• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Voša zaustavila šampiona

Novosađani dobili derbi 7. kola Jelen Superlige golovima Đurovskog iz penala i Merebašvilija. Četiri crvena kartona.

 JSL: Voša zaustavila šampiona Izvor: MONDO

Vojvodina je zasluženo savladala Partizan 2:0 (1:0). Domaćin je bio bolji i golovima Marija Đurovskog iz penala u 29. minutu i Georgija Merebašvilija u 56. došao do pobede.

Bilo je svega u derbiju 7. kola Jelen Superlige - oko osam hiljada gledalaca na novosadskom Karađorđu vidjelo je dva gola i čak četiri crvena kartona, dosta šansi, koškanja igrača...

Obje ekipe završile su utakmice sa po devetoricom. Nemanja Tomić i Nikola Lazetić su "pocrvenili" u 63. minutu poslije velike gužve i opšteg meteža na terenu. Merebašvili je na tuširanje morao u 85. minutu pošto je rvački zahvatio golmana gostiju, Vladimira Stojkovića, a Milan Smiljanić u 90, pošto je, kao i Gruzijac, dobio drugi žuti karton.

Partizan je izgubio poslije 39 prvenstvenih utakmica bez poraza. Prethodno, bolji od crno-bijelih bili su Jagodinci u Beogradu 10. maja 2009.

Takođe, Aleksandar Stanojević je "popio prvu gorku pilulu" u šampionatu otkako je sjeo na klupu Partizana.

Voša je drugi put uzastopno "uzela skalp" šampionu, ako se računa i polufinale prošlosezonskog Kupa, a ako se pogledaju samo prvenstveni dueli, Novosađani su savladali Partizan prvi put od 20. maja 2007. Od tada odigrali su osam utakmica, crno-bijeli su dobili pet, odnosno posljednje tri.

Tim Zorana Milinkovića je pokazao da šampion nije nedodirljiv i da tituli imaju pravo da se nadaju i drugi. Voša je ostala neporažena u Jelen Superligi i prišla je Partizana na samo bod.

Tako se ispunjavaju predviđanja Aleksandra Stanojevića, koji je prije meča sa Spartakom (0:0) uvjeravao da će borba za titulu biti zanimljivija nego prethodnih sezona iako mnogi misle da će crno-bijeli lako odbraniti tron.

Partizan (vjerovatno) plaća ceh, koji je plaćao i 2003. godine kada je prethodno jedini put učestvovao u Ligi šampiona. Djeluje da nije slućajnost da se baš uoči i poslije tako velike utakmice, kakva je bila u utorak sa Arsenalom, dva puta se saplete, protiv Subotičana i Novosađana.



Vojvodina je povela u 29. minutu.

Kontranapad domaćina "tri na tri" završen je prekršajem Džozefa Kizita nad Nikolom Lazetićem poslije kojeg je sudija Vlado Glođović iz Vrbasa dosudio penal.

Iako je lopta "bježala" iz kaznenog prostora, nekadašnji bek Vojvodine, a sada Partizana, oborio je Lazetića.

Siguran realizator najstrože kazne bio je Đurovski u 29. minutu - 1:0. Golman Stojković je pogodio stranu na koju će vezista Voše da pošalje loptu, ali je šut bio milimetarski precizan - u "malu mrežu".

Konačan rezultat postavio je Georgi Merebašvili u 56. minutu. Gruzijac je imao loptu u posjedu, do nje je došao Ivan Stevanović, ali u namjeri da je ispuca, pogodio je Merebašvilija i ona se odbila u mrežu - 2:0.

Partizan je mogao da povede već u četvrtom minutu, ali je lob Klea sa ivice šesnaesterca završio na "gornjoj mreži".

Lobom je pokušao i Radosav Petrović (65. minut), bio je precizniji od Brazilca, ali je loptu sa gol linije izbacio Vladan Pavlović.

Saša Ilić je prodor po korner liniji završio lukavim udarcem iz "mrtvog ugla", prevario je golmana Željka Brkića, ali je lopta otišla pored gola (75. minut).

I domaćin je imao prilike - šansu Oumarua Abubakara osujetio je golman Stojković kada su se našli "oči u oči" (19. minut), a u 72. minutu jedan igrač Partizana je zaustavio let lopte ka praznoj mreži poslije udarca glavom Branislava Trajkovića.

VOJVODINA: Brkić, Medojević, Mojsov, Trajković, Tumbasević, Đurovski (od 76. Antvi), Lazetić, Oumaru (od 90+3. Katai), Merebašvili, Vulićević, Pavlović.

PARTIZAN: Stojković, Stevanović, Jovanović, Stanković, Kizito, Petrović, Kamara (od 46. Tomić), Ilić, Bogunović (od 61. Smiljanić), Iliev (od 79. Šćepović), Kleo.

(MONDO, foto MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC