• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezdi svi gledaju u leđa

Zvezda iskoristila poraz Partizana i poslije sedmog kola Superlige prvi put sama na vrhu. Kaluđerović i Kadu pogodili za slatku osvetu Metalcu - 2:0.

 JSL: Zvezdi svi gledaju u leđa Izvor: MONDO

Zvezda je lider Superlige!

Andrija Kaluđerović je prije samo tri kola, golom u 90. minutu protiv Javora, spriječio Partizan da pobegne na plus četiri, a od ove nedjelje Zvezda je ispred "vječitog rivala", sa tri boda prednosti.

Kikseve Partizana tim iz Ljutice Bogdana znao je da iskoristi. Metalac je u posljednjoj utakmici sedmog kola Superlige pobijeđen sa 2:0 (1:0). Strijelci su bili Andrija Kaluđerović i Kadu (13. i 56. minut)

Već od prvog minuta, kada je Dejan Milovanović pokušao iz daljine, bilo je jasno da će Zvezda dug iz prošle sezone Milanovčanima vratiti sa kamatom (Metalac pobijedio Zvezdu u Kragujevcu 2:1).

Zvezda je kontrolisala igru i na kraju zasluženo, pred oko 8.000 gledalaca, stigla do šeste uzastopne pobjede u šampionatu. Metalac je tek na momente prijetio, ali nedovoljno da bi ugrozio trijumf Beograđana...

Crveno-bijeli su posle početnog ispitivanja snaga iskoristili prvu priliku. Kadu je odlično kroz sredinu asistirao Kaluđeroviću, koji je iskoristio svoju brzinu i hladnokrvno poslao loptu pored Bogunovića.

Samo dva minuta kasnije Zvezda je imala novu idealnu priliku. Dejan Milovanović je poslije neuspjele ofsajd zamke gostiju iz Gornjeg Milanovca izašao sam ispred imenjaka na golu Metalca, ali je Bogunović maestralno reagovao. Međutim, ni tu nije bio kraj za goste, lopta se odbila do Kaluđerovića, koji iz vrlo povoljne pozicije šutira pored gola.

Metalac je jedinu pravu šansu imao u finišu prvog poluvremena. Misdongard je šutirao iz okreta sa ivice kaznenog prostora pored gola.

Kaluđerović je na početku drugog poluvremena propustio novu odličnu šansu. Mladi napadač našao se "oči u oči" sa Bogunovićem, koji je malo oklijevao, ali je ponovo dobro intervenisao.

Metalac je uspjevao nekako da se odbrani sve do 56. minuta. Ognjen Koroman je poslije uigrane kombinacije po levoj strani sa Duškom Tošićem na drugoj stativi pronašao Marka Vešovića, koji glavom vraća loptu u srce šesnaesterca gdje je potpuno sam bio Kadu. Bogunović je po drugi put savladan - 2:0.

Metalac je poslije drugog gola pokušao nešto više. Nekoliko minuta gosti su vršili konstantan pritisak na gol Stamenkovića, sve dok igrači Zvezde nisu došli do daha i krenuli u nove napade.

Na stadionu Crvene zvezde sav ambijent bio je u znaku koncerta "Za naše Kosovo" koji je uslijedio poslije meča. Delije su opet napravile sjajan ambijent.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Mikić, Tošić, Đorđević, Li Adi, Milovanović (od 81' Bogdanović), Vešović (od 83' Perović), Isah, Kadu, Koroman (od 67' Trifunović), Kaluđerović.

METALAC: Bogunović, Pavlović, Nenadić, Otašević, Bajić, Krnjinac, Svojić (od 24' Nikolić), Adamović (od 83' Krasić), Lukić, Simović (od 87' Stanojlović), Misdongard.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC