• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Stanković i Krasić "kao braća"

Inter i Juventus su remizirali u derbiju 6. kola Serije A (0:0), a tome su se radovali "lacijali".

 SERIJA A: Stanković i Krasić "kao braća" Izvor: MONDO

Inter i Juventus odigrali su u nedjelju uveče 181. "Derbi Italije" u Milanu bez golova. Tom rezultatu najviše su se obradovali igrači i navijači Lacija, jer su ostali usamljeni na vrhu tabele poslije popodnevne pobjede nad Brešom.

Bilo je "vatre" na Đuzepe Meaci, najljući rivali u italijanskom fudbalu su igrali dobro "u talasima", ali golova nije bilo.

Doduše, u finišu utakmice, kako se bližio kraj, utisak je da je objema ekipama bilo važnije da ne izgube.

Iz srpske perspektive gledano, bio je to duel dvojice reprezentativaca, Dejana Stankovića i Miloša Krasića. Obojica su bili među "najboljih 11" kod Rafe Beniteza i Luiđija Del Nerija.

Krasić je u prvih 45 minuta bio najbolji igrač Juventusa, pravio je dar-mar u domaćoj odbrani. Sredinom prvog poluvremena je zaprijetio sa 18 metara, ali je bio zamalo neprecizan, odmah zatim Vićenco Jakinta nije stigao na njegov centaršut, a onda je i postigao gol na asistenciju Srbina. Međutim, sudije su ga opravdano poništile zbog ofsajda.

Na drugoj strani, najviše problema protivniku zadavao je Samjuel Eto. Pronašao je Dijega Milita, koji se nije dobro snašao "na drugoj stativi".

U drugom poluvremenu golman Juventusa Marko Storati se istakao poslije šuta Maikona, a kada se ponovo Milito našao u šansi, mogao je samo da gleda. Ipak, Argentinac je sa šest metara šutirao neprecizno.

Podjednako dobru priliku imao je napadač "stare dame", Fabio Kvaljarela, ali ga je prilikom šuta omeo Lusio, pa je Viktor Valdes odbranio.

Na kraju, Stanković i Krasić "podijelili su plijen" kao braća.

Inter ima 11 bodova, kao i Napoli i Milan, i nalaze se odmah iza Lacija, dok Juventus sa osam bodova dijeli osmo mjesto sa Palermom i Katanijom.

Fiorentina je doživjela treći poraz. Tim koji sa klupe predvodi Siniša Mihajlović, a za koji je od starta igrao Adem Ljajić, izgubio je kao domaćin od Palerma - 1:2.

Gosti su već na poluvremenu imali ubjedljivo vođstvo (2:0), u nastavku je Đilardino smanjio na 1:2, a Palermu je posao olakšan u 74. minutu kada je isključen Montolivo.

Mladi reprezentativac Srbije imao je priliku da u 66. minutu izjednači rezultat, ali je promašio penal. Nešto kasnije dobio je i žuti karton.

Do pobjede sa igračem više došao je i Lacio. U Rimu je "pala" Breša, koja je, takođe u 74. minutu ostala bez pocrvenilog Dijamantija. Lacio je uspio da sačuva prednost stečenu u posljednjim trenucima prvom poluvremena (Mauri) i domogne se vrha tabele.

I Đenova je meč završila sa desetoricom (Moreti isključen u 51. minutu), ali je kao domaćin osvojila bod u duelu sa Barijem - 1:1.

Roma nastavlja da tone. Poražena je i u Napulju i sada je na tabeli iza nje samo Udineze.


REZULTATI I PAROVI 6. KOLA:

Leće - Katanija 1:0 (1:0)
/Korvija 36'/

Bolonja - Sampdorija 1:1
/Britos 65' - Portanova autogol 45'/

Kjevo - Kaljari 0:0

Fiorentina - Palermo 1:2 (0:2)
/Đilardino 58' - Iličić 20', Pastore 37'/

Đenova - Bari 1:1 (1:0)
/Palasio 36' - Bareto penal 52'/

Lacio - Breša 1:0 (1:0)
/Mauri 45'/

Napoli - Roma 2:0 (0:0)
/Hamšik 72', Burdiso autogol 83'/

Inter - Juventus 0:0

Subota:

Udineze - Ćezena 1:0 (0:0)
/Benatija 90'/

Parma - Milan 0:1 (0:1)
/Pirlo 25'/

TABELA: Lacio 13, Inter 11, Napoli 11, Milan 11, Kjevo 10, Breša 9, Bari 9, Juventus 8, Palermo 8, Katanija 8, Kaljari 7, Sampdorija 7, Bolonja 7, Ćezena 7, Đenova 6, Fiorentina 5, Parma 5, Roma 5, Udineze 4.

(MONDO, foto FoNet, Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC