog vikenda", trudio se Petrović da ne urekne prilično dobru zdravstvenu situaciju među kandidatima za 11 startera za meč sa Estonijom, koji možda ne "odjekuje" u javnosti, ali je od krucijalnog značaja za tim Srbije.


"Estonija nije 'neko' ime u svijetu fudbala, ali je veoma nezgodan protivnik. Za nas je važno da igrači to shvate i trudićemo se da im to objasnimo, a tome u prilog pustićemo im i snimak utakmice sa starta kvalifikacija, kada su Italijani jedva pobijedili sa 2:1 i to poslije dva gola iz kornera", upozorio je Pižon igrače da ne očekuju "trening" na stadionu Partizana, u petak, 8. oktobra od 20.30.

Još ranije, Petrović je novinarima otkrio da "zna tim", ali ne i ko su igrači u njegovih startnih 11.

Za to će svi morati da se bore od ponedeljka do petka. Sa naglaskom - do petka. Jer, o svemu što slijedi poslije utakmice sa Estoncima u Humskoj, Petrović ne želi da priča. Makar to bilo gostovanje Italijanima u Đenovi (12. oktobar).

"Neću sada da govorim o Italiji, jer smo svi usresređeni samo na prvi naredni meč".

O odluci da ne "miješa" karte dok se nalazi u "cajtnotu", Petrović je rekao:

"Gotovo cijela reprezentacija ostala je na okupu, jedino novo ime je Marko Lomić. Skoro svi ostali su bili na posljednjem spisku i odlučio sam da ne mijenjam one koji već tri godine igraju zajedno, već da nastave dalje..."

Potom, Petrović je podvukao:

"U suštini, ovo je najbolje što imamo!"



Selektor ipak nije isključio mogućnost da spisak za duel sa Sjevernom Irskom u Beogradu, 25. marta 2011. godine, bude nešto "šareniji" od ovog oktobarskog.

"Možda će na proljeće biti promjena, ali ne drastičnih. Do tada ćemo članovi stručnog štaba i ja imati dovoljno vremena da putujemo po Evropi i uživo gledamo veći broj kandidata, dok ćemo igrače iz naše lige gledati gotovo svakodnevno. Ima tu jedan igrač iz Spartaka, zove se Marko Mirić, koji mi je zapao za oko, ali mislim da je prerano da bude pozvan u Prvi tim reprezentacije", podsjetio je Petrović igrače iz Superlige da i za njih postoji prohodnost u nacionalni tim, a FSS navodno razmatra mogućnost da bude formirana "B" reprezentacija od igrača Superlige, koja će igrati zvanične prijateljske mečeve, što je uostalom već bio slučaj, kada su superligaši pod vođstvom Radovana Ćurčića pobijedili "A" reprezentaciju Japana u gostima sa 3:0.

Inače, Ćurčić je uz Srđana Vasiljevića, Željka Boljevića i Gorana Pandurovića uvršten u sastav Petrovićevog stručnog štaba.

Da li bi, s obzirom na to da jedan od naredna dva susreta igra na terenu bivšeg prvaka svijeta Italije, Petrović bio zadovoljan sa četiri boda?

"Bio bih zadovoljan sa četiri boda, mada... Ne volim to javno da govorim, ali u sebi uvijek nosim ideju da idem na pobjedu. Kada krenem na utakmicu, nikada ne idem na remi. Tako će biti i protiv Italije, ali nije sramota odigrati neriješeno protiv svjetskih prvaka u gostima", rekao je Petrović, koji je potpisao ugovor sa FSS do 31. decembra 2011. godine, sa klauzulom da bude automatski produžen do kraja EURO 2012, ukoliko se "orlovi" tamo plasiraju.



Petrović kaže da "bi bilo lijepo" da je dobio priliku da debituje kao selektor na stadionu Crvene zvezde, za koju je igrao u karijeri, ali da o tome nije razmišljao, kao da nije stigao ni da misli o tome kako će navijači Partizana reagovati na eventualni neuspjeh u meču sa Estonijom, u trenutku kada na klupi reprezentacije sjedi Četvrta Zvezdina zvezda.

"Nisam stigao ni da pomislim na to, cilj mi je samo da pripremim igrače za utakmicu".

Da li ima tremu pred debi?

"Imam... Osjećam tremu pred svaku utakmicu pomalo i to je normalno", priznao je Petrović.

Da li bi volio da reprezentacija na svojim utakmicama ima atmosferu poput one koju su kreirali navijači Partizana u susretu svog tima sa Arsenalom?

"Naravno da bih volio, to bi bilo idealno. Nadam se da će biti tako", slegao je ramenima Petrović.

S obzirom na to da je odlučio da ne mijenja sastav ekipe, kako namjerava da unaprijedi igru, jer ona u meču sa Slovenijom zaista nije bila na zavidnom nivou?

"Insistiraću na boljoj igri na sredini terena, jer će onda bolje igrati i Miloš Krasić, Milan Jovanović, Zoran Tošić... Tu ćemo staviti akcenat", otkrio je Petrović, koji nije još odlučio da li će kapitena Dejana Stankovića ostaviti pozadi, ispred odbrane ili pomjeriti unaprijed, iza napadača, što često igra u Interu.

"Dejan (Stanković) je iskusan igrač i umije da odigra na svim pozicijama u veznom redu. Možda je bolji kada je bliži golu, ali mi ćemo u svakom slučaju imati trojicu vezista koji će se rotirati na terenu, bez striktno određenog pravila ko će učestvovati u završnici napada", nagovijestio je Petrović kako bi mogla da izgleda igra Srbije u tom segmentu.

On je dodao da će Jovanoviću i Krasiću preporučiti da više puta u toku utakmice mijenjaju strane, jer je to otežavajući faktor za protivnika, kao i da nije siguran da li ima potrebe da Branislava Ivanovića pomjeri sa mjesta desnog beka na mjesto stopera.

"Razmišljao sam o tome, ali nemam razloga za tako nešto... U svakom slučaju, dobro je imati igrače koji mogu da igraju na više pozicija", rekao je Petrović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC