• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: BiH je slabija od Srbije i Hrvatske!

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić smatra da su Srbija i Hrvatska trenutno bolje od njegovog tima.

 Sušić: BiH je slabija od Srbije i Hrvatske! Izvor: MONDO

"Mi smo daleko, daleko od Hrvatske i Srbije koje imaju puno veći fond igrača. Osim toga, najbolje se sve vidi po jednom primjeru. Da je Hrvatska trebala Mensura Mujdžu, on nikad ne bi igrao za BiH. Pogledajte gdje igraju fudbaleri iz Hrvatske i Srbije, a gdje bosanski. Slovenci, imaju ono što nema niko od ovih naših reprezentacija, imaju germanski mentalitet, ambiciozni su i nemaju pritisak. Ovdje je smak svijeta ako se ne pobijedi. Ali, neko će kad-tad odvesti BiH na veliko takmičenje. Kamo sreće da to meni pođe za rukom", rekao je popularni Pape u intervjuu zagrebačkom "Jutarnjem listu".

Međutim, uprkos porazu od Francuza na Koševu, Sušić vjeruje da njegovi "zmajevi" mogu da izbore baraž u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj.

Svjestan je takođe da većina navijača želi uspjeh sad i odmah, posebno jer u BiH žive izrazito emocionalni ljudi.

"Činjenica je da 'raja' ovdje očekuje čuda i svaki se neuspjeh tretira kao katastrofa. Djelimično je to razumljivo jer je fudbalskim fanaticima dosta poraza i neuspjeha. Ljudi u Bosni su gladni pobjeda. Ja im ih želim dati i mislim da se možemo dokopati drugog mjesta".

Sljedeći protivnik BiH je selekcija Albanije.

"Imam takvu ekipu da ne mogu igrati na bod, mi tako ne znamo igrati. Kako da se branimo s Edinom Džekom, Zvjezdanom Misimovićem, Miralemom Pjanićem? I protiv Francuske sam rekao da nemamo šta da tražimo ako ne postignemo dva komada. Nismo dali golove i poraženi smo. Mada, ništa nije izgubljeno, imamo još osam utakmica", dodao je Sušić.

PIŽON I ZAJEC SU NAJBOLJI

Za Sušića je najbolji igrač svijeta Leo Mesi, a u njegovo vrijeme sadašnji selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon i Velimir Zajec.

"Uvijek sam izdvajao Pižona i Zajeca, koga mi je žao što nije uspio s Dinamom. Ranije je najbolji bio Dragan Džajić. U svjetskim okvirima to su samo Pele, DIjego Maradona i Johan Krojf. Oni su odskakali od ostalih, nije to samo fama koja je stvorena, to je zaista istina".

Riječ čovjeka koji je proglašen najboljim u BiH u istoriji, ali i najboljim u istoriji Pari sen Žermena (pored Ronaldinja, Nikolasa Anelke, Džordža Vee ili Jurija Đorkaefa), ima težinu. Pa i kritika prema današnjem fudbalu.

"Nije me oduševio Mundijal u Južnoj Africi, sve je postalo šou. Nije kao nekad, kad je igrač drhtao za nastup na Svjetskom prvenstvu. Sada je Liga šampiona donijela zasićenje, previše je utakmica na svakom koraku. Dogodi se čak da promijenim program na TV-u kada me utakmica ne zadovolji", zaključio je Sušić.


(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC