• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ljajić neće igrati za BiH"

Ne postoji ni promil šanse da Adem Ljajić zaigra za BiH, on će igrati za Srbiju, poručili iz Fudbalskog Saveza Srbije.

 "Ljajić neće igrati za BiH" Izvor: MONDO

Sarajevski list "Dnevni avaz" u izdanju od petka objavio je da bi fudbaler Fiorentine koji igra za mladu reprezentaciju Srbije, obuče dres BiH, ali to je prema mišljenju generalnog sekretara FS Srbije Zorana Lakovića nemoguće.

"Priča iz bosanskih medija je najobičnija insinuacija, tako da je ne bih previše komentarisao. Ono što znam je da Adem Ljajić ima veliku želju da zaigra za reprezentaciju Srbije i da izuzetno poštuje trenera sa kojim je sarađivao u mlađim kategorijama. On je prošle godine proglašen za najtalentovanijeg igrača u Evropi i sigurno je da predstavlja budućnost našeg fudbala. Budite sigurni da će Ljajić pre ili kasnije zaigrati za našu seniorsku selekciju. O tome odlučuje samo selektor" rekao je za "Press" Laković.

"Avaz" je objavio da će čelnici bh. saveza učiniti sve da momak iz Novog Pazara zaigra za Bosnu, pogotovo što nije debitovao za seniorski tim Srbije, a novi selektor Vladimir Petrović nije ga uvrstio na spisak igrača za mečeve protiv Estonije i Italije.

Bivši vezista Partizana Adem Ljajić međutim nije želio da komentariše mogućnost da zaigra za selekciju Bosne i Hercegovine.

"I pored moje dobre volje, ne mogu vam ništa reći. Trener Siniša Mihajlović mi je zabranio da dajem izjave. Sa mnom niko iz BiH nije kontaktirao, što ne znači da nije s mojim menadžerima", rekao je Ljajić za „Dnevni avaz".

Ipak, sudeći po riječima njegovog menadžera Mladena Furtule, navijači u Srbiji ne treba da brinu.

"Vijest o mogućnosti da Adem Ljajić zaigra za selekciju Bosne nema veze sa istinom. Mene niko nije zvao, niti ću ja da donosim odluku u slučaju da ga Bosanci zaista pozovu. Ako se to desi, Adem i njegovi roditelji će morati da presjeku. Međutim, on mi je stalno govorio da želi da igra samo za Srbiju", poručio je Furtula za "Press".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC