• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Ne zviždite Stojkoviću, igra Srbija

"Zašto bi se zviždalo Stojkoviću? Jeste on prije Partizana igrao u Crvenoj zvezdi, ali to nije razlog da ga neko vrijeđa", kaže selektor Srbije Petrović.

 Petrović: Ne zviždite Stojkoviću, igra Srbija Izvor: MONDO

Odluka selektora fudbalske reprezentacije Srbije Vladimira Petrovića da među 23 fudbalera pozvanih za mečeve sa Estonijom i Italijom pozove i do nedavno standardnog golmana Vladimira Stojkovića može se prokomentarisati i kao logična i kao hrabra.

Logična, jer je Stojković potvrdio visoku klasu od kada je potpisao za Partizan, gdje je nezamjenljiv na crti i u prvenstvu i u Ligi šampiona. Stojković brani u velikoj formi za crno-bijele.

A, hrabra, upravo zbog tih boja crno-bijelih, jer će meč između Srbije i Estonije (8. oktobra), ukoliko Stojković bude u startnih 11, biti prvi reprezentativni od kada je naš golman napravio senzacionalan transfer u Partizan i to kao bivši kapiten Crvene zvezde.

Prvi put na tribinama će biti značajan broj navijača, koji ne navijaju za Partizan i nema sumnje da će biti zvižduka na račun Stojkovića, ma koliko ljudi u FSS i selektor Petrović to priželjkivali da se dogodi obrnuto, jer valjda... Igra Srbija.

Na razne načine pristalice Crvene zvezde poručuju da Stojkoviću nikada neće oprostiti "izdaju", a u prilog tome, evo samo jednog od brojnih komentara, koji su poslije objavljivanja najnovijeg spiska reprezentativaca, stigli na adresu MONDA.

"Ova potvrda mi je trebala. Hvala ŽonPi! Uvijek mi je reprezentacija predstavljala svetinju, nikad mi igrači Partizana nisu smetali, niti će... Neka zove S. Ilića i Ilieva... Ovo je nešto što se ne prašta. Kartu plaćam i ako dođem imam pravo da zviždim kome god hoću. Ovo je više od samog fudbala i ovaj čovek mora biti spreman na to šta ga očekuje. Ispaštaće repreznetacija, to je neminovno. Kad se hiljade zvižduka bude obrušilo na tog nesrećnika, kako se ekipa može osjećati...", napisao je jedan od čitalaca MONDA.

On je potpuno svjestan da će reprezentacija ispaštati zbog toga što će dio stadiona zviždati jednom reprezentativcu, ali da to nije razlog zbog kojeg se treba suzdržati ili na kraju krajeva - ne otići na stadion.

Nažalost, ovaj momak nije usamljen u svojoj namjeri i to je nešto na šta će i Petrović i Stojković i kompletna fudbalska organizacija morati da budu spremni.

Stoga, pitanje MONDA tokom konferencije za medije i Petrovićevog saopštavanja spiska reprezentativaca bilo je: "Šta selektor ima da poruči onima koji namjeravaju da zvižde i vrijeđaju golmanu Vladimiru Stojkoviću zbog odluke da potpiše za Partizan?"

"Nikome, pa ni Stojkoviću, ne treba da se zviždi. Ovo je reprezentacija Srbije i svi bi, pa i novinari, trebalo da govore u superlativima o njoj. Zašto bi se zviždalo Stojkoviću? On je profesionalac, koji je odlučio da svoju karijeru nastavi u Partizanu. Jeste on prije toga igrao u Crvenoj zvezdi, ali to nije razlog da ga neko vrijeđa. Očigledno je da svi moramo da odležimo te bolesti...", rekao je Petrović i dodao:

"Jako je bitno da budemo ujedinjeni na ove dvije utakmice, da protiv Estonije dođe što više navijača, jer pune tribine i jedinstvena podrška pružaju igračima dodatan motiv. Naravno da svi više vole da igraju pred punim tribinama".

Potom, Petrović je primjetio i pozitivne promjene u navijačkom pokretu u Srbiji, pa je istakao da se nada da će se to odraziti i na mečeve reprezentacije.

"Vidim da se neke stvari mijenjaju... Da je drugačija atmosfera. Navijači Partizana i Arsenala su posle utakmice Lige šampiona išli zajedno da piju pivo, danas čitam u novinama da će Vojvodina pokloniti 500 ulaznica za navijače Partizana. Voleo bih da se ta pozitivna promena oseti i na našoj utakmici sa Estonijom", apelovao je Petrović na činjenicu da je reprezentacija Srbija ipak iznad klubašenja i da je igračima preko potrebna podrška.

U ovom slučaju, svi reprezentativci Srbije nadaju se da su se navijačke "glave" ohladile i da će se na mečevima državnog tima oriti samo:

"Srbija, Srbija!"

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC