• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL DERBI: Čiji je Novi Sad?

Partizan i bivši "lala" Džozef Kizito napadu Vojvodinu u Novom Sadu. Vojvodina bez Brane Ilića, ali sa Lazetićem želi da bude hrabra i pametna.

 JSL DERBI: Čiji je Novi Sad? Izvor: MONDO

Kvalitet je na strani Partizana, statistika je na strani Partizana, tradicija je na strani Partizana. Ali, u derbiju 7. kola Jelen Superlige Srbije u nedelju u Novom Sadu, Vojvodina ima pravo na nadu.

Novosadski crveno-bijeli i beogradski crno-bijeli odigrali su do sada 68 utakmica u Novom Sadu. Partizan je na sadašnjem stadionu "Karađorđe" pobijedio 30 puta, 21 je bilo neriješeno, a "lale" su trijumfovale 17 puta.

Karta na koju će Vojvodina svakako igrati protiv Partizana biće umor crno-bijelih poslije spektakla sa Arsenalom u Humskoj u Ligi šampiona. Ali, odavno je trener crno-bijelih Aleksandar Stanojević rekao da ima dovoljan broj igrača u kombinaciji i da su, gotovo svi zamjenljivi. Osim Saše Ilića i Mladena Krstajića.

"Uvijek se govori kako je utakmica prije ili poslije Lige šampiona teška. Ali, to su stereotipi. Moramo da se naviknemo na taj ritam. Naravno da je drugačije, ali to nije alibi", rekao je Stanojević pred utakmicu sa Vojvodinom.

Stanojević je istakao da je njegova ekipa u domaćem prvenstvu uvijek favorit, odnosno da uvijek "vodi sa 1:0", ali da će to morati i da dokaže na terenu protiv trećeplasiranog tima na tabeli srpskog šampionata.

"I Vojvodina i Partizan su pod imperativom pobjede. Mi smo i pod većim pritiskom, jer se od nas očekuje da budemo šampioni, a Vojvodina se nada da će biti šampion. Ogromna je to razlika", rekao je mladi trener.

Duel sa Vojvodinom, ipak, Stanojević je opisao kao najveći izazov za njegov tim na domaćoj sceni u ovoj sezoni. Teže mu je bilo, kako je rekao, samo prošle sezone u vječitom derbiju sa Crvenom zvezdom koji je odlučivao o tituli.

"Ništa ne može da se poredi sa tom utakmicom protiv Zvezde, ali ovo jeste najteži domaći ispit za nas u ovoj sezoni. Vojvodina ima dosta brze napadače, dobru transformaciju, disciplinovani su, igraju takmičarski, malo golova primaju. Nekad teško stvaraju šanse, ali je i teško razviti igru protiv njih", ocijenio je Stanojević.

Dodatan problem za crno-bijele su kadrovske prirode, pošto Stanojević neće moći da računa na kapitena Mladena Krstajića, napadača Pjera Boju i Aleksandra Miljkovića.

"Htio sam da počnem sa Bojom, jer sam izuzetno zadovoljan kako je odigrao...Ai, neću da vam kažem, neću čak ni igračima dati informaciju ko će igrati, ali oni već pretpostavljaju, a i vi već pretpostavljate", rekao je Stanojević, a na konstataciju novinara da i Vojvodina vjerovatno pretpostavlja, trener Partizana se "iskidao od smijeha": "Pa, dobro onda i mogu da vam kažem".

Almami Moreira obavijestio je trenera da je zdravstverno potpuno spreman za povratak u ekipu.

Novosađani nemaju problem igranja "na tri fronta". Evropa im je prošle sezone izmakla, a iako se opet najavljivala borba za vrh tabele, četiri boda su se izmigoljila iz planova kluba sa "Karađorđa" (remiji sa Jagodinom i Metalcem).

Vojvodina uvijek igra "napaljeno" protiv Partizana, što garantuje dobar derbi. A tu je i Nikola Lazetić, povratnik, koji je prošle sezone nosio kapitensku traku Crvene zvezde.

"Respektujemo Partizan, ekipa sa mnogo kvaliteta i pojedinačno i kolektivno. Ali, vjerujemo da i mi imamo adute. Moramo da budemo i hrabri i pametni. Imamo ogromnu volju i želju da se što bolje predstavimo. Ovo je prava prilika mojoj ekipi da pokaže koliki su joj dometi u ovoj sezoni. Budite ubijeđeni da će Vojvodina biti i hrabra i pametna i da se neće uplašiti. Siguran sam da nećemo razočarati i da nećemo biti kukavice", rekao je trener Vojvodine i nekadašnji igrač Partizana Zoran Milinković.

Nikola Lazetić je ovog ljeta bio pozivan od Partizana, nakon što se na ne baš lijep način rastao od Crvene zvezde. Ali, uljudno je odbio poziv sa Topčiderskog brda. U smiraj prelaznog roka prihvatio je da se vrati u Vojvodinu poslije 12 godina.

"Vojvodina ima mlad tim, možda i najmlađi na Balkanu. Tanka je linija između toga koliko ovaj tim dijeli da postane velika ekipa. A upravo ovakva utakmica je prilika da se mladi igrači pokažu. Najvažnije je da damo maksimum, da poginemo na terenu i da sa njega izađemo svjesni da više od toga niko nije mogao da pruži ", rekao je Lazetić.

Osim Brane Ilića, na sve ostale igrače Milinković može da računa u nedelju.

Nedelja, 15.30 časova, stadion "Karađorđe", Novi Sad.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC