• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Prvi gol i prvi bod Čuke!

Na pet utakmica šest golova, dvije minimalne pobjede domaćina. Prvi gol i prvi bod za Čukarički, prvi trijumf BSK-a.

 JSL: Prvi gol i prvi bod Čuke! Izvor: MONDO

Posljednjeplasirani tim Superlige Srbije, Čukarički sa Banovog brda dao je prvi gol u ovoj sezoni i osvojip prvi bod. Prvi trijumf u sezoni ostvario je BSK, protiv Javora, koji je na Karaburmi prvi put predvodio novi trener Zoran Njeguš.

U derbiju subotnjeg programa, Smederevo i Sloboda Sevojno Point origrali su bez golova, a golom Voje Ubiparipa Spartak je dobio komšije iz Kule.

Čukarički se, iznenađujuće, vraća iz Jagodine sa jednim bodom. Već otpisana ekipa, uspjela je da postigne prvi gol poslije 553 minuta u ovom šampionatu. U 13. minutu utakmice u Jagodini, Milanko Rašković, bivši fudbaler Crvene zvezde, dao je gol za Čukarički i doveo goste u vođstvo. U smiraj prvog dijela, izjednačio je Beljić.

Do kraja meča, napori Jagodinaca nisu urodili plodom i ostalo je bez pobjednika.

Prvi trijumf u ovoj sezoni ostvario je BSK. Protiv jedne od najdefanzivnijih ekipa u ligi, ivanjičkog Javora, tvorac pobjede bio je Asmir Kajević i to poslije samo dva minuta igre.

Borac je do finiša meča protiv OFK Beograda, ali su "romantičari" uspjeli da osvoje bod, golom Veseljka Trivunovića iz penala u sudijskoj nadoknadi.

U Smederevu, u duelu "oklopnika" i Slobode Sevojno bez golova. Domaći tim je treći put u sedam kola odigrao je 0:0, dok su gosti iz Užica četvrti put završili meč bez pogodaka.

Pred nekoliko stotina gledalaca na stadionu kraj željezare, Užičani su bili bliži pobjedi, odnosno da domaći imaju više razloga da cijene zarađeni zlata vrijedan bod.

Sloboda Sevojno je u subotu popodne po lijepom vremenu zabilježila peti uzastopni remi i upisala Smederevo na nisku na kojoj su od ranije Rad, Borac, Spartak i Vojvodina. U posljednjih pet kola, na mečevima Slobode, samo su protiv Spartaka "padali" golovi (2:2).

U prvom poluvremenu, Smederevo je imalo loptu u posedu skoro 60 odsto vremena, ali je šanse imao gostujući sastav. Najbolju nije iskoristio Marko Pavićević, koji je na kratko dodavanje Predraga Lazića posle faula na 18 metara od gola Dejana Rankovića, snažno šutirao, lopta je zakačila nekoga u živom zidu, ali je Ranković uspeo nogama da je spreči da zatrese mrežu.

Nikola Maksimović odapeo je bombu u drugom poluvremenu, sa više od 30 metara, ali je Ranković izboksovao, a u 73. minutu, po svemu sudeći teško se povredio igrač Slobode Vladimir Vujović kada je nezgodno stao na lijevu nogu.

Najbolju priliku na meču, Smederevo je imalo u 80. minutu, kada je Dragan Ćeran oprobao ljevicu iz slobodnog udarca, ali je golman gostiju bio odlično postavljen. Ćeran je probao iskosa sa lijeve strane i dva minuta kasnije, ali je lopta prošla metar pored "prve" stative.

Ono što u tri navrata nisu iskoristili u prvom poluvremenu, Užičani su mogli u nastavku, kada je sjajan centaršut Đura Stevančevića sa desne strane glavom zahvatila "devetka" Pavićević, ali je Ranković ponovo bio na mjestu.

Za 90 minuta, Užičani su četiri puta stavili na muke Rankovića, dok je domaći tim samo jednom na utakmici pogodio okvir gola i to je uradio Ćeran u pomenutom pokušaju iz slobodnjaka.

REZULTATI 7. KOLA:

Smederevo - Sloboda Point Sevojno 0:0

Borac - OFK Beograd 1:1 (1:0)
/Vašington 33' - Trivunović 90'p/

Spartak - Hajduk 1:0 (1:0)
/Ubiparip 44'/

BSK - Javor 1:0 (1:0)
/Kajević 1'/

Jagodina - Čukarički 1:1 (1:1)
/Beljić 45' - Rašković 13'/

U nedelju:

Rad - Inđija (14.30)
Vojvodina - Partizan (15.30)
Crvena zvezda - Metalac (18.00)

TABELA:
Partizan (-1) 16, Crvena zvezda (-1) 16, Spartak 13, Vojvodina (-1) 12, Rad (-1) 11, Sloboda 11, Smederevo 10, Borac 10, OFK Beograd 10, Jagodina 9, Inđija (-1) 7, BSK 6, Javor 4, Metalac (-1) 2, Hajduk 1, Čukarički 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC