• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Remek-djelo Andree Pirla

Strašan gol Pirla za pobjedu Milana nad Parmom 1:0. Prvi trijumf Udinezea, treći vezani poraz Ćezene.

 SERIJA A: Remek-djelo Andree Pirla Izvor: MONDO

Majstor je majstor. A Andrea Pirlo je velemajstor fudbala.

As Milana je spektakularnim golom (snimak pogledajte na našem web sajtu www.mondo.rs) donio pobjedu Milanu na gostovanju Parmi i vinuo je rosonere na čelnu poziciju Serije A. Istina, Inter, Lacio, Kjevo i Breša, igraju mečeve 6. kola u nedelju, tako da mogu ponovo da budu ispred Milana.

Bilo je uživanje gledati Milan protiv Parme. Pogotovo poslije vodećeg gola. Prosto su vezli po terenu, a kako i ne bi kada imaju takve znalce poput Ronaldinja, Zlatana Ibrahimovića, Robinja (potom i Pata, koji ga je zamijenio), Pirla, Klarensa Sedorfa...Kako li će tek Milanova mašina da radi kada se potpuno uigra...

Milan je dao samo jedan gol (ali kakav) protiv Parme, a mogao je bar još tri, četiri. To što nije zasluga je isključivo sjajnog golmana Parme Antonija Mirantea, koji je u nekoliko navrata izlazio kao pobjednik u situacijama "jedan na jedan" sa Ibrahimovićem i Robinjom.

Ronaldinjo ponovo igra fudbal. Pokazao je to u razmaku od dva minuta (26. i 27. minut) kada je kao rukom pronalazio Ibrahimovića i Robinja u srcu šesnaesterca Parme, a samo zbog toga što je Mirante bio skoncetrisan nisu dali gol.

U 37. minutu Mirante je tri puta branio šuteve Ibrahimovića, koga jednostavno nije htio gol i prekinuo je seriju od tri uzastopne utakmice (računajući i utakmicu u Ligi Evrope) u kojima se upisivao u strijelce.

Ibrahimović je, međutim, još jednom pokazao da je napravio dobar potez što je "pobjegao" od španskog fudbala. Italijanski način igre mu mnogo više "leži".

U prvoj utakmici 6. kola Serije A, Udineze je konačno slavio. Prvu pojbedu Udinezeu donio je Marokanac Medhi Benatija u samom finišu meča. Ćezeni je to treći vezani poraz.

Izgledalo je da će Udineze ponovo ostati bez cijelog plijena, jer je golman Ćezene Frančesko Antonjoli činio čuda. Ali, greška odbrane Ćezene i sumnjiva pozicija (moguće je da je bio ofsajd) omogućili su defanzivcu Udinezea da postigne zlata vrijedan gol.

Sve u svemu, Udineze je zaslužio pobjedu, jer njen golman Samir Handanović nije gotovo ni pipnuo loptu, s obzirom na to da su gosti došli da se odbrane.


REZULTATI I PAROVI 6. KOLA:

Udineze - Ćezena 1:0 (0:0)
/Benatija 90'/

Parma - Milan 0:1 (0:1)
/Pirlo 25'/


nedelja:

Leće - Katanija
Bolonja - Sampdorija
Kjevo - Kaljari
Fiorentina - Palermo
Đenova - Bari
Lacio - Breša
Napoli - Roma
Inter - Juventus

TABELA: Milan /+1/ 11, Inter 10, Lacio 10, Kjevo 9, Breša 9, Napoli 8, Katanija 8, Bari 8, Juventus 7, Ćezena 7...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC