• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matićev idealan trenutak za Partizan: Da se svi radujemo!

Autor Vladimir Sukdolak

Bojan Matić do sada je bio opasna pretnja po gol Partizan, sada je u crno-belom, spreman je za nove izazove i pobede.

 Bojan-Matic-Partizan-intervju-Mondo Izvor: MONDO/V. Sukdolak

Partizan je dugo čekao i dočekao...

Crno-beli u petak su realizovali transfer Bojana Matića (28) iz Vojvodine. Iskusni napadač bio je želja "parnog valjka" i prošlog leta, ali su se tek ove zime stekli uslovi da zaduži opremu Partizana.

Možda će vas zanimati

Ugovor je potpisan na dve i po godine.

Matić je za dogovor bivšeg i sadašnjeg kluba saznao u Istanbulu. U Belek je krenuo u trenerci Vojvodine, a iz njega će u Partizanovoj crno-beloj.

"Nikad nije kasno, ja sam i ranije bio u Partizanu na probi, 2012. Bila mi je želja da dođem u Humsku, desilo se sa 28 godina. Smatram da sam u najboljim godinama, u najboljoj formi, pokazaću to i na terenu", rekao je Matić novinarima beogradskih redakcija koji u Antaliji izveštavaju sa priprema "parnog valjka".

Savo o Bojanu...

"Mislim da će predstavljati ozbiljno pojačanje za nas. Konsultacije oko dovođenja igrača radimo sa celim stručnim štabom, a za njega je bilo jedinstveno razmišljanje da je profil igrača koji nama treba. Bojan je na svoj način vrlo aktivan u toku igre, nije igrač koji samo stoji gore, čeka. Neko je ko je stalno u pokretu. Klub smo koji igra napadački, trebaju nam špicevi koji su takav profil".

Trenutak da pređe u Partizan smatra idealnim...

"Dosta sam pričao i sa kolegama, ovo je možda idealan trenutak da napadač dođe u Partizan. Igraju napadački, po utakmici imaju dve-tri stopostotne šanse, što je veoma bitno za ofanzivce", primetio je rođeni Zrenjaninac.

Partizan je dolaskom Matića dobio napadača drugačijeg profila od Umara Sadika.


"Moje karakteristike su da dosta vijam loptu, pravim pritisak na štopere da ne mogu lako da je iznesu. Siguran sam u kaznenom prostoru, napadam loptu, to je moj zadatak, da bude golova. Kao napadač uvek sam gladan golova, to je nešto što me krasi", predstavio se strelac devet golova za Vojvodinu u jesenjem delu prvenstva.

Ne opterećeuje se brojkama...

"Daću svoj maksimum da golova bude što više, želim da se zajedno radujemo na kraju prvenstva, kako moja ekipa, tako i navijači".

Konkurenciju u napadu Partizana imaće u Umaru Sadiku.

"Partizan ima Sadika, dečko je igrao fantastično šest meseci. Trebalo mu je vreme da se privikne na neki naš rad. On je pokazao svoj kvalitet i talenat, nema šta, svaka mu čast, samo neka tako nastavi. Gde god da sam bio, nisam se bojao svoje konkurencije, na meni je da pokažem zašto sam ovde. Izboriću se za svoje mesto", uveren je bivši napadač Vojvodine.

Vest da je Bojan Matić postao igrač Partizana brzo se proširlila. Fudbaler je informaciju prvo prosledio porodici, a zatim i prijateljima. Jedan od novih saigrača znao je da će se transfer realizovati i u imeniku je pre desetak dana prepravio "Matke -- Partizan".

"Znam, to je Bojan Ostojić. Sa njim sam najčešće imao vazdušne duele... Meni će sada biti mnogo lakše, ali i njemu".

Trener Vojvodine Nenad Lalatović mu je poželeo sreću u novom klubu.

Izvor: MONDO/V. Sukdolak

"Prišao sam na aerodromu Lalatoviću i zahvalio mu se. Iza nas je sjajna polusezona. Poželeo sam im sreću, svim momcima sa kojima sam delio parče hleba. Želim da se zahvalim i ljudima u klubu što su mi na neki način uslišili želju", rekao je Matić.

U karijeri je imao kratku epizodu u Seulu.

"Bila je mlada ekipa, loši rezultati, nisu mi se poklopile neke kockice. U tim slučajevima u inostranstvu stranci prvi stradaju, tako sam i ja".

Vitas je blizu dogovora

"Moguće je, imali smo ideju da dođe i ovde, ali ćemo se već u Beogradu naći sa njim. Počeće da trenira sa nama, blizu je dogovora, ali imamo problem jer kao i sa Škrbićem moramo da vidimo u kom je fizičkom stanju", rekao je Savo Milošević.

Matić je zadužio dres sa brojem 91.

"Nosio sam 9, a 91. sam godište, pa je bilo logično", objasnio je novi fudbaler Partizana.

Bivši fudbaler Partizana Dejan Čurović, koji je iznenada preminuo u avgustu 2019, bio je Matićev agent.

"Žao mi je što on nije sad sa nama. Imali smo neki odnos kakav niko drugi nije imao sa agentom. Kao otac i sin. Imao je neke svoje korene u Partizanu, žao mi je što nije tu sada, ali mislim da on gleda odozgo i da je srećan i zadovoljan", poručio je Bojan Matić.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC