• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Fašista" Zarate kažnjen sa 10.000 evra

Argentinac Muro Zarate "olakšan" za 10.000 evra zbog fašističkog pozdrava sa tribune tokom utakmice njegovog Lacija sa Barijem.

 "Fašista" Zarate kažnjen sa 10.000 evra  Izvor: MONDO

Druženje sa ultra desničarski nastrojenim navijačima Lacija, pod imenom Irudićibili (Nepokolebljivi), fudbaler tog tima, Argentinac Mauro Zarate završio je fotografisanjem, pored velike zastave sa svojim likom.

Kada su svi "nepokolebljivi" podigli desnu ruku u vis, sa ispruženom šakom i u fašističkom maniru podsjetili javnost kakve stavove zastupaju, isto je uradio i mladi Zarate.

Nije prošlo mnogo, slika je obišla svijet, Zarate je u Italiji i šire stavljen na stub srama, a logično, morao je i pred Disciplinsku komisiju Fudbalskog saveza Italije.

Cijeli incident dogodio se 14. marta ove godine, kada je u to vrijeme povrijeđeni Zarate odlučio da prvenstvenu utakmicu između Lacija i Barija na rimskom Olimpiku odgleda sa najvatrenijim navijačima, umjesto iz svečane lože. "Nepokolebljivi" su bili očarani njegovim prisustvom na "šipki", a Zarate je tokom cijele utakmice pjevao navijačke pjesme nebesko plavih, iako je na terenu bilo gore da ne može biti.

Bari je dobio sa 2:0 i to u finišu sezone, kada je Lacio bio u grčevitoj borbi za opstanak.

Sve to bio bi sjajan marketing za Zaratea, koji inače ima status miljenika navijača, da se nije završilo kako se završilo. A, završilo se naci salutiranjem...

Nekoliko mjeseci kasnije, Zarateu je izrečena kazna, samo novčana, u iznosu od deset hiljada evra. Istu sumu, četiri godine ranije, morao je da plati još jedan fudbaler Lacija Paolo Di Kanio, koji je sa terena u Hitlerovom stilu "pozdravio" navijače Rome, poslije pobjede u derbiju Rima.

Zanimljivije od svega je način na koji se Zarate branio pred sudijom. On je prvo rekao da nije bio svjestan ozbiljnosti svog gesta, a potom, kada mu je predočeno šta to znači, Argentinac je rekao da ne zna ni ko je Adolf Hitler, niti ko je Benito Musolini!?

Vjerujete li mu?

Zarate je rođen 18. marta 1987. godine u Aedu, u Argentini i poslije sjajnih igara u Velez Sarsfildu, 2007. godine napravio je neočekivani trasnfer u katarski klub Al-Sad, gde se zadržao samo nekoliko mjeseci.

Prvo je bio pozajmljen Birmignem sitiju za proljećni dio sezone 2007/08, a potom i Laciju, gdje je kao pozajmljeni igrač vrhunski odigrao sezonu 2008/09, kada je postigao 13 golova na 36 mečeva Serije A.

Zbog svega, Lacio je odlučio da je klubu iz Katara vredno platiti skoro 20 miliona evra za Zaratea, međutim od kada je zvanično postao igrač "nebesko plavih", njegov učinak postao je znatno, znatno skromniji. Do danas, on je bio strijelac svega tri gola na 32 prvenstvene utakmice.

Zarate još čeka debi u reprezentaciji Argentine. Zbog toga, najavio je da će vjerovatno prihvatiti eventualni poziv FS Italije da igra za "azure". Zarate je porijeklom Italijan, jer je njegova majka Katalina Riga iz mjesta Katancaro na jugu Apenina.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC